Totalul afișărilor de pagină

5 nov. 2018

ȘAMANII DIN ALTAI, LEGĂTURA DINTRE INDIVID ȘI SPIRITELE COSMICE...

La granița dintre Rusia, China și Mongolia se înalță Munții Altai. Un tărâm mistic, un tărâm în care domnesc puterea și energia pură a pământului.
Se spune că în Munții Altai există o poartă spre rai. Multe persoane și-au pierdut viața căutând această poartă.
Șamanii din zonă îi sfătuiesc pe turiști să nu urce în anumite locuri din munți pentru că sunt locuri sacre și spiritele nu trebuie deranjate. Puțin dintre noi cunosc faptul că foarte multe persoane parcurg sute sau mii de kilometri pentru a ajunge la șamanii care locuiesc în acea zonă.
Se spune că aceștia pot vindeca boli ale trupului și ale minții prin puterile lor miraculoase. Șamanismul siberian datează de peste 40000 de ani și este o adevărată tradiție spirituală antică. Șamanii fac legătura între individ și spiritele cosmice.
În cultura șamanică din Altai muzica și incantațiile imită sunetele din natură. În cadrul ritualului, șamanii apelează la diferite plante halucinogene pentru a-și înlesni viziunile, dar și ca remediu în tratamentul unor boli.
Spre exemplu, șamanii folosesc pălăria șarpelui, cea mai puternică ciupercă halucinogenă din pădurile nordice. Iniţial, numele de șaman era purtat de preoții-vrăjitori.
Cu trecerea timpului, și odată cu dezvoltarea puterilor uimitoare ale acestor tradiții, șamanismul s-a răspândit în toate colțurile lumii. Șamanii folosesc plante care stimulează și capacitățile telepatice.
Intrarea în transă și călătoria șamanului sunt ghidate de tobe și tamburine lovite într-un ritm susținut, și de dansul care însoțește aceste instrumente.
De obicei, puterile șamanului sunt considerate un dar ereditar, care se transmit din generație în generație. Se spune că șamanul este însemnat de către divinitate. El are un semn distinct din naștere, de exemplu șase degete sau o altă particularitate care îl face diferit de ceilalți oameni.
El trebuie să fie capabil să comunice cu spiritele, să-și trimită sufletul în călătorie spre alte lumi sau în locuri diferite din Univers. El este un vindecător care nu apelează la medicină, folosindu-și doar energia, alteori ajutat de ierburi vindecătoare.
Numai șamanul știe cântecul magic al tamburinei, stăpânește focul sau cunoaște limba animalelor. Se spune că în șamanism există un dialog permanent, o comunicare între sferele Universului, cele de jos, de mijloc și de sus.
Prin dansul să în jurul focului, prin bătaia tamburinei sale, șamanul poate induce celor care asistă o stare hipnotică. Testele din laborator au dovedit că bătaia tamburinei poate provoca schimbări în sistemul central nervos al omului.Un șaman își bate tamburina cu o frecvență între 4 și 7 bătăi pe secundă. Acest ritm coincide cu frecvența impulsurilor electrice produse de creierul uman. După 10 minute, șamanul ajunge într-o transă profundă. Maeștrii japonezi Zen ajung la o astfel de stare, după șase ore de meditație.
-sursa- http://www.efemeride.ro/samanii-din-altai-legatura-dintre-individ-si-spiritele-cosmice/
 Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu