Totalul afișărilor de pagină

10 iun. 2018

Copiii Luminii: poveștile unor copii cu experiențe de moarte clinică...

Într-o zi de primăvară a anului 1992, Cheryl Dile mergea, împreună cu cei doi copii ai săi, Ashley, de cinci ani, și Daniel, de un an, pentru a vedea “Iepurașul de Paști”. La un moment dat, mașina condusă de Cheryl a fost izbită frontal de cea a unui șofer aflat sub influența alcoolului. În urma tragicului accident, Cheryl și băiețelul au murit, dar Ashley a supraviețuit. După ce a stat două săptămâni într-o comă profundă, ea și-a revenit și le-a spus rudelor adunate împrejurul patului său că, după accident, a întâlnit un om cu barbă. “Mămica și Daniel s-au dus în Rai. Mămica era foarte fericită. Eu am vrut să rămân cu ei, dar omul cu barbă a zis că trebuie să mă întorc, că nu a venit timpul ca eu să mor!”

Cine sunt ”Copiii Luminii?”

Karen Moore, un psiholog pediatru care a tratat-o pe Ashley la spitalul Universității Columbia, a declarat:
“Sunt convinsă că micuța spune adevărul. Este doar un copil de cinci ani și nu există nici o posibilitate ca să fi inventat, cumva, toată această poveste, mai ales că a spus-o imediat după ce a ieșit din comă.”
Relatări despre experiențe în apropierea morții (NDE) sunt tot mai frecvente, în ultimele decenii, dar de obicei ele aparțin unor adulți și acesta este un motiv pentru care scepticii afirmă că respectivii ar inventa aceste povești. Faptul că există totuși și relatări de acest gen venite din partea unor copii vine să confirme că, într-adevăr, “dincolo de viață” se mai află ceva… Copiii relatează deseori că, în experiențele lor, îl văd pe Iisus sau alte ființe, îmbrăcate în purpură. Mai mult de 70% dintre subiecți văd îngeri cu aripi. Recent, doi americani, Brad și Sherry Steiger, care au avut experiențe în apropierea morții în copilărie, au editat o carte, intitulată “Copiii Luminii”, în care descriu viziunile copiilor întorși din morți.
“Cei mai mulți dintre ei descriu îngeri, ființe de lumină și  spun că aud voci călăuzitoare. O fetiță, Bonnie, care la maturitate a devenit profesoară, a avut, la vîrsta de 11 ani, o comă pe durata a patru săptămâni, în urma reacției adverse la administrarea unui antibiotic. “Îngerii m-au ajutat să trec de această piatră de încercare, afirmă ea. Mai târziu, când aveam 17 ani, am intrat iar în legătură cu ei și chiar și în ziua de azi comunicăm. Fiecare om are un înger păzitor!”

O transformare inexplicabilă

Chiar și în fața acestor dovezi, există mulți medici sceptici în ceea ce privește existența vieții de după moarte. Dr. Diane Komp, specialist în oncologie pediatrică la spitalul Yale-New Haven a fost, până nu demult, una dintre aceștia. Ea se declara atee convinsă și nu credea în nici o dovadă asupra vieții spirituale.
Asta până în ziua când a întâlnit o fetiță, pe nume Mary Beth, bolnavă de cancer în fază terminală. Înțelegând că nu mai este nimic de făcut, pediatra îi sfătuise pe părinți copilei să o ia acasă. După câteva zile, mama fetiței îi povestește un vis pe care micuța i-l destăinuise. Mary spunea că Iisus a venit la ea, în vis, împreună cu un bunic de-al ei, mort însă înainte ca fata să se nască. Iisus și bunicul i-au vorbit de moartea iminentă care o aștepta, dar au sfătuit-o să nu se teamă și au încurajat-o. Mary s-a trezit din vis o cu totul altă ființă, fără să mai fie înspăimântată de gândul morții, ca până atunci. Din clipa aceea, doctorița și-a schimbat net atitudinea, înțelegând că mărturia unui copil care vorbește și chiar îl descrie pe bunicul pe care nu-l văzuse niciodată și despre care părinții nu îi pomeniseră prea multe lucruri, nu poate fi decât adevărată.
-sursa-Tudor Gabriel


 Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu