Totalul afișărilor de pagină

5 oct. 2020

Ce este Sufletul...


 



DUMNEZEU este creatorul Universului, al materiei si al vietii. Datorita unui gand de Iubire al lui Dumnezeu a avut loc un „Bum”- Bing Bangul de care stim cu totii.  In timpul acestui Bum s-au desprins,  din energia care a explodat,  zeci, sute de miliarde de alte energii mai mici. Acestea sunt Sufletele,caci noi suntem Energia gazduita de corpurile noastre. Noi emitem energie 360° de jur  imprejurul nostru si pe verticala, pana in Cosmo; suntem conectati tot timpul cu Universul,  Energia principala din care suntem „rupti”.

Imaginati-va un foc pe care il scormonim cu un bat: din el sar zeci de scantei care la randul lor si ele sunt focuri mai mici.Asa s-a intamplat si in timpul Bumului (Bing-Bangului) cu energiile ( sufletele noastre).

Sufletele noastre sunt la fel. S-au ” rupt” din energia principala in acelasi timp ele sunt interconectate. Nu exista suflet mare sau mic, tanar sau batran.Toate SUFLETE AU ACEEASI VARSTA SI SUNT LA FEL. Mai precis: noi suntem de-o seama cu bunicii, parintii nostrii ce ne difera,este doar corpul si asta pentru ca sufletele lor au ales sa vina pe Pamant inaintea noastra.Fiecare suflet isi alege  momentul cand sa vina cat si experientele prin care va trece in aceasta viata. Pe noi ne diferentiaza doar corpurile si experientele, in rest noi suntem la fel si avem aceleasi scopuri Divine de a evolua trecand prin diferite experiente.

Sufletul ( noi) suntem nemuritori. traim multe vieti in care alegem multe experiente: intr-o viata putem fi foarte bogati, in alta saraci, calai, tortionari si in alta terapeuti, doctori ( vindecatori) conducatori, in alta supusi s.a.m.d.

Toate astea fac parte din evolutia noastra, iar noi, ca sa putem evolua, avem nevoie de experiente diferite. Pentru a sti cum este caldul trebuie sa stim  cum este frigul, sa stim cum este binele trebuie sa stim si cum este raul. Una fara cealalta nu se poate, asa cum acceptam binele in viata noastra, sa acceptam si raul si numai asa  sa apreciem ceea ce avem, amintindu-ne cum era cand nu aveam. Sa apreciem caldura cand ne este frig, sa apreciem sanatatea cand suntem bolnavi si nu in ultimul rand sa-i multumim Domnului pt toate incercarile prin care trecem.

Asa cum Sufletul alege cand sa vina (sa se nasca) pe pamant, asa alege si cand sa plece ( moara). Cand el simte ca este implinit, ca menirea lui Aici s-a terminat, pleaca. Asta este ” moartea” noastra, de fapt moartea este un nou inceput pentru noi, doar corpul moare, sufletul (energia) se intoarce Acasa, la energia din care s-a „rupt”, la Dumnezeu! Deci noi hotaram cand sa venim, ce alegem sa traim ca experienta,  cat sa stam si cand sa plecam. Acesta este unul din darurile pe care Dumnezeu ni le-a dat: LIBERUL ARBITRU. De aceea nu trebuie sa fim tristi cand cineva moare caci este alegerea lui, a sufletului. Stiu: pare greu de crezut, dar asta este purul adevar, insa noi, in egoismul nostru, plangem ca el,ea, a plecat dar nu acceptam, nu credem ca de FAPT EL A SCAPAT SI ESTE FOARTE BINE ACOLO SUS SI CA ESTE UN NOU INCEPUT PENTRU EL…EA.

” VIATA ESTE O ALTA NOUA EXPERIENTA

  MOARTEA ESTE O ALTA NOUA VIATA”

Un alt mare dar de la Dumnezeu pe care l-am primit este UITAREA! Stiti acea pilda: „Omul cat traieste invata”. Noi nu  invatam nimic pentru ca stim totul, nu trebuie decat sa ne amintim.OMUL CAT TRAIESTE „INVATA” SA-SI AMINTEASCA CEEA CE STIE DEJA! Daca ne-am aminti totul n-am mai avea nimic de facut. Imaginati-va cum ar fi sa nu avem nimic de facut. Cum ar fi viata? Ca sa intelegeti ca noi stim totul dar am uitat: ganditi-va la oamenii care au anumite aptitudini, talente. De unde credeti ca stiu sa faca acele lucruri ei nefacand vreo scoala sau pregatire de specialitate? Sau chiar dvs cu siguranta macar odata in viata ati facut un lucru si v-a iesit foarte  bine desi era pentru prima oara  cand il faceti si ati spus: “Asa mi-a venit sa fac sau sa-l fac si mi-a reusit!”

„TALENTUL ESTE ACEL CEVA PE CARE IL STIAM DINTOTDEAUNA, DAR L-AM UITAT

SI IN VIATA ASTA NI L-AM AMINTIT”

Va povesteam mai devreme ca sufletul ( noi) alegem cand sa venim si ce Experiente vom avea: asa ne alegem si Parintii. Copilul da roata, o viziteaza pe viitoarea Mamica cam cu doi ani inainte ca ea sa ramana insarcinata. Multe mamici spuneau sau spun ca simteau sau simt o prezenta inainte de a ramane insarcinate sau ca si-au visat copilul, copii. De aceea este foarte importanta starea emotionala a viitoarei mamici, armonia dintre viitorii parinti trebuie sa fie impecabila, sa nu fie gelozie, suparari, sa accepte toate incercarile vietii, sa-i ierte pe cei ce le-au gresit, sa nu aiba atasamente de job, bani, bunuri materiale, adica atasamente de viitor.Sunt multe femei care sunt foarte atasate de job, cariera, de partenerul de viata, sunt preocupate sa-si faca un rost financiar in viata si dupa aia vor copil, dar nu raman insarcinate. Pai cum sa ramana insarcinate cand ele, atunci cand au fost pregatite sa devina mamici, erau preocupate de alte lucruri si n-au simtit sufletul viitorului copil ca le da „tarcoale”? Cum spuneam si in primul articol, din nefericire Materialismul ne conduce viata, ne influenteaza hotararile. Cand simtim in suflet ca vrem copil, sa-i dam drumu la „treaba” sa nu anulam momentul din diferite motive: nu sunt pregatit, n-am o casa, o situatie profesionala, financiara optima caci aceasta anulare poate sa dureze ani sau toata viata dupa unele cazuri.Multe cupluri, foarte multe se chinuie in ziua de azi sa aiba un copil, dar nu au. Unul din motive, pe langa anumite Mosteniri Karmice, este ca au anulat Clipa…Momentul.

SA NU FIM NICIODATA SUPARATI PE PARINTII NOSTRII INDIFERENT DE CE AU FACUT SAU N-AU FACUT!  SA-I ACCEPTAM ASA CUM SUNT PENTRU CA NOI I-AM ALES”

NOI avem un Gand, iar in spatele gandului mai este un Gand: GANDUL SPONSOR. Primul gand vine din suflet, iar daca alegem ceea ce ne cere, ne spune sufletul, aceasta alegere este cea mai puternica, pura si cea mai inalta alegere ce ne aduce numai bine pentru ca dorinta, alegerea sufletului este Dumnezeasca. Dar noi am fost educati sa gandim de doua ori pana luam o hotarare cea ce este o mare greseala. Ce inseamna a gandi de doua ori? De exemplu: suntem intr-o relatie, casatoriti sau nu, avem sau nu aven copii si ajungem intr-o etapa a relatiei care din diferite motive numai merge (NIMIC NU E INTAMPLATOR). Nu mai suntem impliniti, fericiti, simtim ca ne sufocam.

Primul gand este sa plecam. Simtim nevoia de libertate (NOI SUNTEM SPIRITE LIBERE) cand deodata apar indoielile, intrebarile, FRICILE. Oare ma pot descurca singur(a)? Imi gasesc pe altcineva care sa ma accepte asa cum sunt? Pot singur(a) sa-mi cresc, educ copilul? Ce spun parintii, prietenii, rudele, Societatea? Cand apar astfel de frici, deja s-a instalat confortabil GANDUL SPONSOR!

Datorita acestui gand care dezvolta neincrederea in Noi, in Dumnezeu, ramanem intr-o relatie, casnicie nefericita, traim in durere si deziluzii. Ii punem pe altii inaintea noastra, facem sacrificii, iar pe noi ne lasam la urma, nu luam in seama dorintele care vin din launtrul nostru, facem doar ce ne spune mintea (gandul) nu ce ne cere Sufletul.

Stand intr-o astfel de relatie pentru ca avem copii sau din alte motive ne facem foarte mult rau. Crestem in noi nemultumiri, suparari, frustrari. Toate acestea nasc rautati, agresivitati nemultumiri legate de viata, etc . Ne trezim la un moment dat ca ne imbolnavim, iar ce este si mai rau este ca datorita starilor, gandurilor, emotiilor, trairilor noastre interioare se imbolnevesc si copii nostrii. Sunt mii de familii in care ” domneste haosul”,  gelozia, agresivitatea, pretentiile, judecatile, blamarea. Apar pe la televizor sau prin ziare, pe strada, se fac campanii umanitare pentru familii cu copii bolnavi, dar ei nu-si dau seama ca sursa problemelor pe care le au copii sunt Ei, Parintii.

Toate bolile vin din interior, sunt adunate in Suflet de aceea este foarte bine sa Multumim pentru fiecare afectiune pe care o avem caci ea face parte din procesul de Puficare al Sufletului (al nostru).  Noi nu facem asta. Din contra: suntem suparati cand corpul nostru sufera, nu constientizam ca noi am adunat in suflet toate Fricile si Emotiile Negative

„Inainte sa tratam o afectiune, o boala, trebuie sa gasim sursa ce le genereaza. Gasind-o si tratand-o dispar si bolile”

Cu totii am avut cate o etapa in viata, de zbucium interior, de rataciri, deziluzii, impovarati de datorii, frici s.a.m.d in urma carora am cazut in depresie, eram fara chef de viata, fara pic de energie. Toate aceasta incarcatura o duce Sufletul. Ca el sa se  incarce cu Energia Universului,  induce Somnul! Somnul este o Inventie! Cand dormim Sufletul se inalta la cer, se reincarca energetic. Astfel dupa ce dormim suntem refacuti, avem bateriile incarcate cum spunem noi. Oamenii ridicati Spiritual au nevoie de foarte putin somn. Nou nascutii dorm in primele luni de viata asa de mult pentru ca Sufletul nu e obisnuit cu noua stare, noul corp, vine pleaca, vine pleaca, iar cand incepe sa se obisnuiasca cu noua stare nu mai pleaca asa des si atunci copilul doarme mai putin.

Cand cei dragi noua se simt impliniti, simt ca menirea lor Aici s-a terminat si aleg sa plece,poate inaintea noastra, dar asta nu inseamna ca nu raman langa noi. Sunt persoane mai sensibile care interactioneaza cu sufletul celui drag : in vis, in viata de zi cu zi, ii vad, vorbesc cu sufletul, primesc sfaturi, mangaieri etc. Daca ati trecut sau treceti prin astfel de experiente sa nu va speriati. Din contra: primiti-le cu bucurie si cu iubire. Cereti-le ajutorul ori de cate ori aveti nevoie si nu in ultimul rand, sa multumiti Domnului pentru acest Dar caci de la El Este.

Este unul din Ingerii dvs Pazitori!

Despre Suflet (noi) ar fi mult foarte mult de vorbit, iar eu v-am povestit in mare despre acea particica din Dumnezeu care este Sufletul (noi). Sa ne ascultam Sufletul, dorinta lui sa fie primordiala pentru noi,sa nu mai dam voie gandurilor sa domine dorinta sufletului caci daca alegem aceasta prima dorinta avem parte de tot binele pe care ni-l poate oferi viata. Este o alegere Dumnezeasca! Sa ne gandim mai mult la noi, sa ne iubim mai mult, sa nu punem pe nimeni si nimic inaintea noastra decat pe Dumnezeu.

Sa ne fie noua mai intai bine caci daca ne Este noua bine, le Este si celor din jur bine.

„Nu este nimic Ne Dumnezeesc sa va puneti pe Voi pe primul loc”

-sursa-https://vindecareafricilor.wordpress.com

 

Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.

gabriella

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu