Totalul afișărilor de pagină

13 feb. 2020

Oamenii cu care ai de-a face sunt o oglinda a ta...


"Vechea paradigma spirituala spunea ca oamenii cu care ai de-a face sunt o oglinda a ta. In acest caz, Isus ar fi stat pe cruce gandindu-se: „Cum pot sa fiu Eu iubire neconditionata, cand oamenii din jurul meu m-au crucificat si au aruncat cu pietre spre mine?”.
Cred ca este timpul se interpretam intr-un alt mod ideea „oamenii pe care ii intalnesti sunt o oglinda a ta”.
In opinia mea, bunatatea din orice persoana pe care o intalnesti - si exista bunatate in orice persoana, doar ca uneori ea este ascunsa sub multe straturi de suferinte/ traume - reflecta bunatatea din sufletul tau.
Tiparele/ atasamentele/ traumele nevindecate pe care le observi la ceilalti - si care ii fac sa actioneze mult sub potentialul lor - reprezinta aspectele pe care le-ai rezolvat la tine. Vechea paradigma spunea „daca vezi rautate in ceilalti, este pentru ca si tu ai rautate in tine”. Nu e asa; de fapt, tiparele/ atasamentele/ traumele nevindecate pe care le observi la ceilalti sunt lucruri pe care deja le-ai rezolvat in interiorul tau si de aceea le si recunosti la altii, pentru ca le-ai experimentat si tu si le-ai vindecat. Tu vezi limitarile/ bocajele altor oameni pentru ca le-ai trait si tu si le-ai vindecat.
Cum stii ca anumite lucruri pe care le observi la altii nu sunt inca pe deplin vindecate in tine? Simplu: acele lucruri declanseaza in tine o reactie emotionala - iti apasa butoanele, te irita/ enerveaza/ infurie. Si asta se intampla pentru ca sunt nenumarate straturi de emotii/ traume de vindecat in interiorul nostru. Tu ai vindecat/eliberat o parte din aceste straturi si ai ajuns la nivelul la care poti recunoaste la altii tiparele/ atasamentele respective, insa daca inca mai ai o reactie emotionala, inseamna ca inca mai exista un strat de vindecat in interiorul tau.
Atunci cand tu ai o reactie emotionala la ceea ce face altul, acea reactie este responsabilitatea ta, este treaba ta sa vindeci ceea ce inca mai este in interiorul tau."
(Matt Hahn)
Traducerea: Mihaela Dan

 Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu