Totalul afișărilor de pagină

16 iun. 2019

Nimic nu-ți aparține în această lume...

În lumea aceasta nimic nu este al tău. Nimic nu-ți aparține. Al tău este doar ceea ce se află în interiorul tău. Sunt sentimentele și emoțiile tale. Ele sunt principala valoare pentru tine, chiar dacă tu încă nu ai înțeles asta.
Crezi că lucrurile pe care le-ai cumpărat sau cele care ți le-a dăruit cineva îți aparțin? Nu este adevărat! Laptop-ul sau telefonul de la care citești acum acest articol reprezintă aceeași grămadă de atomi și molecule ca și coșul de gunoi din fața casei tale. Laptop-ul aparține acestei lumi și el nu știe că e al tău.
Altceva este diferit: senzația pe care o ai atunci când îl pornești. Bucuria că ai trecut încă un nivel în jocul tău preferat, tristețea că ai primit un e-mail fără scrisori, nostalgia că ai privit câteva fotografii. Sentimentele și emoțiile care se nasc în tine în acest moment sunt cu adevărat ale tale. Casa, mașina, foile pe care este scris ceva nu-ți aparțin. Faptul că ceva îți aparține nu este decât o iluzie. De fapt, îți aparține doar încrederea că ești fericitul deținător al acestora.
Nu irosi putere și timp pentru a colecționa atomi ce nu vor fi niciodată ai tăi.Colecționează emoții. Adună bucurie și tristețe, pasiuna și gelozie, ură și entuziasm, nostalgie și gingășie. Doar ele au o valoare și numai ele vor fi cu tine. Telefoane performante sau mașina luxoasă sunt un gunoi luat în chirie. Reprezintă câteva minute de fericire artificială. Crede-mă, nu vor conta, dacă vei ști că mai ai doar o oră de trăit.
Într-o zi vei lăsa totul aici. Atunci din ce va fi alcătuit filmul vieții tale? Vor fi oameni noi, orașe unde ai călătorit, fapte de care te mândrești? Sau vor fi doar obiecte inutile, de care te-ai folosit?
Zgomotul roților, muzica în urechi, călătoriile frecvente și întoarcerile acasă, faptele stupide, aventurile și eșecurile, zâmbetele și lacrimile, oamenii dragi și bucuria din ochii lor. Gusturile, mirosurile și culorile. Impresiile, sentimentele și emoțiile. Acestea cu adevărat îți aparțin, ele sunt în interiorul tău și întotdeauna vor fi cu tine. Ele și numai ele.
-sursa-psihologiadeazi.ro
Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu