Totalul afișărilor de pagină

30 dec. 2019

Constientizarea...

Constientizarea se face in trei pasi.
Mai intai fii constient de corpul tau-cand mergi,cand tai lemne sau cand cari apa de la fantana.Fii atent la el,constientizeaza fiecare miscare,nu mai face lucrurile mecanic,ca un zombie,ca un somnabul.Dupa ce ai devenit constient de corpul tau si de miscarile lui,treci mai departe la minte si la activitatea ei-ganduri,imaginatie,proiectii.Cand devii constient de minte te asteapta o mare surpriza.
Cand devii cosntient de procesele corpului,vei fi de asemenea surprins.Eu pot sa-mi misc mana mecanic sau s-o pot misca cu o deplina constienta.Cand o misc cu constienta deplina,exista o gratie, o frumusete.

Cand devii constient de minte,ai parte de o surpriza si mai mare.Cu cat devii constient de ea,cu atat circula mai putine ganduri.Gradul de constientizare este invers proportional cu numarul gandurilor care circula prin minte,deoarece energia folosita de ganduri si energia folosita de constientizare este aceeasi.Cand ai suta la suta ganduri nu ai absolut constientizare.Cand ai unu la suta constientizare,ai numai nouazesi si noua la suta ganduri-in proportie exacta.Cand ai nouazeci si noua la suta cosntienta,ai doar unu la suta ganduri.Pe masura ce devii mai constient ,nu mai exista energie disponibila pentru ganduri,acestea mor.Cand esti suta la suta constient, mintea devine absolute tacuta.Atunci este timpul sa patrunzi si mai adanc.
Al treilea pas este sa devii constient de sentimente,de stari de spirit de emotii.
Cu alte cuvinte ,mai intai corpul –actiunea lui;apoi mintea-activitatea ei;apoi inima si functiile ei.
Cand ajungi la inima te asteapta o noua surpriza.Tot ce e bun creste ,si tot ce e rau incepe sa dispara.Iubirea creste,ura dispare.Compasiunea creste, supararea dispare.Darnicia creste lacomia dispare.
Cand ai constientizat pe deplin inima ,ai ultima si cea mai mare surpriza:nu trebuie sa mai faci nici un pas.Un salt cuantic se produce de la sine.Din inima te pomenesti dintr-odata in insusi central fiintei tale.Acolo esti constient doar de constiinta.Nu mai ai de ce altceva sa fii constient.Iar asta e puritatea suprema.
Aceasta este ceea ce numesc eu ILUMINARE.Si asta este dreptul tau din nastere.Daca il ratezi,numai tu esti de vina.Nu poti da vina pe altcineva.
Si totul e foarte simplu si natural.Nu trebuie decat sa incepi.
Numai primul pas e greu.Mai departe,calatoria e simpla.E o vorba care spune ca primul pas inseamna aproape intreaga CALATORIE.
Osho

 Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu