Totalul afișărilor de pagină

21 dec. 2014

Dumnezeu este Lumina? Interviu din 1889 cu marele om de stiinta Nikola Tesla...

"Jurnalistul: Spui ca eu, ca si toate celelate creaturi suntem lumina. Ma flateaza acest lucru, dar admit ca nu prea inteleg (n.r. conceputul).
Tesla: De ce trebuie sa intelegi, dle Smith? Doar crede-l. Totul este lumina. Intr-una dintre raze se afla soarta natiunilor, ficare natiune are raza sa in marea sursa de lumina pe care noi o vedem ca soare. Si tine minte: nimeni dintre cei care au existat, nu a murit. Ei s-au transformat in lumina si astfel exista inca. Secretul sta in faptul ca particulele de lumina isi restructureaza starea initiala.
Jurnalistul: Aceasta este INVIEREA!
Tesla: Prefer sa o numesc: intoarcere la energia precedenta. Hristos si cativa altii au stiut secretul. Am facut cateva cercetari despre cum sa mentinem energia umana. Este o forma de lumina, uneori egala cu lumina divina. Nu am facut aceste cercetari pentru mine insumi, ci pentru binele tuturor. Cred ca descoperirile mele vor face viata mai usoara, mai usor de indurat de catre oameni si ca acestea ii vor directiona pe oameni catre spiritualitate si moralitate.
 

‘Universul este cu mult mai moral decat suntem noi’

Jurnalistul: Crezi ca timpul poate fi tinut pe loc?
Tesla: Nu chiar, fiindca prima trasatura a energiei este aceea ca ea se transforma. Se afla intr-o perpetua transformare, precum norii taoistilor. Dar este posibil sa afirmam ca omul isi pastreaza constiinta dupa viata pamanteana. In orice colt de univers exista diverse feluri de energie a vietii; una dintre acestea este imortalitatea, iar originea ei este deasupra omului si aceasta il asteapta.
Universul este spiritual, iar noi suntem doar jumatate din acesta. Universul este cu mult mai moral decat suntem noi si ar trebui sa ii aflam natura si sa ne armonizam vietile cu el. Nu sunt om de stiinta, stiinta este poate, cel mai conventional mod prin care pot afla raspunsul la intrebarea care ma urmareste si imi perturba zilele si noptile.
Jurnalistul: Care este aceasta intrebare?
Tesla: Cum ti s-au aprins ochii!… Ceea ce am dorit sa stiu este: ce se intampla cu o stea care apune si cu soarele care nu mai este? Stelele se prabusesc precum praful sau semnitele, in aceasta lume sau in alte lumi, iar soarele se raspandeste in mintile noastre, in vietile multor creaturi, in ceea ce se va naste ca o noua lumina, sau vantul cosmic o va imprastia in univers. Chestiunea este daca totusi, una dintre aceste stele si unul dintre acesti sori, chiar si cel mai mic, este salvat.

Jurnalistul: Dar, domnule Tesla, este clar ce este necesar si acest ceva este inclus in constitutia lumii!
Tesla: Cand omul intelege ca cea mai mare tinta a sa trebuie sa fie aceea de a alerga dupa o stea cazatoare si de a incerca sa o prinda, cand el va intelege ca viata i-a fost data din aceasta cauza, atunci el va fi salvat. La sfarsit, el va prinde steaua.
Jurnalistul: Si ce se va intampla apoi?
Tesla: Creatorul va rade si va spune: „A cazut doar ca sa te faca sa alergi dupa ea si sa o prinzi”.
Jurnnalistul: Dar nu este contrar cu durerea cosmica, pe care adesea o mentionezi in scrierile tale? Si ce este durerea cosmica?
Tesla: Nu, nu sunt in opozitie fiindca suntem pe Pamant… Este o boala de care majoritatea oamenilor nu este constienta. Asa incat, multe alte boli: suferinta, rautatea, amaraciunea, razboaiele si tot ceea ce compune viata umana absurda si teribila, nu pot fi pe deplin vindecate, dar constientizare lor le-ar face mult mai putin dificile si periculoase. Ori de ca te ori cineva apropiat si drag a fost ranit, am simtit durere fizica. Aceasta pentru ca avem corpurile facute din acelasi material, iar sufletele noastre sunt legate de fire ce nu pot fi distruse. Tristetea de neinteles care ne copleseste uneori, inseamna ca cineva de pe partea cealalta a planetei, un copil, sau un om generos a murit.
Uneori, intregul univers este obosit de de el insusi si de noi. Disparitia unei stele si aparitia cometelor ne vor afecta mai mult decat ne putem imagina. Relatiile care exista intre creaturile de pe pamant sunt chiar mai puternice, datorita sentimentelor noastre si gandurile noastre, floarea va inflori mult mia frumos in liniste. Trebuie sa invatam acest adevar ca sa ne vindecam. Remediul este in inimile noastre si in inima acestui animal pe care il numim univers."-sursa-http://lupuldacicblogg.wordpress.com/-

 Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

4 comentarii:

 1. Lumea e una in care sa ajuns la inconstiinta fata de ceia ce trebuie sa facem ca viitorul sa fie bun pentru omenire .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna seara Dorel,chiar nu stiu ce vrei sa spui.

   Ștergere
 2. Legat de Reiki nu prea stiu ce insemna sora o data practica dar din aceasta cauza sa racit totul intre noi ,sa intreb ce insemna ura fata de semeni sau iubire pace prieteni sidezvoltarea capacitatilor extrasenzoriale fata de univers .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Reiki este o metoda recunoscuta care se practică la nivel mondial.... este o metodă japoneză de purificare şi echilibrare a energiilor corpului
   uman. Este o metodă naturală de autovindecare bazată pe direcţionarea energiei prin plasarea mâinilor în anumite poziţii pe corpul pacientului.Practica Reiki elimină durerea, reduce stresul, anxietatea şi frustrarea,
   echilibrează emoţional şi mental, echilibrează sistemul nervos şi energiile
   organismului, detoxifică şi curăţă corpul, purifică chakrele, diminuează
   efectele negative ale medicamentelor, creşte imunitatea, nu creează
   dependenţă, nu are efecte nocive sau dăunătoare.
   Aduce o mare bucurie, pace interioară şi echilibru, creşte inuiţia se dezvolta creativitatea.
   Reiki prin plasarea mâinilor în anumite poziţii pe corpul pacientului.Sper ca ti-am raspuns. Multumesc de vizita si comentariu. O seara frumoasa si linistita!

   Ștergere