Probabil ti s-a spus sa nu stai in curent ca racesti, iar afirmatia asta ai contabilizat-o ca pe un fapt. O asemenea acceptare transforma invatarea intr-un sistem de credinta. Data urmatoare, stand in curent, datorita acestei credinte, contezi pe aparitia racelii. Continuarea povestii o cunosti. Data urmatoare cand stai din nou in curent, iti intaresti corelatia cauza-efect, esti si mai convins ca racesti din nou. Si iata!
Esti permanent inconjurat de bacterii si virusi, dar ele sunt tinute in sah de sistemul tau imunitar. Mentalul tau poate in aceeasi masura sa dea frau liber, sau sa infraneze sistemul imunitar. Medicii se apropie tot mai mult de momentul in care vor accepta total ca mentalul nostru este capabil sa modifice starea corporala. Faptul ca o poate strica, l-au acceptat de decenii.
De la asteptarile cu caracter negativ ne imbolnavi. Asteptarile pozitive ne insanatosesc. Ambele procese au loc cu aceeasi eficacitate. Sub influente fortifiante, aceste asteptari devin tot mai eficace. Are efect fortifiant daca spunem sau auzim pe altii spunand. Constientizarea rezultatului are de asemenea efect de intarire, la fel ca si formarea imaginii si imaginatia.
Un barbat merge la medic. I se face anamneza (este intrebat in detaliu privind evolutia suferintei sale), dupa care medicul ii prescrie un medicament. Pacientul merge la farmacie, cumpara pastilele prescrise. Le ia sa zicem “una la patru ore” si se insanatoseste. Un lucru nu stia. Medicul nu i-a gasit nimic maladiv. In reteta i-a prescris doar tablete de dextroza. Increderea in medic si in efectul medicamentului prescris si-au facut efectul (cunoscut sub numele de ’efect placebo’). Medicul a prescris un medicament neutru, dar stia ca sarcina de vindecare o va duce psihicul pacientului la bun sfarsit.
-sursa-https://www.almeea.ro
Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu