Totalul afișărilor de pagină

9 nov. 2018

Darul vietilor anterioare ...

Din totdeauna oamenii s-au întrebat ce este dincolo de mormânt - în cazul în care este ceva. Este moartea sfârşitul existenţei sau intrarea în eternitate sau o pauză între mai multe vieţi pe pământ? Unii spun că sufletul se reîncarnează de mai multe ori în trupuri diferite şi aproximativ 25% dintre americani cred acest lucru. De ce sunt aşa de mulţi oameni atraşi de reîncarnare?
Reîncarnarea şi karma
Reîncarnarea oferă speranţă multor oameni. Dacă nu facem ce trebuie în această viaţă,mai avem o şansă într-o viaţă ulterioară. Totuşi, chiar şi cei care cred în reîncarnare admit faptul că marea majoritate a oamenilor nu îşi aminteşte de viaţa anterioară. Atunci cum putem învăţa din greşelile trecute dacă nu ni le putem aminti? Se pare că facem aceleaşi greşeli din nou şi din nou. Ţinând seama de rata greşelilor morale din istoria omenirii,avem oare vreun motiv să sperăm că, într-o viaţă viitoare, vom face lucrurile aşa cumtrebuie?
De asemenea, reîncarnarea pretinde că asigură dreptatea. Conform legii karma (o lege impersonală şi inflexibilă a universului), în fiecare viaţă primim ceea ce merităm. Faptele nostre bune atrag după ele rezultate bune, iar faptele noastre rele atrag după ele rezultaterele de la o viaţă la alta.
Conform legii karma, nicio suferinţă nu este nedreaptă, pentru că niciun om nu este nevinovat. Orice suferinţă este bine meritată pe baza unei karme rele.Copilaşul născut fără picioare merită acest lucru, la fel şi femeia care a fost violată.Fiecare ne purtăm karma de la o viaţă la alta. Nu există har, iertare sau milă. Nu numai că acest lucru nu este o veste bună pentru cei împovăraţi cu o conştiinţă încărcată, dar karma intră în conflict şi cu simţul nostru moral, care ne spune că anumite suferinţe nu sunt meritate, că trebuie să ne fie milă de cei suferinzi şi că trebuie să facem ceva pentru aalina durerea.

Omul pe Pamant se compune din trup, suflet si spirit. Trupul se supune legilor ereditatii, nasterea si moartea il guverneaza. Sufletul se supune legilor karmei sau destinului, pe care insusi omul singur si l-a creat. Spiritul se supune legilor reincarnarii, a vietilor pamantesti repetate. Dumnezeu, Creatorul, in marinimia lui, a acordat omului mai multe vieti pentru a invata diferite lectii, considerand ca o singura existenta ar fi prea putin. Intr-una invatam sa reusim in viata, sa ne exprimam personalitatea; in alta invatam sa fim parinti, uneori suportand consecintele altor vieti in care am refuzat asta sau nu am fost responsabili fata de parintii sau copiii nostri; intr-o alta viata invatam sa iubim, ce inseamna sacrificiul pentru persoana draga şi uneori primim foarte putin in schimb, etc.


    Reintalnirile karmice sunt destul de frecvente: membrii de familie apropiati (parinti, parteneri de viata, frati/surori, copii), iubitul cel mai drag, prietena cea mai buna, profesorul care ne-a ghidat alegerea carierei sunt adesea suflete cu care ne-am mai intalnit si in alte vieti.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu