Chiar daca te-ai simtit vreodata mic si neinsemnat ,spiritualitatea a gasit o cale prin care sa-ti arate ca nu e asa.Esti chiar mai mare si mai puternic decat ti-ai putea imagina vreodata.
Spiritualitatea se afla dincolo de lumea materiala.Ea ne conecteaza cu Divinitatea,aceasta forta prezenta in tot Universul, in toti si in toate ....peste tot in jurul nostru,exterior si interior.Spiritualitatea aduce scop si sens vietii.
Citandu-l pe Mark Twain , ” Cele mai importante zile din viata ta sunt ziua in care te-ai nascut si cea in care afli de ce”. Cu siguranta fiecare dintre noi a venit cu un scop in aceasta viata si mai devreme sau mai tarziu, cu totii vom descoperi care este acela si intotdeauna,la momentul cel mai potrivit.
Este foarte important sa diferentiem spiritualitatea de religie.Cele doua sunt cumva interconectate,dar nu reprezinta acelasi lucru.O persoana poate ”experimenta” spiritualitatea ,indiferent de religia pe care o are si in acelasi timp,cea mai ”religioasa” persoana poate fi total lipsita de vedere spirituala.
Pentru multi oameni,spiritualitatea este un subiect dificil,datorita faptului ca formarea noastra este incadrata in general de stiinta.Depindem de abordari logice,analitice si rationale si ne bucuram de valul de tehnologie,insa ramanem infometati spiritual si in dezechilibru.Si cu toate acestea, cele mai dificile intrebari ale vietii sunt de natura spirituala.” Care este scopul vietii?”, ” Care este rolul venirii mele aici? ”, ” Daca exista Dumnezeu, de ce permite atata suferinta si nedreptate in lume?”,” De ce trebuie sa murim?” sunt intrebari pe care cu siguranta toti ni le punem la un moment dat.
In momentul in care vom accepta ca suntem parte a unui Plan Divin si ca avem un dar minunat care se numeste ” liber arbitru” ,atunci ne-am deschis deja catre spiritualitate.In cautarea noastra spirituala putem da si de capcane, cum ar fi o multime de traineri si cursuri in domeniu ( de obicei,destul de scumpe)-se pare ca e un trend la moda ,dar nimeni nu ne va vinde aur,caci aurul deja este in noi. Ca sa-l descoperim, trebuie sa lucram singuri, sa citim, sa experimentam si sa cautam a intelege ,apoi sa schimbam opinii si cu alte persoane asemanatoare noua.
Un prim pas ar fi sa intelegem cum functioneaza creierul si inima la nivel spiritual ( aici gasiti un alt articol care va poate ajuta) ,apoi cu siguranta ca setea noasta spirituala ne va conduce pe cele mai bune cai.
Drumul spiritual are si el panta lui, destul de alunecoasa si este bine sa-ti asculti inima si intuitia si sa nu faci sacrificii financiare mai mult decat iti poti permite,doar cu speranta ca vei gasi pe cineva care te va ” trezi” peste noapte. Doar tu esti cel mai in masura sa o faci! Citeste carti, vizioneaza documentare,apoi incepe sa pui in practica ,ai incredere si vei descoperi cu siguranta scanteia divina din interiorul tau!In Noul Testament,Isus isi incurajeaza apostolii sa duca mai departe ceea ce au invatat de la El, in mod gratuit, asa cum au primit.Prin urmare, trebuie sa share-uim informatiile bune si adevarul, din tot sufletul si cu toata deschiderea, nu sa-i imbogatim pe altii, care din asta traiesc. Cu toate ca s-ar putea sa-mi ”ridic” in cap multe persoane carora nu le va conveni ceea ce am scris, eu le trimit de pe acum toata iubirea mea si incurajez pe aceasta cale schimbul de informatii spirituale in mod gratuit sau cu o suma simbolica,pentru acoperirea cheltuielilor de baza ( inchiriatul salii de curs, fursecurile si cafeaua),in cadrul cursurilor organizate.
Ca sa putem primi,trebuie mai intai sa daruim!
Sa nu uitam ca nimeni nu a reinventat roata si ca spiritualitatea este o calatorie frumoasa,in interiorul nostru,ce presupune o sete permanenta de cunoastere,iar fiecare persoana are propriul sau itinerariu spiritual.
Pentru cei incepatori si dornici de cunoastere,pot realiza la cerere un articol cu o lista de carti care sa va ajute in calatoria voastra spirituala.
-sursa- http://frecventa.blogspot.ro/2014/10/sa-intelegem-spiritualitatea.html-
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu