Totalul afișărilor de pagină

23 sept. 2018

Vălul dintre cele două lumi: realitatea fizică și planul subtil al gândurilor...

Astăzi tehnologia promite să ne aducă omnisciența. Granița dintre simțurile noastre și mașinăriile noastre ne apropie tot mai mult de momentul în care vom putea să accesăm instantaneu toată cunoașterea din lume. Însă nu la acest tip de conștiință infinită mă refer eu când spun să experimentăm Spiritul Unic. Conștiința infinită înseamnă capacitatea să experimentezi tot cosmosul în mod nemijlocit, să cuprinzi tot spațiul și să treci dincolo de timp.
Având această înțelepciune, putem să ne vindecăm mintea, sufletul și trupul și să participăm conștient la evoluția noastră ca specie.
Vălul care stă între noi și matricea invizibilă este doar un truc al conștiinței creat de convingerile noastre.
Se spune că trebuie să vezi ca să crezi, dar și reciproca e adevărată: trebuie să credem ca să vedem. Altfel nu vom vedea ce se află exact în fața noastră. Mintea noastră va respinge informația. 
Când conchistadorii au venit pentru prima dată pe continentul american, populația indigenă de pe coasta Mexicului nu le-a văzut corăbiile din lemn. Iscoadele lor au văzut doar pânzele albe care fluturau în vânt. Indienii nu erau nici orbi, nici proști, nici nebuni. Pentru că nu aveau nicio idee despre asemenea vase de mari dimensiuni, mintea lor pur și simplu a refuzat să accepte ce percepeau ochii.
Cercetările demonstrează că prejudecățile noastre mentale sunt atât de puternice, încât refuzăm cu ușurință informațiile senzoriale care nu sunt în acord cu noțiunile noastre preconcepute despre realitate. În urmă cu un secol și jumătate, medicii luau în râs ideea că virusurile cauzează boli infecțioase. La o adică, ei nu puteau să vadă presupușii „microbi”, deci cum puteau microbii să fie reali?Lumea vizibilă, care pare să fie unica realitate, este alcătuită nu doar din fenomene fizice, ci și din gândurile și emoțiile noastre.
Aparatele funcționale care ne oferă imagistică prin rezonanță magnetică pot să ne arate ce se întâmplă în interiorul creierului în timp real când cineva simte compasiune, sau se gândește Aș mânca o bucată de ciocolată chiar acum, sau își amintește o melodie preferată. Neuroștiința demonstrează natura fizică a conștiinței.
Fragmente extrase din cartea MEDICINA SPIRITUALĂ, Alberto Villoldo.
 Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu