Totalul afișărilor de pagină

3 nov. 2018

Relatia dintre SAMANISM si FIZICA CUANTICA...

Samanismul face parte din istoria omenirii de mii de ani. Ei au fost primii vindecatori, primii invatatori si primii invatati. Intelepciunea acestora, insa, s-a pierdut de-a lungul istoriei pline de incercari si greutati a omenirii. Acum, insa, in epoca moderna, cand tehnologia ne permite accesul la informatii din intreaga lume, am redescoperit intelepciunea din vremurile trecute, uneori in moduri de-a dreptul neasteptate. Stiinta a mers pana acolo incat multe teorii se regasesc in practicile stravechi ale samanismlui. Iata o lista cu 5 teorii sau concepte ale realitatii subatomice, care isi gasesc corespondenta in metode de vindecare samanice.

1. Efectul observatorului

Cu totii stim, datorita experimentelor din laborator, ca particulele subatomice (elemente de baza in materia universului) sunt afectate de prezenta unui observator. Cu ajutorul unor ritualuri de muzica, dans si ceremonii, samanul induce pacientului o stare de optimism, caracterizata de convingerea ca se va vindeca odata ce ritualul va lua sfarsit.
Paralela in acest caz este ca atat samanul cat si pacientul (si uneori intregul trib) joaca rol de observatori si ajuta bolnavul prin prezenta atitudinii lor pozitive. Uneori atmosfera creata in timpul ritualurilor induce bolnavului o stare atat de puternica de autosugestie pozitiva, incat corpul sau isi gaseste resursele energetice prin care se poate vindeca singur. Un lucru similar poate fi observat cand starea particulelor sunt modificate prin prezenta unui observator.

2. Multiversurile

Sunt mai multe versiuni ale teoriei multiversurilor in ziua de azi, insa toate ajung la aceeasi concluzie: exista mai multe dimensiuni ale universului, toate in acelasi timp. Un saman stie sa le acceseze. Acesta patrunde in diferitele dimensiuni in care traiesc numeroase spirite, cu ajutorul unor plante psihedelice si le cheama in ajutor. Uneori samanul sacrifica un animal in schimbul energiilor primite de la spirite. In unele cazuri, acestea pot absorbi boala. Fiintele nevazute de la care toti samanii primesc calauzire sunt din aceste dimensiuni diferite, despre care vorbeste teoria multiversurilor.

3. Non-localitatea

Principiul de non-localitate declara ca un obiect poate influenta comportamentul altui obiect aflat la distanta, fara o legatura directa sau locala intre cele doua. Samanul poate ameliora suferintele bolnavului prin metode care sunt non-locale. Nu exista o relatie liniara de cauza si efect in procesul de vindecare al unui saman. Intregul proces este, de fapt, unul non-local, pentru ca, desi samanul si cei pe care ii vindeca nu au nicio legatura directa, cu toate acestea el poate induce modificari fizice in corpul lor.
Samanii folosesc aceasta non-localitate si pentru a afla anumite informatii de care un trib ar avea nevoie, cum ar fi locul cel mai bun pentru vanat sau pentru a face o sesiune de psihoterapie. Vederea la distanta este una dintre metodele non-locale pe care le folosesc pentru a identifica locatia unui lucru, fara, insa, a se deplasa fizic. 

4. Teoria lungimii Planck /a corzilor

Conceptul conform caruia universul este o constiinta unitara isi gaseste radacinile in fizica cuantica. Lungimea Planck este o ecuatie matematica ce exprima cea mai mica unitate masurabila de energie care sta la baza universului. Fundamentul universului este o unitate de energie extrem de mica si indivizibila, care indica faptul ca exista o limita a realitatii noastre. Ar putea aceasta limita sa fie constiinta pura? In definitiv, nu putem concepe nimic din ceea ce depaseste starea de constiinta.
Exista cu siguranta o corelatie intre Scala Planck si constiinta. Samanii aveau si ei un concept similar. Ei il numeau “Axis Mundi,” axa care uneste toate lumile, universul care contine toate celelalte universuri. Ei credeau ca trebuie sa strabata Axis Mundi pentru a gasi spiritele pe care la cautau, adica exact acea realitate suprema despre care fizica cuantica spune ca ar exista.

5. Incluziunea fotonilor si excluziunea electronilor

Conform principiului de excluziune al lui Pauli, solidaritatea materiei este cauzata de electronii care se resping reciproc. Respingerea electronilor creaza o structura atomica. Lumina, pe de alta parte, (non-solidaritatea), se comporta exact in felul opus. Fotonii se leaga si se amesteca unii cu altii in loc sa se respinga reciproc; exista incluziune, nu excluziune.
Astfel, se poate spune ca energiile feminine si masculine se intrepatrund in univers. Ca oameni, avem cu totii in noi elemente feminine si masculine. Samanii cunosc acest lucru si sustin chiar ca un dezechilibru aparut intre cele doua tipuri de elemente poate cauza aparitia unei boli.
Samanii au radiat intotdeauna o energie foarte vizibila si iubitoare. Unul dintre telurile lor este sa echilibreze energiile persoanei insufland acesteia sentimente de iubire si unitate. Cand oamenii exprima iubire si sexualitate in mod fizic, adica dansul magic dintre incluziunea fotonilor (non-fizica) si excluderea electronilor (fizica), acestea pot fi experiente care au puterea de a vindeca sau de a transforma. Samanii exprima o energie plina de iubire fata de cei pe care ii vindeca, tocmai din acest motiv.

Cuvantul “saman” inseamna "cel care stie". Iar culturile stravechi meritau din plin acest statut, pentru ca samanii din trecut aveau abilitati remarcabile. Ei apelau la fortele fundamentale ale universului pentru a gasi solutii la problemele oamenilor. Intelepciunea culturilor stravechi este, din multe puncte de vedere, mult mai avansata decat a noastra.
Sursa utilizata: http://www.collective-evolution.com/2016/09/26/shamanism-and-quantum-physics/
 Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu