Totalul afișărilor de pagină

19 iul. 2014

Tehnici japoneze de Reiki-grad 2...

1. Tehnica HESO CHIRYO.
Cu degetul 3 se face o presiune lejeră pe buric, direct pe piele, până simţim pulsul în deget, ochii fiind închişi (nu contează ce mână folosim). Când simt pulsul las energia din cap şi din deget să se contopească. Scopul acestei tehnici: pentru a ne armoniza pentru o pace interioară, pentru a ne centra. Se poate face oriunde şi oricând, 1, 2, 3 – 5 minute.

2. Tehnica JOSHIN - KOKI – HO
Este o tehnică de vibraţie, pentru că ridică nivelul energetic; este interzisă celor cu tensiune şi astm. Se execută în picioare, cu picioarele uşor depărtate, se inspiră prin coroană, cu limba în cerul gurii şi vizualizăm că energia care intră o conducem la chakra 2 şi apoi ne umple tot corpul. Cu respiraţia oprită vizualizăm energia care ne umple corpul. Şi când considerăm că suntem plini ne relaxăm, expirăm şi dăm drumul la energie prin mâini, prin tălpi, prin tot corpul. Se poate practica oricând, în stări de apatie şi de depresie, mai ales.

3. Tehnica JAKI – KIRI – HO
Este o metodă de curăţat obiecte de vibraţii negative. Se aşează obiectul de curăţat în mâna stângă. Se inspiră cu limba în cerul gurii şi se fac 2 pase cu respiraţia oprită; la a treia pasă se opreşte mâna dominantă deasupra obiectului, se expiră deasupra lui şi mişcăm mâna spre exterior. Argintul, ca şi pietrele, adună energie negativă. De aceea, acestea se curăţă din când în când cu JAKI – KIRI – JOKO – HO. Apa cu sare este agresivă şi o folosim doar prima dată când lucrăm cu cristalele. Soarele are rolul de a încărca. !!! Cristalul nu trebuie atins de nimeni!!!
“Nimeni nu mă atinge, pentru că sunt protecţie divină” “ Înapoia mea”

 4. Tehnica REI – JI - HO
Se execută înaintea oricărui tratament, în 3 etape:
1. Cu mâinile în poziţia Gassho anunţi intenţia de a da tratament Reiki, spunând: “Voi utiliza energia Reiki”.
2. Se face o mică rugăciune, pe care o închei spunând: “Pentru binele persoanei, la toate nivelele”.
3. Ridic mâinile la cel de-al treilea ochi, atingând cu vârfurile degetelor Ajna şi cer energie Reiki să-mi ghideze mâinile în poziţiile în care persoana are mai mare nevoie. Nu facem poziţiile clasice, acelea din fişe, şi nici nu avem nevoie să ştim de ce mâinile s-au dus în această poziţie sau în aceste poziţii.

5. LAZER – HO (laser ho)
Degetele de la mâna stângă strâns unite, se ţin în sus, funcţionând ca o antenă, ca un releu. Degetul mare, mijlociu şi inelarul de la mâna dreaptă (1, 3, 4) sunt unite şi se aplică pe abcese, tumori, pe tot ce trebuie dispersat (noduli); durata – după intuiţie.

 6. KO – KI – HO (tehnica suflatului)
Cu limba în cerul gurii se desenează Suflu Divin şi se suflă pe locul unde suntem poziţionaţi cu mâinile. Intuiţia este foarte importantă. Se poate sufla pe o hârtie, pe un proiect necondiţionat – cerere, lucrări, teze, curs, carte, set de lucrări. Astfel, curăţim de energie negativă şi-i dăm forţă.

7. GYO – SHI – HO (tehnica privirii fixe)
Tehnica constă în a focaliza locul unde vrem să trimitem energie cu ochii. Înseamnă a privi pe cineva cu iubire, privirea este pierdută, focalizarea se face în spatele persoanei – şi trimit energie. La un moment dat este posibil să se vadă aura persoanei.

8. SHO – CHO - REIKI
Este Reiji – Ho (punctul 4) practicat în grup. 


9. Meditaţia UNRO. Se practică 10 – 15 minute pe zi, 3 luni, cu pauză de 2 săptămâni, apoi iar 2 luni. Corpul este lăsat să se mişte liber, nu creăm mişcarea, de aceea este bine să o realizăm fără muzică.

10. SEI –HE – KI – CHI – RYO (tehnica fără nume)
Se foloseşte simbolul mental emoţional SHK. Se utilizează pentru a schimba anumite trăsături de caracter. Începem cu noi, formulând afirmaţii pozitive, şi la prezent. Exemplu:

"Am un echilibru şi un calm interior perfect”.
“Sunt o persoană plină de răbdare”.
“Ajung întotdeauna la timp oriunde am de mers”.
“Sunt o persoană armonioasă şi am o relaţie de cuplu perfectă pentru mine, în armonie cu universul”.

 Se aşează mâna stângă pe frunte şi dreapta pe occipital. Se activează SHK şi se repetă afirmaţia timp de 7 – 10 minute. Apoi se ia mâna stângă de pe frunte şi se mai continuă câteva minute cu mâna dreaptă. Dacă vrem să ajutăm pe cineva cu această tehnică îl îndrumăm să-şi spună afirmaţia, dirijându-l spre ce afirmaţii doreşte.
Se activează SHK în timp ce ţinem mâna stângă pe frunte şi dreapta pe occipital (pe capul pacientului) în timp ce el mental repetă fraza (pe care poate să nu mi-o spună). Apoi luăm mâna stângă de pe frunte (după 7 – 10 minute) şi mai continuăm cu dreapta câteva minute.
Exemplu: dacă vrea să renunţe la fumat, este o persoană nervoasă etc.
“Mulţumesc frumos 24 de ore din 24 de ore” 

 Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu