Totalul afișărilor de pagină

22 iul. 2019

NU MINTEA E DUȘMANUL - CI DUREREA NEVINDECATĂ ...

Principala cauză a nefericirii noastre nu sunt gândurile noastre. Mintea-maimuță nu este sursa anxietății noastre. Este un simptom al acesteia. Uită de mintea-maimuță. Nu mintea este dușmanul - durerea nevindecată este. Timp de secole, bărbații și-au învinovățit mintea pentru nevrozele lor, evitând cu dexteritate ceea ce reprezintă sursa maladiilor - constricții somatice și emoții neprelucrate stocate în corpul însuși. Este ca și cum ți-ai pierde cheile undeva în casă și le-ai căuta în mașină. Inutil, inutil, inutil.
Până când nu vor înceta să învinovățească mintea - și vor recunoaște că nevrozele ei provin din corpul emoțional nerezolvat - nu va exista nici o eliberare. Ieșirea din nefericire nu este un proces cerebral - este doar un alt plasture ineficient. Este o experiență viscerală a întregului corp. Problema este "inima maimuță": starea de turbulență și agitație interioară care emană dintr-o inimă neclară. Cu cât ți-ai reprimat mai mult corpul emoțional, cu atât mai repetitive îți sunt gândurile. Inundată de emoții nevindecate și de adevăruri neexprimate, inima maimuță sare de la un vârf de copac la altul, generând emoții fără împământare, dansând în confuzia sa. Adesea greșit interpretată ca minte-maimuță, inima-maimuță se reflectă în gândirea repetitivă, anxietate perpetuă și imaginații negative. Toate acestea emanând din corpul emoțional.
Concluzia este că nu îți poți vindeca și rezolva materialul emoțional cu mintea. Cunoașterea problemelor noastre nu este același lucru cu vindecarea problemelor noastre. Materialul tău emoțional nu se evaporă pentru că îl observi. Am cunoscut mulți oameni care puteau să-și urmărească și să-și numească tiparele și problemele - ca și cum ar fi fost oameni de știință, cercetându-și propria conștiință - dar nimic nu s-a schimbat fundamental, pentru că au refuzat să se întoarcă în corpurile lor și să-și pună în mișcare sentimentele până la transformare. Este siguranță acolo, deasupra înfruntării, fiind martori ai durerii fără a o confrunta efectiv. Da, s-ar putea să fiți capabili să deveniți atât de pricepuți în a fi martori conștienți încât să vă puteți domina declanșatoarele. Dar asta nu este Prezență.
Adevărata Prezența vine prin inima deschisă. Cheia transformării tiparelor provocatoare și a rănilor este de a le vindeca din interior. Nu de a le analiza, nu de a le urmări precum un astronom care privește la o planetă îndepărtată printr-un telescop, ci de a plonja direct în miezul lor, încurajând exprimarea și eliberarea lor, întrețesându-le cu firul iubirii, în noi posibilități. Vrei să trăiești o viață sacră? Vindecă-ți inima. Asta este cea mai bună meditație dintre toate."
Jeff Brown

traducere: Adelaida Caster
art. original: https://www.facebook.com/…/a.4327005309…/10157773985865982/…
 Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu