Totalul afișărilor de pagină

16 nov. 2020

Puterea meditației ...


 

Meditația te poate ajuta atât de mult! Te poate ajuta să îți reduci anxietatea și să îți îmbunătățești sănătatea cardio-vasculară, care este, desigur, crucială pentru sănătate în general.

Ea are puterea de a controla anxietatea, promovează sănătatea emoțională, contribuie la o mai bună conștientizare de sine, îmbunătățește somnul și luptă împotriva problematicelor dependențe.

Dacă ești uituc sau faci greșeli atunci când te grăbești, meditația te poate ajuta să devii mai puțin înclinat să faci greșeli.

Cercetătorii tocmai au studiat cum meditația liberă – sau, cu alte cuvinte, o meditație care concentrează atenția pe emoții, gânduri sau senzații pe măsură ce se desfășoară în propria minte și propriul corp – schimbă activitatea cerebrală într-un mod care sugerează o mai bună recunoaștere a greșelilor.

“Interesul oamenilor în meditație și mindfulness depășește capacitatea științei de a demonstra calitățile acestora în materie de efecte și beneficii”, spune Jeff Lin, doctorand în psihologie la MSU și co-autor al studiului. ”Ceea ce este uimitor pentru mine este faptul că putem vedea cum o sesiune de meditație ghidată poate produce schimbări în creier în cazul persoanelor care nu sunt meditatori în mod uzual”.

Descoperirile sugerează că diferite forme de meditație pot avea efecte neuro-cognitive diferite iar Lin a explicat că există foarte puține studii despre modul în legătură cu modul în care meditația liberă afectează recunoașterea greșelilor.

“Unele tipuri de meditație cer concentrarea pe un singur obiect, de obicei respirația, însă meditația liberă este puțin diferită”, spune Lin.

“Aceasta cere să fii atent la interiorul tău și la tot ceea ce se întâmplă în mintea și în corpul tău. Scopul este să stai în tăcere și să fii foarte atent unde îți călătorește minte, fără să fii prins în acest scenariu”.

Mai mult de 200 de participanți la studiul care a cercetat efectul pe care meditația liberă o are asupra modului în care oamenii detectează și răspund la greșeli. Participanții, care nu au mai meditat până în acel moment, au fost ghidați într-un exercițiu de 20 de minute de meditație liberă, în timp ce oamenii de știință le-au măsurat activitatea cerebrală prin electro-encefalografie. Apoi, au trebuit să completeze un test computerizat legat de distragerea atenției.

“Electroencefalograma poate măsura activitatea cerebrală la nivel de milisecundă, deci am putut măsura extrem de precis activitatea neuronală imediat după greșeli comparativ cu momentul în care au dat un răspuns corect”, a declarat Lin. ”Un anumit semnal neuronal apare la aproape jumătate de secundă când a fost recunoscută o greșeală. Am descoperit că intensitatea semnalului crește în cazul meditatorilor relativ la grupul de control”.

Cu toate că meditatorii nu au prezentat îmbunătățiri imediate în cazul testelor practice, descoperirile oamenilor de știință oferă o fereastră promițătoare pentru demonstrarea potențialului unei practici susținute de meditație.

“Aceste descoperiri sunt o demonstrație extrem de potentă a ceea ce pot face 20 de minute de meditație pentru îmbunătățirea abilității creierului de a detecta greșelile și de a fi atent la ele”, spune Moser. ”Ne face să fim mult mai încrezători în potențialul pe care meditația mindfulness le poate avea dar și pentru funcționarea și performanța zilnică moment de moment”.

Meditația și mindfulnessul au câștigat un renume extrardinar în ultimii ani.

“Este extraordinar să vezi entuziasmul publicului pentru mindfulness, însă există încă multă muncă din perspectiva oamenilor de știință de a înțelege beneficiile pe care le poate avea și, la fel de important, cum funcționează de fapt”, spune Lin. ”A venit timpul să ne uităm la acesta prin niște lentile mult mai riguroase”.

Scris de Cynthia McKanzie – Editor MessageToEagle.com

sursa: http://www.messagetoeagle.com/power-of-meditation-try-meditate-youll-not-make-so-many-mistakes/

Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.

gabriella.
 

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu