Totalul afișărilor de pagină

16 dec. 2014

INIMA, EMOTIILE, ENERGIA SI PUTEREA LOR ...

 
"Dragilor, inima este templul iubirii. Atunci cand va nasteti, inima voastra este plina de iubire, este daca vreti sa va imaginati o camera plina de energia iubirii, neexitand nimic altceva. Fiecare suflet care imbraca haina umana, va veni cu inima din taramurile inalte, de unde exista ca origine. De aceea atunci cand ne nastem, noi oferim tuturor celor cu care intram in contact, puternica energie a iubirii si o manifestam atingand cu vibratiile ei, inimile in jurul carora, egoul si ratiunea au constuit ziduri.

De aceea in inima copiilor nu veti intalni ura, frica, gelozie s.a.m.d. Inima este generatorul de energie care ne unifica, este liantul care ne uneste cu Creatorul, canalul prin care noi traim in armonie si iubire. Inima copiilor se revarsa cu iubire, inca din primele clipe in care a prins contur in realitatea concretului.
Dragilor, inima este izvorul de putere prin care se anima fiinta in ansamblul ei, iar negarea rolului ei duce la irealitate, la erori grave de intelegere a modelului pe care viata il desluseste in general. Gandirea pe care inima o ofera este in deplinatate cu legile Universului si cu Creatorul.

Mai tarziu, cand constiinta erodeaza, copilul deschide cartea dualitatii si incepe sa integreze lectiile acesteia. Societatea il invata, il educa, ii face cadou un sine ireal, un fals al valorii spirituale. Societatea il va invata sa-si inchida centrul iubirii, sa se fereasca sa isi afiseze sentimentele liber, sa construiasca o cetate cu ziduri groase si inalte, astfel incat puterea inimii, a iubirii, sa nu mai poata sa se exprime. 
Rapit de egoul general si conferind putere deplina ratiunii, copilul devine constient in fiinta sa, de falsul sine (egoul), cu sediul in iluzie. Din acest moment copilul va avea o personalitate (nota autorului: evident una impusa de mersul societatii)

Centrul de putere fiind inclinat la celalalt capat, va incepe crearea dualitatii. Emotiile sunt energie. Cand spui emotie, spui simt, in spatele cuvintelor pornite din gura noastra se ascund energiile care imbraca o forma materiala pentru a se putea realiza comunicarea. Comunicam deci energii, pentru ca noi la nivel subtil suntem energie. Imaginati-va acum un om surdo-mut, care nu poate sa se exprime printr-o forma concreta, palpabila. Limbajul folosit de el va fi tot o forma de comunicare insa prin limbajul semnelor. In spatele semnelor se ascund de fapt tot comunicarea sub forma de energie, el va “vorbi” cu tot corpul , va vorbi cu fata, iar vointa prin care doreste sa se faca inteles, limbajul lui non-verbal, se adreseaza inimii tale. Daca vom socoti inima ca centul din care pornesc emotiile, le vom da putere, asa cum trebuie sa fie, puterea Spiritului.
Dragilor ati privit vreodata in profunzime arta actoriceasca? Ati observat actorul cat de bine intra in pielea personajului, reusind sa-si controleze mimica fetei si gesticulatia corpului? Ei bine, actorul lucreaza atat de mult cu sine incat reuseste sa stapaneasca foarte bine emotiile. El intra in inima sa si se exprima, insufleteste personajul pentru ca acum el detine controlul asupra emotiilor sale. Din interiorul sau, va porni personajul si va lua viata pe scena tocmai pentru ca a lucrat atat de mult asupra lui, asupra implicatiilor, asupra observatiilor, asupra emotiilor. Luati exemplul actorilor si invatati de la ei cum va puteti controla emotiile.

Dragilor, ati urmarit vreodata artistii, de orice natura ar fi ei? Ati observat ca, pur si simplu ei transpun emotiile in acte artistice, isi manifesta creativitatea, o impletitura de imaginatie si emotie. Ei vorbesc prin simturi, prin emotii, ei se exprima din inima.

Invatati de la toate aceste modele sa va controlati emotiile. Daca emotiile sunt negative, energie negativa mergeti si fiti observatori a-i acestor energii si vedeti efectele pe care le produc asupra voastra, dar si asupra celorlati. Si acum sa intram un pic in centrul fiintei noastre sa vedem la lucru Sinele Superior. Acesta este Observatorul a tot ceea ce se petrece in fiinta ta. Din sfera Constiintei Cosmice, El priveste scanteia din el, o ia la o scurta plimbare prin universul fiintei(constiinta).  Sinele Superior isi “rapeste”scanteia si ii arata acesteia bibloteca fiintei. Ii arata in primul rand ca nu este decat energie, si in centrul ei, ii mai arata un puternic propulsor cu ajutorul caruia, poate trimite in venele fiintei, energia stocata prin dulapurile sinelui fals. Ii spune ca daca va lua din sertare de exemplu ura, el trebuie sa o puna direct in propulsor si apoi sa apese pe butonul de start. Energia urii va circula atunci prin venele fiintei tale si vei fi animat incepand sa creezi conform cu codurile pe care ura le dezvaluie. Te vei apropria de centrul de comanda pentru a urmarii efectele pe care le produce energia urii. Vei privi pe monitor exact efectele pe care aceasta energie a urii o provoaca in fiinta ta, dar si efectele avute asupra celorlalti. Sinele Superior te va intreba daca iti reamintesti originea ta. Iti vei reaminti ca in jurul energiei iubirii, sunt zidurile Egoului si vei invata ceva din asta. Cum sa le darami. Opreste propulsia, scoate energia pe care ura o creeaza, din propulsor. Vei constientiza ca inversul energiei iubirii, te invata sa  apreciezi ce esti la origine.
Te va duce apoi la dulapul pe care scrie: Teama. Vei lua apoi teama si o vei pune in propulsor. Vei realua procedura astfel incat sa-I aflii tainele. Vei constientiza ca teama te opreste din a experimenta, iti va arata calea catre curaj, catre descoperirea de sine. Vei vedea cum teama, paralizeaza, schilodeste fiinta, limitand-o. Opreste propulsia, scoate energia pe care teama o genereaza si vei observa ca increderea iti este redata.

Te va duce si in dreptul dulapului unde sta scris: Gelozia. Aceiasi procedura. Observa efectele acestei energii. Gelozia face sa se trezeasca in tine sentimentul de posesiune, a ceva sau a cuiva. De ce vrei sa posezi ceva anume din planul fizic, sau sa monopolizezi sentimentele cuiva, cand tu esti aici sa inveti? Tu crezi ca iubirea are unitati de masura, pe care le poti imparti dupa bunul plac? Nu poti impune nimanui cum, cat si pe cine sa iubeasca, caci iubirea curge, este izvor nesecat de hrana pentru suflet. Energia pe care gelozia il creaza iti arata de fapt ai uitat de esenta ta, de iubire.

Toate aceste emotii, toate sentimentele pe care le exteriorizati vorbesc despre evolutia voastra, despre drumul vostru evolutional. In mod evident dupa cum am mai spus de mai multe ori, aceste emotii pot fi controlate constientizandu-le, mergand la sursa lor care le-a generat. Intelegerea acestor fenomene face lumina si ofera deschidere omului sa se auto-cucereasca incetul cu incetul, in final realizand ca, este divin.
Centrul emotiilor, sentimentelor este inima. Investiti sentimentele inaltatoare in banca inimii pentru a le da putere de creatie. Nu investiti energiile negative in inima pentru ca acestea vor fi amplificate de puterea acesteia, identificandu-va cu ele (nota autorului: vorba romanului – nu pune la inima).

Incercati sa identificati in raport cu manifestarea emotiilor, sentimentelor, starea de martor. Acesta stare va va ajuta sa identificati , sa le constientizati si sa le lasati sa treaca, imbratisand experienta pe care aceste emotii o ofera. Constientizarea inseamna rezolvare, intelegerea acestor emotii face ca ele sa dispara complet din fiinta ta.

Noi suntem iubire! Noi suntem Unul!"
-sursa http://scanteiadivina2014.blogspot.ro/-
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu