Totalul afișărilor de pagină

19 oct. 2020

Cele trei comori în Medicina tradițională chinezească...


 

Cele Trei Comori – Jing, Qi și Shen – sunt substanțe/energii pe care le cultivăm în Qigong și în Practica Alchimiei interioare. Nu există o traducere exactă pentru Jing, Qi și Shen, ele deseori sunt traduse ca Esență, Vitalitate și Spirit. Practicantul Qigong învață să transforme Jing în Qi în Shen – așa numita ”cale a transformării” – și de asemenea să transforme Shen în Qi în Jing – ”calea generării” sau ”calea manifestării”. Cele Trei Comori pot fi văzute și ca trei frecvențe diferite, sau existente într-un continuum de frecvențe. Practicanți ai Alchimiei Interioare învață să își moduleze conștiința de-a lungul spectrului vibrațional – alegându-și frecvența în același fel în care am putea să alegem un anumit post radio.

Jing – Energia creativă

Energia cea mai concentrată sau de vibrație cea mai densă este Jing.Din cele Trei Comori, Jing este asociată cel mai mult cu corpul fizic. Casa Jing este Dantien-ul de jos, sau Sistemul de organe al Rinichilor și include sistemul reproducător cu sperma și ovulele. Jing este considerată ca rădăcina Vitalității noastre, substanța fizică din care se naște viața. Herbalistul modern Ron Teeguarden ne povestește cum profesorul său, Maestrul Sung Jin Park, asemăna Jing cu ceara și fitilul unei lumânări. Ea mai poate fi văzută ca fiind similară componentelor hardware și software dintr-un computer – baza fizică a unui sistem funcțional. Jing se pierde prin stres sau griji excesive. Ea se consumă, în cazul bărbaților, prin activități sexuale excesive (care includ ejacularea) și în cazul femeilor prin menstruații excesiv de abundente. Jing poate fi refăcută prin suplimente dietetice și din plante dar și prin practica Qigong.

Qi – Energia forței vieții

Qi — Energia forței vieții — este cea care animă corpurile noastre, care permite mișcările de tot felul: mișcările respirației în și în afara plămânilor, mișcarea sângelui prin vase, funcționarea diferitelor Sisteme de Organe etc. Casa Qi este Dantian-ul de mijloc și este asociat în special cu Ficatul și Sistemul Splinei. Dacă Jing este ceara și fitilul lumânării, atunci Qi este flacăra – energia produsă prin transformarea bazei fizice. Dacă Jing este hardware-ul și software-ul computerului, atunci Qi este electricitatea ce permite sistemului să pornească și să funcționeze ca un computer.

 

Shen – Energia spirituală

Cel de-al treilea element din cele Trei COmori este Shen, care este Spiritul sau Mintea (în sensul ei larg). Casa Shen este Dantian-ul superior și este asociat cu Sistemul Inimii. Shen este radiația spirituală ce poate fi văzută strălucind prin ochii unei persoane – emanația unei iubiri-bunătăți universale, a compasiunii și a unei puteri iluminate al unei inimi dând pe afară de înțelepciune, iertare și generozitate. Dacă Jing este ceara și fitilul lumânării și Qi este flacăra, atunci Shen este radiația pe care o produce flacăra – ce îi permite de fapt să fie o sursă de lumină.În același fel cum lumina unei lumânări depinde de ceară, fitil și flacără la fel depinde și Shen de cultivarea Jing și Qi. Doar prin templul unui corp puternic și echilibrat poate Spiritul să strălucească.

sursa: https://www.learnreligions.com/the-three-treasures-3182922

Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.

gabriella.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu