Totalul afișărilor de pagină

23 dec. 2019

„Oricare ar fi practica sau învăţătura spirituală pe care o urmaţi, ego-ul adoră să stea la pândă pentru a-şi însuşi spiritualitatea în vederea propriei sale supravieţuiri şi propriului interes.ˮ – Chögyam Trungpa, Depăşirea materialismului spiritual...

In călătoria sufletului, ego-ul va încerca să se atașeze de orice fel de nouă dimensiune a vieții tale, conturând o nouă identitate în jurul oricărei experiențe, oricât de spirituală și revelatoare ar fi. Ți-am pregătit câteva dintre cele mai întâlnite capcane spirituale:

Capcana # 1: Te gândești că ești  “bun” și ceilalți sunt “răi”

 Această credință este profund înrădăcinată în majoritatea dintre noi, deoarece este un tipar învățat în toate religiile occidentale.
Pentru a dezrădăcina această credință, trebuie să lucrăm cu umbrele noastre (citește aici mai multe despre shadow work). Vei ști că ai răsturnat această convingere limitantă atunci când nu mai judeci pe ceilalți și te vei vedea pe tine însuți în toată lumea pe care o întâlnești.

Capcana # 2: Te identifici ca fiind o “persoană spirituală”

 Această identificare falsă este universală atât în ​​cercurile religioase, cât și în cele new age. Nu ești nici spiritual, nici material. Transcedezi și le incluzi pe amândouă în calătoria ta spre desăvârșire.
Identificându-te ca fiind spiritual este un semn al unui ego spiritual sau al inflației spirituale. Din nou, lucrând cu umbrele tale, te va ajuta să vezi că nu ești cu nimic mai diferit sau mai bun decât oricine altcineva.

Capcana # 3: Căutarea “dragostei și a luminii”

 Urmărirea “iubirii și a luminii” sau a “bunătății” este un alt program adânc înrădăcinat în învățăturile religioase și new age care blochează dezvoltarea spirituală autentică. Acționând “spiritual”, creează o personă sau o mască socială care dă altora impresia că suntem “oameni buni”. În timp ce această persoană ar putea să ne ridice statutul și să ne sporească stima de sine, ea nu promovează creșterea psihologică sau spirituală.
Într-adevăr, trezirea spirituală vine din direcția opusă, cea în care ne confruntăm cu teama, furia, vina și durerea care sunt stocate în noi din copilărie. Acceptând aceste experiențe, deschidem calea dezvoltării spirituale autentice.

Capcana # 4: Bunul samaritean

 Acționând mereu frumos și nevinovat nu este un semn spiritual de trezire, ci un indiciu al imaturității psihologice. Atât parinții cât și diferitele instituții (școala, religia, etc) ne-au conturat o conduit bazată pe impunerea unor reguli.
Dacă în trecut existau voci exterioare care ne impuneau să ne comportăm frumos, corect și sa stăm la locul nostru, acum aceste voci se găsesc de cele mai multe ori în interiorul nostru. Un om conștient, in legătura strânsă cu latura sa spirituală, va acționa asertiv, fără a căuta aprobarea altora.

Capcana # 5: Crezi că ești mai bun decât ceilalți

 Poate că vedeți un model aici: toate aceste capcane indică inflația ego-ului. Experiența spirituală ne ancorează în propria noastră umanitate, dar de foarte multe ori spiritualitatea devine un alt instrument de disociere, de judecată și grandiozitate.
Această capcană apare adesea atunci când:

  • Citești multe texte spirituale
  • Te alături unui grup spiritual sau religios
  • Începi o practică spirituală
  • Găsești un învățător spiritual
A fi distinct, special și diferit este încă un joc al ego-ului.

Bypass-ul spiritual

 Poate că cea mai mare capcană din jocul spiritual este “bypass-ul spiritual”. Aici folosim idei și practici spirituale pentru a evita rănile emoționale sau psihologice nerezolvate. Aceste răni trebuie să fie adresate pentru a continua dezvoltarea noastră psiho-spirituală.
Majoritatea rănilor sunt în principal traume din copilărie. De fapt, practic orice declanșare emoțională pe care o ai în mediul actual este probabil din trecutul tău.
Îți recomand să citești AICI articolul nostru despre semnele trezirii spirituale iar dacă vrei să afli mai multe despre acest subiect te invit să accesezi această pagină.
Oricare ar fi practica sau învăţătura spirituală pe care o urmaţi, ego-ul adoră să stea la pândă pentru a-şi însuşi spiritualitatea în vederea propriei sale supravieţuiri şi propriului interes
– Chögyam Trungpa, Depăşirea materialismului spiritual

Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu