Totalul afișărilor de pagină

18 sept. 2018

„Care Este Intenția?” Și „Pe Ce Ai Focusul?”...

Răspunsurile la aceste două întrebări pot aduce claritate în viața ta. Pe lângă asta, răspunsurile la întrebările din titlu te pot ajuta să înțelegi de ce anumite lucruri merg ca pe roate, pe când altele aproape că stau pe loc în ciuda eforturilor tale colosale de a le urni de acolo de unde sunt.
Cu toate că sunt două întrebări esențiale, iar acest articol îți va sugera o modalitate prin care le poți folosi spre armonia ta și a tuturor, ele nu trebuie văzute asemeni unui panaceu Universal.
În viața ta mai poți experimenta și emoții blocante, programe gunoi din subconștient sau chiar și din conștient; mai există și răni emoționale. Deci nu te aștepta ca dacă răspunzi la întrebările: „Care este intenția?” și „Pe ce ai focusul?” totul să se rezolve dintr-o dată.
Însă pentru a depăși punctul în care îți spui: „Eu am ales conștient A și experimentez B. Ce anume din mine, mă face să experimentez B în loc de A?”, cele două întrebări pe care ți le sugerează articolul sunt o comoară de aur.
Cele două întrebări pot fi folosite oricând simți că ai nevoie de o infuzie de claritate. Se prea poate ca răspunsul la întrebări să nu fie cel mai plăcut de fiecare dată, dar pentru ca întrebările să îți fie cu adevărat utile, este necesar să fii sincer cu tine. Ține minte că nu răspunzi în fața cuiva, ci răspunzi față de tine însuți.
Folosește calupul de întrebări și atunci când lucrurile sunt armonioase în viața ta, dar vrei să iei o decizie cât mai inspirată și aliniată Energiei Universale. Și o să vezi cât de lin și armonios decurge totul. Ești invitat să experimentezi pur și simplu și o să vezi cum și dacă funcționează pentru tine.
În continuare cele două întrebări vor fi luate pe rând cu tot cu exemple pentru ca lucrurile să fie cât se poate de clare:

„Care Este Intenția?”

Nu o dată a fost experimentată o situație în care cineva trecea printr-o perioadă nu tocmai armonioasă în viața sa, iar întrebarea pe care o adresa era: „Și ce să fac?”.
Ce să fac?” e o întrebare care poate aduce anumite beneficii, dar este totuși o întrebare săracă în putere.
Și asta pentru că de fiecare dată când omul face să îi fie clar care a fost intenția sau care este intenția prezentă, un văl de ceață dispare parcă din fața ochilor săi și se luminează.
Fiecare dintre noi experimentează realitatea conform intenției. Iar această formă de energie numită intenție, nu este tocmai clară pentru majoritatea oamenilor. Iar principala sursă de neclaritate e aceea că intenția este confundată cu gândul. O intenție poate fi tradusă sub formă de gând, dar lucrurile nu stau neapărat așa de fiecare dată. Ba chiar mai mult, de cele mai multe ori, intențiile nu sunt traduse mental ci întreținute pe fundal.
Să luăm un exemplu banal în care cineva ia decizia de a se duce la magazin. Până aici nimic interesant. Numai că atunci când se duce la magazin nu găsește ceea ce căuta, ajunge să cumpere altceva, și când se întoarce acasă, o stare de dezamăgire și epuizare este experimentată.
Omul simțindu-se epuizat și dezamăgit se poate pune în postura de a se întreba: „Și acum ce să fac?”. Însă așa cum ai învățat deja, aceasta nu este o întrebare tocmai recomandată. Întrebarea recomandată este „Care a fost intenția?”.
Care să fi fost intenția din spatele gestului de a merge la magazin. Acesta este momentul în care dacă omul se lasă păcălit de ego spune așa: „Ce întrebare stupidă o mai fi și asta? Intenția a fost aceea de a-mi cumpăra cutare pereche de pantaloni fiindcă aveam nevoie”.
Totuși pentru exemplul în cauză acesta este un răspuns lipsit de sinceritate. Și asta pentru că dacă omul ar fi cu adevărat sincer, atunci când s-ar întreba „Care a fost intenția?” și-ar răspunde: „Toți colegii de la serviciu au pantaloni de la brandul cutare, iar eu eram singurul fraier care nu avea. Așa că am intenționat să fiu și eu la același nivel cu ei și să îmi cumpăr, numai că nu am mai găsit”.
Și atunci când intenția reală a fost depistată, deja este clar de ce lucrurile nu au decurs așa cum și-a imaginat la cumpărături, și se explică și de ce acum simte emoții de vibrație joasă.
Acesta este însă doar un exemplu. A nu se înțelege că de fiecare dată când te duci la cumpărături înseamnă că ai intenția de a căuta validare socială. Cineva poate să intenționeze sincer să meargă la cumpărături să își cumpere o pereche de pantaloni fiindcă are nevoie. Sau intenția poate să fie oricare alta. Ideea este că în spatele unui gest sau gând se află întotdeauna o intenție. Iar atât timp cât vei căuta o soluție tot printr-un gest sau gând nu vei fi pe deplin satisfăcut.
Este necesar să cauți o soluție privind înspre sursa reală a situației experimentate. Iar sursa reală este dintotdeauna intenția.
Propune-ți așadar ca plin de calm și sinceritate în raport cu tine însuți, să îți clarifici deplin natura intenției. Întreabă-te: „Care este intenția?” atât pentru a elucida o situație deja experimentată, dar și pentru a construi un teren armonios pentru ceea ce vrei să experimentezi de acum încolo. Fă-ți pur și simplu un prieten din întrebarea: „Care este intenția?” și o să vezi cât de mult îți poate armoniza experiența de viață această simplă întrebare. Ai grijă însă ca sinceritatea în raport cu tine să fie o valoare fundamentală. Altfel, întrebarea își pierde din putere.

„Pe Ce Ai Focusul?”

Și mai apoi vine întrebarea: „Pe ce ai focusul?”. Această întrebare s-ar mai putea traduce și în: „Ce hrănesc de fapt cu energia și atenția mea?”.
Astăzi oamenii trăiesc parcă pe un teren de luptă în care diverși centri se bat pentru atenția lor. Fiecare ziar, post tv, reclamă, site, rețea socială, vrea atenția ta. Și asta pentru că un ceva care este hrănit cu atenție crește.
Tocmai fiindcă există atât de mulți stimuli, oamenii ajung să își împrăștie atenția într-o sută de direcții. Iar cu atenția atât de mult dispersată, este evident că o stare neplăcută de stagnare va fi experimentată.
Și uite așa, cineva poate avea o intenție absolut clară și pură într-o anumită direcție și totuși acea realitate să stea departe de el. Și atunci omul se întreabă cu sinceritate de ce se întâmplă asta. Că doar intenția a fost depistată și este perfect clară, nu?
În cazul în care intenția este clară, dar lucrurile tot nu se mișcă așa cum ai vrea, întreabă-te cu la fel de multă sinceritate: „Pe ce ai focusul?”.
Iar ajunși în acest punct, hai să luăm exemplul și în această direcție. Să spunem că cineva are un vis important pe care își dorește să îl transforme în experiență. Însă atunci când este atent și își adresează întrebarea: „Pe ce am focusul?” observă că atenția lui este de fapt pe obstacolele care stau în calea visului său. Atenția sa este pe situațiile în care și alții au încercat și nu au reușit și tot așa.
Aceasta nu este nimic altceva decât o metodă de autosabotaj. Tu una intenționezi, dar prin focus hrănești cu energie cu totul altceva. Normal că lucrurile nu se mișcă în direcția în care vrei.
Tot ce ai de făcut este ca imediat ce ai depistat unde este focusul să îl îndrepți înspre ceea ce vrei să experimentezi și ai ales prin intenție.
***
Având grijă la aceste două aspecte care se numesc INTENȚIE și FOCUS îți poți armoniza semnificativ viața. Fii doar atent să îți adresezi întrebările cu sinceritate, iar mai apoi o să vezi cum parcă tot Universul se reconfigurează spre a susține ceea ce tu însuți ai ales conștient.
Cu claritate asupra intenției și atenție investită corect, mergi așadar complet liber spre a experimenta ceea ce conștient alegi. Succes!
Cu recunoștință,
Cosmin-Constantin Cîmpanu
-sursa- http://fiimplinit.ro/care-este-intentia-si-pe-ce-ai-focusul/#more-7139
 Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu