Totalul afișărilor de pagină

3 aug. 2014

Exercitiu pentru invartirea chakrelor...

Acest exerciţiu te ajută să-ţi roteşti şi  să-ţi echilibrezi propriile chakre. Fiecare chakră a ta trebuie asociată cu o culoare, în plus, fiecare chakră ar trebui să se învârtească într-o anumită direcţie, atât în faţă cât şi în spate (chakra este spaţială, multidimensională, ca un cornet care străbate toate straturile dublului vital care întrepătrunde şi corpul). Chakra  se deschide în cornet, în faţă  din punctul chakrei şi în spate  din punctul de proiectare a chakrei respective în spate. La chakra a 7-a de deasupra capului este un singur cornet deschis spre celelalte chakre de deasupra capului. Chakra 1-a are de asemeni un singur cornet deschis  spre pământ. Fiecare chakră  are funcţiile ei şi dereglarea lor duce la afecţiuni spirituale, morale, psihice şi trupeşti.  Sistemul chakrelor acţionează ca un transformator de energie.  Omul este conectat în permanenţă la divinitate  şi primeşte în permanenţă influxuri energetice (informaţii). Dacă chakrele nu funcţionează, prin urmare ele nu aspiră energia care trece prin ele, atunci legătura cu divinitatea este întreruptă. Prin chakrele superioare care funcţionează, se primesc mesajele de la maeştrii spirituali, îngeri etc.
Cea mai simplă cale de a afla în ce direcţie se învârt chakrele tale este următoarea: întinde braţul drept cu palma în sus şi cu degetul mare în afară şi strînge cele următoarele 4 degete în palmă. Direcţionează vârful degetului mare spre chakra pe care vrei să o studiezi şi imaginează-ţi că chakra se învârte în direcţia celor 4 degete ale tale. De exemplu: pentru a verifica învârtirea corectă a chakrei 1, ţine M.dr. între picioare, cu vârful degetului mare  orientat în sus. Sensul în care  se învârte chakra este sensul în care sunt cele 4 degete îndoite.
Direcţia în care se rotesc chakrele în faţă este inversă faţă  de direcţia în care  se învârtesc chakrele în spate. În timp ce faci exerciţiul, încearcă să observi care culori sunt greu de observat, sau care chakre sunt blocate ori  care chakră se mişcă în direcţie inversă sau care nu se mişcă în sens circular. Aceasta îţi va da o imagine reală unde trebuie să te orientezi mai mult în munca de autovindecare. Poţi comanda chakrelor să se învârtească cu viteză corectă, în formă corectă, la frecvenţă corectă şi în direcţie corectă. Nu te obosi prea mult la acest exerciţiu.Continuă cu paşii descrişi până când simţi că chakrele sunt perfect echilibrate, că se învârtesc şi poţi vizualiza clar culorile. Poţi să apreciezi că exerciţiul este terminat pentru fiecare chakră atunci când atenţia ta se îndreaptă spre chakra următoare.
 Începe acest exerciţiu prin conectarea ta la pământ aşa cum a fost descris anterior.
  1. În timp ce inspiri, imaginează-ţi că inspiri energie roşie prin picioare la chakra nr.1 (chakra root-ului).  De asemenea, imaginează-ţi că absorbi energie roşie din aer. În acelaşi timp învârteşti chakra l în direcţie corectă. Cu fiecare inspiraţie, primeşti din ce în ce mai multă energie roşie care urcă prin picioarele tale, pentru a umple şi echilibra chakra. Continuă să inspiri energie roşie până când simţi că prima chakră este echilibrată (când următoarea inspiraţie îţi va duce atenţia în dreptul celei de-a 2-a chakre, înseamnă că chakra 1-a s-a echilibrat). Permite  energiei roşii  din chakra 1-a să se ridice în sus spre chakra a 2-a, preschimbându-se  în energie portocalie. Vizualizează  energia portocalie cum pune în mişcare chakra a 2-a. Vizualizează mişcarea corectă  în faţă şi în spate a chakrei a 2-a.
 2. Cu fiecare inspiraţie simte cum energia pământului se ridică în sus pe picioare, de culoare roşie, ridicându-se până la chakra 1-a şi apoi de aici se ridică în continuare în portocaliu, la nivelul chakrei a 2-a. Permite energiei portocalii să intre în tine şi prin inspiraţia din atmosferă. Continuă a inspira energie portocalie în cea de-a 2-a chakră până vei simţi echilibrul în ea.
  3. Cu următoarea inspiraţie, atenţia ţi se îndreaptă către chakra a 3-a, permite enegiei roşii să urce prin picioare în chakra 1-a şi apoi a celei portocalii să urce la chakra a 2-a şi de aici să urce sub formă de energie galbenă în chakra a 3-a. Vizualizează învârtirea corectă în faţă şi în spate a celei de-a 3-a chakre. Cu fiecare inspiraţie, simţi cum energia pământului se ridică în roşu, în sus pe picioare şi intră în chakra a 1-a, apoi în portocaliu în chakra a 2-a şi în galben spre chakra a 3-a şi dă voie energiei galbene să-ţi intre în corp din atmosferă cu fiecare inspiraţie. Continuă inspiraţia până când simţi că chakra a 3-a s-a echilibrat.
  4. Cu următoarea inspiraţie care îţi schimbă atenţia asupra chakrei a 4-a. Lasă enegia roşie să intre pe picioare în chakra 1-a, apoi cea portocalie să intre în chakra 2-a, apoi cea galbenă să urce în chakra a 3-a şi de aici să urce în energie verde şi cea de-a 4-a chakră. Vizualizează cum chakra a 4-a se învârte în sens corect, în faţă şi în spate. Cu fiecare inspiraţie, simte cum energia pământului roşie se ridică pe picioare în sus în chaka 1, apoi cea portocalie urcă  în chakra a 2-a, apoi  cea galbenă urcă în chakra a 3-a şi cea  verde în chakra a 4-a. Primeşte energie verde şi prin aer, cu fiecare inspiraţie. Continuă să inspiri energie verde în cea de-a 4-a chakră până când aceasta se echilibrează.
  5. Cu următoarea inspiraţie, atenţia se mişcă asupra celei de-a 5-a chakre. Imaginează-ţi energia roşie urcînd pe picioare în chakra 1, cea portocalie în chakra 2, cea galbenă în chakra 3, energia verde în chakra 4, mişcîndu-se în sus sub formă de energie albastru-bleu în chakra 5-a. Vizualizează că învârtirea corectă a chakreia a 5-a în faţă şi în spate. Cu fiecare inspiraţie simte cum energia roşie se mişcă în sus pe picioare în culoare roşie în chakra 1-a, în portocaliu în chakra a 2-a, în galben în chakra 3-a, verde în chakra a 4-a, albastru deschis în a 5-a. Simte cum energia albastru deschis intră în trupul tău prin inspiraţie din atmosferă. Cotinuă inspiraţia energiei albastru bleu în cea de-a 5-a chakră până când aceasta se echilibrează.
  6. Cu următoarea  inspiraţie, cînd atenţia este îndreptată asupra celei de-a 6-a chakre, imaginează-ţi cum energia roşie urcă pe picioare în sus în chakra 1-a, cea portocalie în chakra a 2-a, galbenă  în chakra 3-a, verde în chakra a 4-a, albastru deschis în chakra a 5-a şi urcând în indigo în chakra a 6-a. Imaginează-ţi că chakra a 6-a se învârte corect în faţă şi în spate. Cu fiecare inspiraţie, simte cum energia pământului roşie se ridică în sus pe picioare în chakra 1, cea portocalie urcă în chakra a 2-a, cea galbenă în chakra a 3-a, cea  verde în chakra a 4-a, cea albastru deschis în chakra a 5-a şi cea indigo în chakra a 6-a. Imginează-ţi că chakra a 6-a se învârte corect în faţă şi spate. Vizualizează energia indigo venind din atmosferă prin fiecare inspiraţie. Continuă şi inspiră indigo până când chakra a 6-a se echilibrează.
  7. Cu următoarea inspiraţie, atenţia ta se îndreaptă spre chakra a 7-a. Permite energiei roşii a pământului să urce în sus pe picioare la chakra 1, celei orange să urce la chakra a 2-a, celei galbene să urce la chakra a 3-a, celei verzi să urce la chakra a 4-a, celei albastru deschis să urce la chakra a 5-a şi a celei indigo să urce la chakra a 6-a şi de aici să urce spre chakra a 7-a, în forma de energie violet. Imaginează-ţi că chakra a 7-a se învârte corect. Vizualizează că energia violet intră în tine prin fiecare inspiraţie, din atmosferă. Inspiră energie violet până simţi că chakra a 7-a se echilibrează. Continuă  echilibrarea  chakrelor în acelaşi mod până la chakra a 12-a.
  8. Continuă echilibrarea chakrelor în acelaşi mod (8, 9, 10, 11 şi 12) până la chakra a 12-a. Culorile celorlalte chakre sunt următoarele :
Chakra a 8-a :  verde smarald (un verde cu roşu vineţiu)
 Chakra a 9-a :  verde albăstrui
 Chakra a 10-a: alb perlat
 Chakra a 11-a: roz portocaliu
 Chakra a 12-a: auriu strălucitor.
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

2 comentarii:

  1. Multumesc foarte mult, este interesant si util. Totusi nu-mi dau seama de sensul de rotatie "corect" fata-spate ....
    NAMASTE

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos Ann Anasha ptr comentariu si vizita Iti doresc o seara frumoasa si linistita!

    RăspundețiȘtergere