Totalul afișărilor de pagină

14 oct. 2016

Masca spiritualitatii...

   Uneori spiritualitatea este o fuga... o fuga de noi insine, de durerea din noi, de trecut, de prezent, de viitorul incert... Este o ascunzatoare buna...intr-o padure de concepte, de slogane care mai de care mai exaltate, ne putem pierde linistiti, fara teama ca ne-am putea regasi pe noi insine cu adevarat, fara teama de a ne trezi fata in fata cu suferinta din noi. 
              Spiritualitatea poate fi o masca...o masca aproape perfecta, pentru ca in timp ne amageste cu iluzia evolutiei, ne ajuta sa ne construim o imagine de sine plina de lumina... atat de plina de lumina incat ne poate orbi. Cautam sa fim tot mai buni, mai toleranti, sa iubim cat mai neconditionat. Ne hranim masca zi dupa zi citind cat mai multe carti, facand cat mai multe afirmatii pozitive, mergand la cat mai multe cursuri. Si cu cat perseveram, cu atat mai mult ne departam de noi. Initiere dupa initiere, meditatie dupa meditatie... avem iluzia devenirii.    Ceea ce poate nu conteaza initial este presiunea interioara pe care aceasta masca o creeaza. Presiunea de a excela, de a fi cat mai aproape de o perfectiune pe care teoriile citite ne-o arata a fi demna de dorit si de atins. Sa nu te enervezi, sa te detasezi de toate, sa zambesti mereu, sa ai o sanatate prefecta, sa-i iubesti pe toti neconditionat... Exista un moment in care incepi sa te sufoci si interiorul ala neglijat, reprimat... da pe afara, erupe in cele mai surprinzatoare moduri. Da, te poti minti o perioada...dar nu pentru totdeauna. 
                Masca este si ramane doar o masca, oricat am investi in ea, oricat ne-am chinui sa ne identificam cu ea. Si dincolo de ea... ramanem noi, singuri, dezbracati de toata stralucirea inchipuita. In ziua in care cade masca se prabusesc regatele de gheata, se prabusesc rand pe rand fortaretele in care ne-am ascuns nemultumirile, dezamagirile, temerile. Abia atunci incepe spiritualitatea, cand esti gol in fata ta. Nu in fata celorlalti, ci in fata ta. Tu cu tine, tu cu tine cel de dincolo de ziduri, cel de dincolo de iluzii. Tu cu cel / cea pe care ai ascuns-o, de care te-ai dezis pentru ca nu era perfecta. E momentul care doare...e durerea aia muta a tuturor clipelor in care ti-ai refuzat dreptul de a fi tu insuti pentru a fi ceea ce citisesi ca ar trebui sa fii. Poate fi un minut, o ora, o zi... depinde de tine cum gestionezi acel moment care vine, inevitabil vine. E clipa aia magica, tacerea care anunta furtuna. Fie te arunci in mijlocul furtunii si decizi ca masca trebuie sa cada pentru a fi inlocuita de miracolul real care poti fi, de fiinta aia care se cere vindecata, curatata de noroiul a ceea ce credeai ca esti pentru a straluci, fie inchizi ochii si astepti sa treaca sperand ca masca nu se va sfarama de tot.  Spiritualitatea incepe dupa caderea mastilor. Nu este roz, nu te asteapta un premiu si nici nu ti se vor inchina mii de adepti. Iti vei intalni pe drum toate fricile, iti vei intalni singuratatea, dezamagirile... nu-i vei iubi pe toti total si neconditionat, vei descoperi ca lacrimile curata, ca nu ai mereu chef sa zambesti si asta nu inseamna ca esti o fiinta rea. Da, vor fi furtuni, cu cat te vei adanci mai mult in descoperirea de sine vor fi mai multe, unele violente, care aproape te vor rupe in doua, altele molcome, abia simtite. Vei obosi, vei vrea sa renunti... si nu o data. Ai sa cazi in genuchi, ai sa te ridici pe culmi... si asta vei sti doar tu si cei care o vor intui in ochii tai, daca vor avea rabdarea si curiozitatea de a vedea dincolo de val. 
                   Spiritualitatea nu e o zi senina de vara... nici un anotimp al rozelor, are toate anotimpurile, toate culorile, toate suspinele. Are si iarna asa cum are si vara, are si crini asa cum are si ciulini. Ce vei gasi la final? Pe tine. Pe tine cel de dincolo de masca, de dincolo de umbre, de dincolo de lumini. Merita? Este decizia ta. Doar tu poti decide pentru tine, doar tu poti lasa masca sa cada sau o poti cultiva, o poti hrani pana cand iti va fi de ajuns. 
-sursa-http://terapiatreptelor.blogspot.ro/

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu