Totalul afișărilor de pagină

28 aug. 2014

DESPRE INIŢIERILE LA DISTANŢĂ ÎN REIKI...

Am hotărât să redau, în contiuare, mai multe puncte de vedere despre iniţierile la distanţa în Reiki din cartea tipărită de mine la Editura Lucman în anul 2010: KARUNA KI REIKI – VINDECARE ŞI EVOLUŢIE SPIRITUALĂ, căci subiectul articolului este o problemă de permanentă actualitate în Reiki.
   În articol sunt prezentate puncte de vedere interesante, pro şi contra, faţă de iniţierile la distanţă, inclusiv punctul meu de vedere, dar cred ca este o problemă de Liber Arbitru a fiecărui Maestru Instructor Reiki dacă să facă în continuare, sau nu, iniţieri la distanţă.      
   Sunt mulţi Maeştri Reiki, care fac iniţierea la distanţă, pentru studenţii care solicită acest lucru. Acest mod de iniţiere se face, fără ca Maestrul care acordă iniţierea, să fie faţă în faţă cu studentul său, deci contactul nemijlocit Instructor – Student, lipseşte.
   Marea majoritate a Maeştrilor Reiki americani fac, fără reţinere, iniţieri la distanţă doritorilor, utilizănd la începutul iniţierii, simbolul de distanţă Usui Reiki: Hon Sha Ze Sho Nen, iar în continuare, executând procesul de iniţiere.
   Trebuie să menţionez, cu titlu de inventar, dar pentru că mi se pare important să prezint două puncte de vedere opuse, venind de la doi Maeştri Reiki, care au de spus ceva în acest domeniu. Vincent P. Amador este favorabil iniţierilor la distanţă (fie ele pentru sistemul Usui Reiki, sistemul Karuna Ki Reiki sau pentru alte sisteme energetice), iar William Lee Rand este împotriva iniţierilor la ditanţă, în orice sistem Reiki.
   De asemenea, Maeştri Reiki japonezi, precum: Sensei Hiroshi Doi – inventatorul sistemului Gendai Reiki Ho, cât şi Sensei Hyakuten Inamoto – inventatorul sistemului Komyo Kai Reiki, cu care am discutat personal  acest subiect, sunt complet împotriva iniţierilor la distanţă.
   Voi prezenta, pentru început, punctul de vedere ale lui Vincent P. Amador şi apoi, al lui William Lee Rand, despre iniţierile la distanţă.
   Apoi, voi prezenta şi un punct de vedere propriu, asupra acestui subiect.
Punctul de vedere al lui Vincent P. Amador despre iniţierile la distanţă - preluare din textul original
   Subiectul iniţierilor la distanţă, aduce de multe ori, dezbateri aprinse. În iniţierea la distanţă, se foloseşte simbolul Reiki – Hon Sha Ze Sho Nen, care trimite tot procesul de iniţiere la distanţă, la beneficiarul iniţierii.
   În cadrul sistemului Reiki Usui, există simbolul de distanţă Reiki – Hon Sha Ze Sho Nen folosit pentru a trimite Reiki la distanţă, pentru cei care nu sunt prezenţi fizic, lângă terapeut. Este predat, în mod curent, la gradul II Reiki Usui. Părerea autorului este că iniţierile la distanţă sunt o prelungire logică a simbolului de distanţă şi a sistemului Usui Reiki, în general.
   Cei care susţin iniţierile la distanţă, care au încercat şi testat procedura în multe ocazii, cred că este o aplicaţie logică, a utilizării simbolului la distanţă. De asemenea, aceştia cred că iniţierile sunt corespunzătoare şi puternice, şi conferă statutul de Practician/ Maestru Reiki, în aceeaşi măsură, dacă ar fi fost făcute, personal, faţă în faţă cu studentul.
   Personal (Wincent P. Amador) am primit multe tratamente Reiki de la distanţă şi iniţieri Reiki de la distanţă, şi am trăit iniţierile ca o experienţă minunată. Ele sunt energice, puternice, la fel ca atunci, când sunt efectuate cu mâinile, direct pe persoană.
   Iniţierile la distanţă permit celor care nu au acces la un Maestru Reiki, să primească Reiki.
   Maeştri Reiki ca: Joseph Running Wolf Sparti (fondator al Global Reiki Master Association), Terri Ramacus şi Peggy Jentoft, au fost pionierii folosirii Procedurii de iniţiere la distanţă. Joseph Sparti, fondator al GRMA a fost, de asemenea, Dezvoltator al Procedurii de Iniţiere Singulară şi a oferit iniţieri la distanţa gratuite, de mai multe ori pe an.
   Există şi cei care nu cred în iniţieri la distanţă şi, în consecinţă, le contestă. Deoarece d-na Hawayo Takata, pe Maeştrii americani făcuţi de domnia sa, nu i-a învăţat modul de realizare a iniţierilor la distanţă, unii cred că aceste iniţieri la distanţă nu fac parte din sistemul Usui Reiki şi prin urmare, susţin că aceste iniţieri nu sunt o practică tradiţională, fiind un alt "sistem" decât Usui Reiki.
   William Lee Rand crede că iniţierile la distanţă ar putea funcţiona, iar clarvăzătorii din echipa sa simt că iniţierile la distanţă nu conţin toate "frecvenţele" de energie, pe care iniţierile obişnuite le conţin. Acesta spune că, clarvăzătorii pe care îi cunoaşte, i-au spus că ei au urmărit, atât iniţieri la distanţă, cât şi iniţieri „cu mâna pe persoană” şi văd, simt, că acelaşi lucru se întâmplă, în ambele cazuri.
   Dacă prin intenţie, facem o iniţiere cu mâinile pe student sau la distanţă, atunci ar trebui să avem încredere în Dumnezeu, Sursa Reiki asigurând că totul este exact, cum ar fi trebuit să fie!.
    Mulţi studenţi, în şcolile Usui/Tibetan Reik, sunt învăţaţi că "Ghizii Reiki" fac iniţierile (aceasta nu este o credinţă acceptată de majoritatea practicienilor Reiki). Dacă învăţăturile sau convingerile sunt că "Ghizii Reiki" fac iniţierile, oare nu devenim inconsecvenţi în modul de a gândi, considerând că, din moment ce aceştia fac iniţierile, ei nu le pot face cu siguranţă şi la distanţă?.
   Cu toate acestea, trebuie să evaluăm ce dovezi avem, referitor la iniţierile la distanţă. Mii de practicanţi Reiki şi Maeştri au fost iniţiaţi la distanţă. În final, în absenţa oricărei modalităţi de a măsura, în mod obiectiv, energia sau procesul, trebuie să constatăm, dacă aceştia pot sau nu, practica Reiki. Ceea ce putem concluziona, şi o multime de oameni cu mult mai multă experienţă în Reiki, decât mine, o spun, este că „da”, ei pot să practice Reiki.
   O altă întrebare importantă care se pune, este: "în momentul în care se face o iniţiere Reiki, cine o face de fapt, Maestrul sau energia Reiki ?". Este o chestiune importantă, deoarece răspunsul, la întrebarea privitoare la posibilitatea iniţierilor la distanţă, va fi regăsit în răspunsul la întrebarea pusă mai sus.
   Deoarece, suntem canale ale transmiterii Reiki şi nu  maeştrii săi, Reiki face vindecarea şi astfel, ar fi oportun să se afirme că Reiki, prin urmare, trebuie să facă şi iniţierea. Acest lucru ar explica, de asemenea, de ce nu contează ce fel de proces de iniţiere s-a realizat, toate părând să funcţioneze. Intenţia Maestrului şi intenţia elevului, de a da şi a primi Reiki, par a fi suficiente. Presupunând că acest lucru este adevărat, cum ar putea o iniţiere la distanţă, atunci când doar furnizăm intenţia şi energia realizează acţiunea, să fie mai prejos, decât o iniţiere făcută de aproape?.
   Eu personal, cred că este o inconsecvenţă de logică să credem, că putem trimite tratamente Reiki la distanţă, dar nu şi iniţieri Reiki la distanţă. Experienţa personală îmi arată că Reiki la distanţă pare să funcţioneze, la fel ca şi iniţierile făcute direct pe persoană. Unele din cele mai bune şi cele mai puternice iniţieri, pe care le-am primit, au fost făcute la distanţă.
   Să nu se creadă că posibilitatea iniţierilor la distanţă stabileşte limite cu privire la Sursă. Daca Reiki este de la Sursă, făcându-se afirmaţia că iniţierile la distanţă nu sunt posibile sau inferioare, înseamnă că, automat, sunt admise sau stabilite, nişte limite pentru Sursă.
   În final, dar nu în ultimul rând, trebuie spus că nimeni nu l-a iniţiat pe Sensei Mikao Usui.
   Dl. Rand în articolul său cu privire la iniţierile la distanţă, consideră că iniţierea la distanţă nu este aceeaşi cu iniţierea faţă în faţă, afirmând că "ceva pare că lipseşte". De asemenea, el afirmă că există unele părţi ale unei iniţieri, care nu pot fi transmise de Maestru, decât cu "prezenţa fizică" a studentului.
   Aceasta este o teorie interesantă, dar cu toate acestea, există un lucru, care pare a contrazice această afirmaţie. Acest lucru ar fi propria experienţă a lui Mikao Usui. Legenda lui Sensei Usui este că nimeni nu l-a iniţiat. Aţi putea exclama "cum, fără prezenţa fizică, ar putea fi posibil?". Se spune că, atunci când era pe munte, Usui a cunoscut o Satori, o stare de Iluminare. În acest moment de iluminare, el a experimentat energia într-un mod misterios, el fiind iniţiat. Dacă Usui Sensei s-a autoiniţiat, această energie a făcut iniţierea, neexistând nici o prezenţă fizică implicată. Dacă Usui Sensei a putut avea încredere că energia. însăşi, l-a iniţiat, putem noi, crede sau face, mai puţin?-sursa 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu