Totalul afișărilor de pagină

20 sept. 2019

Timpul este stapanul nostru...

Chiar daca timpul este stapanul nostru, de care asculta toate, chiar pietrele si stelele, il putem supune uneori, cand ne ingaduie, la ceea ce numim indeobste jocurile mintii. Iata o poveste indiana, luata din “Mahabharata”.
Doi barbati mergeau pe camp. Unul dintre ei, si anume cel mai varstnic, i-a zis celuilalt:
Sunt ostenit. Du-te si adu-mi niste apa din fantana de colo, de la capatul ogorului. Am sa te astept langa copacii aceia, la umbra.

Tanarul s-a indreptat intr-acolo. Cand a ajuns langa fantana, a intalnit o fata care scotea apa. Placand-o foarte, a intrat cu ea in vorba si a intrebat-o cum o cheama. Fata i-a raspuns si i-a zambit. Pe urma, tanarul s-a oferit sa-i duca ulciorul cu apa pana in sat. Fata a primit. Ajuns in casa fetei, a fost poftit la masa. I-a cunoscut toate rudele si pana la urma a cerut mana celei pe care o insotise pana acolo. I-a fost data.
Dupa ce s-a facut nunta, s-a apucat de lucru la camp. A avut copii si i-a crescut. Unul dintre ei s-a imbolnavit si a murit. Parintii nevestei lui au murit si ei, unul dupa altul, iar el a ajuns capul familiei. Fiul sau cel mai mare s-a insurat si a plecat din sat, unde se intorcea o data pe an. Apoi nevasta lui, acum carunta, s-a imbolnavit de friguri si s-a stins.
A plans-o indelung, pentru ca o iubise din toata inima. Dupa cateva zile, raul iesit din matca a acoperit ogoarele. Taranul a fost luat de apele maloase, impreuna cu ceilalti. Deodata, fara sa-si dea seama, si-a adus aminte de vechiul lui prieten, barbatul mai in varsta care-l trimisese dupa apa. S-a trezit intr-o clipa mergand pe un ogor uscat, ducand in mana un ulcior cu apa. S-a intors la barbatul mai in varsta, care atipise la umbra unui copac. In vazduh plutea ceva care parea sa-i sopteasca taranului ca se afla in pragul tainei marelui Vishnu, zeul care vegheaza la randuiala lumilor.
Barbatul mai in varsta s-a trezit si i-a spus, ridicandu-se:
– Soarele este de-acum la asfintit. Ai stat cam mult. Tocmai ma pregateam sa vin dupa tine.

-sursa-https://www.almeea.ro/ 
 Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu