Totalul afișărilor de pagină

31 iul. 2017

MINTEA – dr. FREDERICK W. BAILES...

  Avem pe Dumnezeu ca SPIRIT, cea mai înaltă şi cea mai puţin tangibilă vibraţie, dorind să creeze un univers al formelor. PENTRU SPIRIT, A DORI ÎNSEAMNĂ A CREA. Integrată în acest spirit, există marea substanţă amorfă a Universului, care ar putea fi pe drept numită corpul lui Dumnezeu. Asupra acestei substanţe, caracterizată prin  inerţie, trebuie să se acţioneze de către o forţă din afara ei. Este vibraţia cea mai joasă şi cea mai tangibilă. Prin urmare, Spiritul foloseşte Mintea ca să acţioneze ca Lege, pentru a modela şi forma Universul, materia densă, aşa cum îl cunoaştem. Vibraţia minţii fiind mai mică decât cea a Spiritului, o face să fie subordonată acesteia. Vibraţia Spiritului fiind mai înaltă decât cea a materiei, face ca materia să fie supusă ei. Prin urmare, Dumnezeu ca MINTE, ar putea fi înţeles ca vibraţie de mijloc. Astfel, Spiritul îşi exprimă voinţa, iar Mintea se supune necontestat, modelând materia în forma concepută şi deţinută numai de Spirit.
             Oricum, omul este în mic, ceea ce Dumnezeu este în mare, fiind şi el, la rândul lui, o trinitate similară. Omul este material prin corpul său şi deci, Una cu Dumnezeu în cea mai joasă dintre vibraţii. Apoi, el este un gânditor, mintea lui făcându-l să fie Una cu Dumnezeu pe planul mental şi este spiritual, fiind Una cu Dumnezeu la nivelul cel mai înalt al vibraţiei.Este necesar, înainte de a aprofunda acest modus operandi al vindecării, să înţelegem în mod clar, că trupul omului este făcut din marea substanţă amorfă, care este materia primă a universului însuşi, care a fost numit corpul lui Dumnezeu. Prin urmare, corpul omului nu este deloc un lucru ticălos. El este un templu sacru, în care sălăşluieşte Spiritul şi prin care Spiritul acţionează, folosind Legea Minţii. Este adevărat, corpul uman este de o vibraţie mai joasă decât Spiritul sau Mintea, fiind mai dens, dar în acelaşi timp este substanţă spirituală şi dacă nu prindem în toată claritatea acest adevăr, vom pierde mult din cunoştinţele necesare vindecării.
            Mintea omului este Mintea lui Dumnezeu. Psihologul ne spune că mentalitatea umană se împarte în două nivele; nu două minţi, ci două faze ale unei singure minţi, numite fie conştient şi subconştient, fie obiectivă şi subiectivă.Mintea obiectivă a omului este Mintea raţiunii, a alegerii, a dirijării şi nu creează atât de mult, cât dirijează activitatea creatoare. Mintea subiectivă este mintea creatoare. Este acea profunzime enormă a inconştientului, în care sunt depozitate toate amintirile gândirii şi acţiunii trecutului, care nu dispar, chiar daca nu pot fi rechemate în conştient, dar care plutesc la suprafaţă, în vise şi complexe.Mintea subiectivă este aceea care duce diversele activităţi ale corpului. Nimic în Univers nu se poate desfăşura fără minte şi acest adevăr este valabil şi pentru corpul omenesc. Mintea subiectivă este aceea care face inima să bată, menţine procesul respirator al plămânilor, stimulează acţiunea digestivă, dirijează transportul de energie nervoasă, menţine temperatura corpului şi multe altele, pe care le îndeplineşte uşor şi fără efort. Motivul pentru care mintea subiectivă a omului poate face toate acestea, este acela că ea este, de fapt, o parte din Mintea Subiectivă Universală. Atunci când înţelegem că nu există decât o Unică Minte în întregul univers şi că omul este ÎN şi DIN această Minte, ne putem uşor da seama că Mintea, care a creat pentru prima oară celulele corpului, poate, tot aşa de bine şi uşor să facă altele noi, impregnate cu forţa vitală. Dacă înţelegem că această Minte Subiectivă Universală construieşte totdeauna conform unui model pus la dispoziţie de Spirit, ne dăm uşor seama că omul poate pune în mişcare această Lege a Minţii în direcţia dorită, când a înţeles că toată puterea universului aşteaptă recunoaşterea de către el însuşi ca Spirit, având privilegiul de a spune cuvântul care dirijează mintea să urmeze modelul pe care i-l pune în faţă.
            Mintea obiectivă sau conştientă a omului corespunde cu Spiritul Divin. Prin aceasta nu se înţelege că gândirea conştientă este perfectă; ştim că uneori este diabolică. Omul este Spirit, în sensul că are puterea să reacţioneze, să aleagă, să selecteze, precum şi abilitatea de a dirija Mintea Subiectivă în direcţia dorită. Un exemplu îl constituie cazul când hotărând să ne trezim la o anumita ora, dimineaţa, ceva mai devreme decât de obicei (ceea ce constituie o alegere conştientă), exact la ora fixată, Mintea subiectivă ne scoală, adesea cu câteva secunde înainte de a suna ceasul. Se înţelege deci, că omul, ca Spirit sau minte obiectivă, se serveşte de mintea subiectivă, care se supune alegerilor sale conştiente. Sufletul este una cu Mintea Subiectivă.(…Mintea care poate vindeca…)
 Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu