Totalul afișărilor de pagină

31 mar. 2019

Secretele spiritelor, a sufletelor si a Universului, dezvaluite de scriitorul Allan Kardec...

Allan Kardec (1808-1869) a fost un spiritist si scriitor cunoscut, autorul celebrei “Carti a spiritelor”, dictata (conform autorului) de Sf. Ioan Evanghelistul. In aceasta carte, el explica care sunt principalele caracteristici ale spiritismului:
– Dumnezeu este etern, imaterial, unic, atotputernic, drept si bun. El a facut Universul, care cuprinde totalitatea sufletelor – miscatoare si nemiscatoare, materiale si eterice.
– Sufletele imateriale formeaza lumea nevazuta a spiritelor, normala, vesnica, preexistand si supradainuind peste tot si toate. Iar cele materiale alcatuiesc lumea vizibila sau corporala, secundara in valoarea ei, deoarece poate inceta, ori sa nu fi fost niciodata.
– Spiritele imbraca, temporar, o haina pieritoare, a carei distrugere, prin moarte, ii reda iarasi libertatea. Dumnezeu a lasat specia umana pentru incarnarea celor ajunsi la un grad de dezvoltare, dandu-le astfel o superioritate morala si intelectuala asupra altora de clasa inferioara. Ele sunt nascute spre a nu pieri niciodata. Imediat dupa detasarea din corp, spiritul nu are intuitia starii petrecute cu el, orbacaie descumpanit, face eforturi uriase spre a-si limpezi memoria, aidoma unui accidentat care cade intr-o apa si se zbate sa iasa la suprafata, pentru a respira.
– Omul se compune din 3 parti distincte: trupul, sufletul (spiritul incarnat – izvorul constiintei, inteligentei si vointei) si perispiritul (legatura intermediara dintre suflet si corp, dintre spirit si materie, care se desprinde din clipa mortii incetul cu incetul de trup, iar cand ruperea s-a efectuat definitiv, devine invelisul spiritului). Perispiritul poate aparea vizibil si atunci el e “vinovat” pentru fenomenul aparitiei fantomelor.
 Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu