Totalul afișărilor de pagină

18 aug. 2020

Puterea curajului emoțional și agilitatea emoțională...

Dacă întrebi 100 de oameni la întâmplare ce înseamnă să fii puternic, stăpân pe tine, probabil cam 95% vor spune că înseamnă a nu avea emoții sau a le suprima. Eu într-o astfel de cultură am crescut, am primit o educație în care cuvântul emoții apărea doar în contextul "am emoții" și pot să observ că lucrurile se perpetuează într-o mare măsură. chiar dacă pe ici pe colo sunt și mici schimbări.


Acele mici schimbări sunt doar în familiile în care tinerii părinți doresc să ofere copiilor lor o altă educație decât cea pe care ei au primit-o. Educația emoțională lipsește în continuare din școli iar acest lucru are și va avea consecințe nu doar în viața personală a celor care devin adulți ci și în viața societății.


După ce am învățat ce sunt emoțiile, cum apar și ce ne transmit acestea, am reușit să înțeleg rostul lor și cum pot fi folosite în favoarea noastră. Deoarece am vorbit deja despre acest subiect aici-link, dau astăzi mai departe un discurs TED important care conține multe idei perfect aplicabile de valoare și pline de înțelepciune.


Este vorba despre discursul doamnei Dr. Susan David - psiholog la Facultatea de Medicină Harvard, cofondator și codirector al Institutului pentru Coaching de la spitalul McLean și CEO al Evidence Based Psychology, o companie de consultanță în afaceri. A colaborat cu instituții și companii precum ONU, Ernst & Young și Forumul Economic Mondial. Articolele sale au apărut în numeroase publicații, printre care Harvard Business Review, Time, Fast Company și The Wall Street Journal.



În discursul său profund emoționant, plin de umor dar mai ales de căldură sufletească, ea ne vorbește despre curajul emoțional și agilitatea emoțională, termeni noi atât de importanți pentru oricine dorește să trăiască o viață plină de sens. În cartea sa "Agilitatea emoțională", Susan David definește agilitatea emoțională astfel:


"Oamenii agili din punct de vedere emoțional sunt dinamici. Ei dau dovadă de flexibilitate în relația cu lumea noastră complexă care e supusă schimbărilor rapide. Sunt capabili să tolereze un nivel ridicat de stres și să suporte regresele, rămânând implicați, deschiși și receptivi.


Ei înțeleg că viața nu e ușoară, dar continuă să acționeze pe baza valorilor pe care le apreciază cel mai mult și să-și urmărească scopurile de durată. Continuă să aibă emoții precum furia și tristețea - cine nu le are? -, dar le înfruntă plini de curiozitate, acceptare și compasiune.


Și, în loc să le permită acestor emoții să-i abată din drum, oamenii cu agilitate emoțională își urmează aspirațiile cele mai înalte, cu toate imperfecțiunile lor." 
-sursa-http://adinaamironesei.blogspot.com/ 
Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu