Totalul afișărilor de pagină

13 iul. 2021

Spiritul strălucește...


 

,Ati aruncat fară îndoiala cu o piatra în apa: din locul în care piatra a căzut se vad unde ce se propaga în cercuri concentrice. Cercul reprezinta simbolul universului, iar punctul este Ființa Supremă care îl susține și îl însuflețeste. Între punctul central și periferie se fac schimburi neîntrerupte, iar aceste schimburi dau nastere vietii în întreg spatiul cercului.
De altfel, daca interpretam nr 10, constatam ca 0 reprezinta cercul, iar 1, punctul central. Da, 1 este un punct, fiindca proiectia unei linii verticale pe un plan orizontal da nastere unui punct. Iată deci, principiul masculin 1, punctul central , si 0, principiul feminin, cercul. Iar atunci cand 1 și 0 se întalnesc, apare împlinirea. Stă scris și în Facerea,, Și Duhul lui Dumnezeu se purta deasupra apelor.” Duhul lui Dumnezeu este principiul masculin, care plămădeste materia ,,apa”, pt a o însufleți și a-i da formă. Apa este 0, cercul; iar Duhul Domnului este 1, centrul. Fara Spiritul care o însuflețește, materia rămane necristalizata, lipsita de forma și goala. Universul este deci 0, cercul ce a fost deja lucrat, însuflețit și organizat de spirit, adica de 1. Dar 0 lipsit de 1 ramane acolo inert, nemiscat.
Putem desluși aceasta lege și în viața interioara. Cel mai rău lucru ce i se poate întampla unei ființe umane, este aceea de a fi separata de 1, de spirit, pt a nu fi decat un 0. În acel moment ea devine un deșert, un teren arid. Centrul este întotdeauna limitat la un punct, în vreme ce cercul poatea vea o circumferință nelimitata. Da, fiindcă materia absoarbe, ca să transforme, să modeleze. Spiritul strălucește, proiectează lumina. În loc să adune și să păstreze, spiritul dă. Materia este bogata fiincă primește comorile spiritului.
Sufletul, inima sunt reprezentate de cerc. Spiritul, intelectul sunt reprezentate de raza care țîșneste din punctul central. Punctul și cercul înseamnă totodată iubirea și înțelepciunea. Acela care poseda numai iubire nu a gasit încă punctul: el este risipit peste tot. Acela care posedă numai înțelepciune este un punct fară cerc în jurul său; el este orgolios, singuratic. Cele două sunt necesare pentru pastrarea echilibrului: și noi trebuie să devenim deci un cerc cu un punct central. ” ( Omraaham Mikhael Aivanhov)

Pentru initieri si terapii, va rog sa-mi scrieti pe adresa de email  gabi.gabriela58@yahoo.com


 Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.

gabriella.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu