Totalul afișărilor de pagină

16 iul. 2014

Reiki Usui gr 2-Legile care stau la baza sistemului REIKI USUI...

1. Reiki este absorbit de copilul interior - este unul dintre nivelurile principale ale fiinţei umane. El administrează sentimentele, forţa vieţii, capacitatea de a stabili relaţii cu exteriorul şi potenţialul subtil de acţiune. Acest fenomen are loc in funcţie de necesităţi şi, in plus, Reiki este orientat către toate dizarmoniile persoanei in cauză, la toate nivelurile existenţei sale.
Reiki nu poate fi impus sau introdus cu forţa in fiinţa umană. Fiecare boală oferă ocazia pentru cel in cauză să devină mai conştient, să-şi definească mai bine personalitatea, sa'si revizuiasca atutudinile, să-şi creeze o stare de echilibru care să-i permită să reacţioneze. Un factor important este increderea pe care i-o insuflă practicantul Reiki pacientului.
Absenţa fricii, sentimentul de siguranţă, de acceptare şi integrare in relaţia terapeutică, sunt fundamentale. Toate acestea sunt valabile şi in cazul autotratamentului. Altfel spus, Reiki tratează şi vindecă bolile care nu sunt adanc ancorate in sufletul pacientului. Dacă intalnim astfel de cazuri, mai intai se face o chirurgie psihică, ceea ce poate face orice practicant de gradul III Reiki.
Pentru a trata eficace afecţiunile profunde, conştiinţa corporală trebuie să fie ferm convinsă de avantajul pe care il prezintă vindecarea.
2. Reiki nu intervine direct asupra corpului, ci il stimulează in asa fel, incat acesta conştientizează cat mai puternic funcţiile sale naturale
3. Reiki stimulează capacităţile de conservare şi păstrare a vitalităţii corpului. Este foarte importantă o alimentaţie adecvată, apă in cantitate suficientă, o bună calitate psihică şi energetică, precum şi stimulente adaptate stării persoanei in cauză. Succesul tratamentului depinde de gradul de libertate cu care persoana va lăsa să acţioneze creativitatea innăscută in timpul unui astfel de proces de vindecare, precum şi de cantitatea de exerciţii la care işi va supune corpul pentru a stimula metabolismul.
4. Cu cat afecţiunea e mai adanc infiptă in psihicul pacientului, cu atat mai mult acesta trebuie să participe efectiv la vindecarea sa, fiind in mod conştient motivat să se schimbe, să devină flexibil şi deschis faţă de lucruri noi.

5. Reiki este cu atat mai eficace cu cat corpul spiritual şi sufletul sunt mai liberi şi mai vii.
Utilizarea pietrelor preţioase vindecătoare, aromoterapia, psihoterapia, masajele relaxante ajută foarte mult. Pe plan spiritual se creează un spaţiu de libertate mai mare, atat in viaţa particulară cat şi in cea spirituală şi profesională, renunţandu-se la opiniile inhibitoare ale dezvoltării personale, favorizand schimbul, de asemeni conştient şi egal, al energiilor, pe plan spiritual.
Au loc dizolvarea legăturilor karmice prin armonizarea conştientă a energiilor.
Orice vindecare se realizează intr-o manieră naturală şi, desigur, holistică. Pe plan sufletesc, procesul de vindecare are 3 etape:
– adevăr -  vindecarea incepe cu conştiinţa; in general, are legătură cu durerea, suferinţa şi frica
– dragoste -  a opta pentru vitalitate şi a aspira la unitate inseamnă, de obicei, a ne expune la duşuri scoţiene, cu bucurii şi realizări, cu speranţe, pe de o parte, şi incertitudini, decepţii, căderi, pe de altă parte. Atunci individul adoptă o atitudine mai realistă, ajungand cu picioarele pe pămant.
– inţelepciune -  permite o utilizare creativă, constructivă şi stimulatoare a resurselor şi a aspectelor personalităţii, care sunt in general refulate şi stăpanite in subconştient; astfel, procesul de vindecare ia sfarşit.

In orice terapie bolnavul trebuie să colaboreze la propria vindecare, in sensul că el ia in considerare părţile neacceptate ale organismului său şi mesagerii acestuia, bolile, ca pe nişte ajutoare, In măsura in care aceste elemente sunt expresia semnificativă şi adecvată propriei persoane.
Trebuie să fie motivat, să integreze funcţiile şi nevoile in viaţa sa, dar şi să se identifice cu acestea, cu dragoste şi plăcere. Procesul de vindecare este complet in momentul in care persoana in cauză recunoaşte şi acceptă cu dragoste trecutul, pe de o parte, şi pe de altă parte, talentul, ajutorul, oportunitatea unei fericiri mai mari, intr-o manieră constructivă şi creativă, atat pentru bunăstarea proprie, cat şi a celor din jurul său. In acel moment, boala, primul impuls spre dezvoltare, a devenit inutilă.
Dacă se intrerupe terapia Reiki in timpul crizei de vindecare, şansele de vindecare vor fi anulate. Dacă se depăşeşte criza de vindecare, are loc o vindecare rapidă şi o regenerare a părţilor bolnave.
Ca urmare, condiţiile care au generat maladia dispar.

 Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu