Totalul afișărilor de pagină

14 feb. 2020

Priveşte-te pe tine şi pe cei din jurul tău...

Priveşte-te pe tine şi pe cei din jurul tău. Singurul lucru cu care fiecare om e preocupat e încercarea de a-şi modela propriul Sine. Fiecare se îngrijeşte de propria sa fiinţă, care se schimbă şi se dezvoltă, încercând să-i dea o formă. Oamenii au trei căi principale prin care pot face asta. Vorbesc în mintea lor despre trecut, reconstruindu-l prin faptul că modifică sau şterg lucrurile care nu se potrivesc cu fiinţa pe care încearcă să o creeze şi lărgind cadrul lucrurilor care îi ajută să facă asta. Ei se gândesc de asemenea la viitor, închipuindu-şi ce vor face, cum vor arăta, ce bunuri vor dobândi şi cum vor fi acceptaţi de ceilalţi.
Al treilea lucru pe care oamenii îl fac se manifestă în legătura lor cu prezentul. În mod inconştient, ei îşi dau întotdeauna seama de părerea pe care ceilalţi o au despre ei, despre ceea ce fac, aşa că reacţionează constant la asta. Unele reacţii le sprijină părerea pe care o au despre Sinele lor, în timp ce altele o dărâmă. Observă că unii oameni sunt atraşi de ei, iar alţii nu. În cea mai mare parte a timpului, când se află în compania oamenilor care le infirmă părerea despre ei înşişi, simt un soi de antipatie faţă de acei oameni. Invers, când cei din jur le susţin părerea despre ei înşişi, creează în ei sentimentul de simpatie faţă de aceştia. În felul acesta, oamenii îmbină trecutul, prezentul şi viitorul, ca să se creeze pe ei înşişi. Dacă eşti atentă vei vedea că acest lucru se întâmplă în cazul tututror şi în orice situaţie.
Priveşte în jur. Vei observa mai multe exemple interesante. Dar abia când vei înţelege tot ceea ce poate fi înţeles despre această cale, vei accede la existenţa celuilalt Sine, care e conştient de toate acestea, dar şi independent de ele. Acesta e Sinele inimii tale şi locul în care începe magia şi adevărata libertate. E sursa marii arte a luării unei decizii.

Bolile mintale au doar două cauze, care sunt total opuse. Primul dintre modurile în care oamenii pot înnebuni este dacă sufletul lor sau o parte a sufletului lor s-a pierdut. Asta se întâmplă de obicei pentru că sufletul lor le-a fost furat, dar uneori e posibil ca ei înşişi să decidă, în mod inconştient, să renunţe la el, de regulă în schimbul unui alt lucru pe care şi-l doresc. Al doilea mod în care oamenii pot să înnebunească intervine atunci când aceştia sunt copleşiţi şi invadaţi de o putere străină.

Nu există decât aceste două motive; nimic mai mult. Pare simplu, dar s-ar putea să-ţi ia mult timp să înveţi să distingi corect originea unei boli şi să o vindeci. Dacă te înşeli în privinţa cauzei, atunci încercarea ta de vindecare va alimenta de fapt boala şi o va agrava. Trebuie să fii pregătită să înveţi mult mai multe înainte să devii o bună vindecătoare.Acesta a fost motivul pentru care lecţia spaţiului Spiritului Lacului ţi-a fost arătată la început. Puterea de a vindeca rezidă în acel spaţiu. El este casa Vindecătorului din noi toţi. Totodată, spaţiul acesta este calea ta spre Belovodia. Cu cât îţi explorezi mai mult apa interioară a vieţii, cu atât te vei apropia mai mult de Belovodia. Am dreptate când spun că asta cauţi? “Da”, i-am răspuns."Te întrebi dacă Belovodia este o regiune reală sau nu. Vei afla mai multe despre asta mai târziu, dar pentru moment asta nu are nici o importanţă.
Lucrul important care trebuie ţinut minte e că nimeni nu va găsi vreodată Belovodia, nici pe acestă lume, nici pe cealaltă, decât dacă îşi cercetează sinele interior. Singurul drum spre Belovodia trece prin spaţiul tău interior, prin creşterea cunoaşterii de sine. Prin asta, nu mă refer la teoretizările vide cu care atâtor oameni le place să se hrănească. E total ceva separat de spaţiul Spiritului Lacului. Mă refer la o muncă serioasă, practică. În cazul tău, e vorba de munca de vindecare. Ascultă cu atenţie ceea ce îţi voi spune în comunicare, pentru că este foarte important.
Fiecare fiinţă umană are o entitate anume, care locuieşte în spaţiul Spiritului Lacului. Aceste entităţi există în acest spaţiu interior. Eu numesc această entitate Spiritul Geamăn, dar s-ar putea numi la fel de bine Spiritul Ajutător, Supraveghetorul din Umbră, Călăuza Spirituală sau Păzitorul Interior. Ele sunt, într-adevăr, multe lucruri diferite. Pentru început, îţi voi spune că sunt intim legate de scopul suprem conferit fiecărei persoane la naştere. Sunt nişte observatori puri, care stau deoparte şi sunt invulnerabili la influenţele lumii exterioare. Privesc şi reflecteză în tăcere la tot ceea ce facem. Sunt păstrătoarele esenţei primare a fiinţei noastre la naştere. Dacă sunt convocate într-o manieră şi în circumstanţe adecvate, pot fi nişte ajutoare importante de îndeplinirea acţiunilor care ne îndreaptă în direcţia scopului potrivit.
Există şapte tipuri de astfel de Spirite Gemene. Doar şapte, nu mai multe. Cele şapte tipuri de Spirite Gemene care există pentru oameni sunt următoarele: Vindecătorul, Magul, Învăţătorul, Mesagerul, Apărătorul, Războinicul şi Executorul. Trebuie să înţelegi că ultimul nu e un funcţionar, ci cineva care duce lucrurile la îndeplinire. Una dintre cele mai importante sarcini ale noastre constă în aflarea identităţii Spiritului nostru Geamăn, pentru ca apoi să ne confundăm în întregime cu el. În acest fel, ne plasăm într-o uniune cu scopul suprem al fiinţei noastre. Când vieţile noastre au fost în sfârşit luminate de strălucirea pură a observatorului nostru interior, tot ce facem devine mult mai uşor. Doar descoperind natura Spiritului Geamăn şi apoi ajungând la o totală comuniune cu acesta, poţi cu adevărat găsi şi deschide poarta Belovodiei."
Fragment din "Cercul revelaţiei" de Olga Kharitidi.
Via Florin Cornescu

 Iti transmit din sudlet Lumina si Iubire.
gabriella.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu