Totalul afișărilor de pagină

21 sept. 2014

Spiritul cristalelor...


Cîmpul vital al omului este cel mai puternic dintre toate cîmpurile vitale organice sau anorganice. După om, în funcţie de intensitatea cîmpului vital, urmează animalele, vegetalele şi mineralele. Menţinerea echilibrului acestui cîmp asigură o stare de sănătate bună a corpului şi a minţii. Blocajele energetice ajung în corpul fizic pînă la nivel celular. Cînd o celulă suferă de pe urma blocajului, funcţia ei este alterată şi atunci emite un semnal către creier, materializat prin durere, pentru a-i cere ajutor, căci programul ei de viaţă nu se mai poate desfăşura corect. Dacă sistemul de energie al corpului este deteriorat, creierul nu poate ajuta celula şi aceasta îşi depreciază nu numai funcţia, ci şi structura. Medicamentele care anulează durerea blochează, de fapt, semnalul nervos de la celulă către creier, care nu mai percepe nici o durere, chiar dacă celula suferă în continuare. Prin hipnoză, mintea poate de asemenea să anuleze semnalele dureroase, ceea ce poate ajuta la executarea intervenţiilor chirurgicale uşoare, fără anestezie. Drogurile şi alcoolul pot avea efectul de micşorare pînă la dispariţia completă a semnalului de durere către creier. Dar pînă acolo se ajunge doar în momentul în care persoana nu mai are alcool în sînge, ci are “sînge în alcool”. Dacă creierul constată că poate asigura energetic funcţia celulei, el trimite către aceasta energia necesară pentru refacere, întreţinere, întinerire şi înlocuire, după caz, ceea ce duce la dispariţia durerii.

Proprietăţi curative

Cristalele furnizează energie, ajutînd corpul pînă la nivel celular, întreţinînd sănătatea sau chiar însănătoşind. Cînd mental se intră în rezonanţă cu un cristal, acesta reacţionează ca un amplificator, intensificînd procesul de vindecare. Se conştientizează zonele afectate şi se dirijează psihic energia corpului amplificată de cea a cristalului, gîndind că se va produce însănătoşirea completă şi nu negînd afecţiunea respectivă. Este bine să intrăm psihic în rezonanţă cu vibraţiile stării de sănătate şi nu cu cele ale bolilor şi totodată să se evite folosirea negaţiei “nu”. Un mare rol îl au aici credinţa fără îndoieli şi voinţa. Cristalele pot ajuta mintea să ajungă în zona sugestiei, unde aceasta poate fi programată să creeze modificări morfo-funcţionale.
Purtînd un cristal pe corp se produc cantităţi mai mari de unde alfa ale creierului. Aceste unde sînt cele care accesează subconştientul, aici găsindu-se posibilitatea eliminării afecţiunilor prin schimbarea “programelor virusate” ale corpului.
Medicina modernă, pe lîngă alte procedee alternative şi complementare, ar putea să folosească şi puterea cristalelor pentru obţinerea unor rezultate mai sigure în tratarea corpului uman cu ajutorul medicamentelor sau chirurgical.
Proprietăţile curative ale cristalelor au fost cunoscute din timpuri străvechi, fiind folosite pentru crearea tincturilor, pentru protecţie prin purtarea la gît ca amulete sau talismane. Ele protejează şi ajută la creşterea cîmpului energetic al corpului prin vibraţiile pe care le emit. Aceste fiinţe vii, prin proprietatea lor piezoelectrică, sînt capabile de a menţine o încărcătură electrică, avînd o frecvenţă care în corpul uman măreşte puterea de meditaţie, ducînd astfel la accelerarea procesului de refacere a sănătăţii.
Supuse la presiuni, încălziri sau răciri, cristalele pot emite un alt tip de energie decît cea absorbită înainte. Absorbţia energetică o pot face din magnetismul Terrei şi din radiaţia solară. Emisiile lor energetice au fost evidenţiate ştiinţific cu ajutorul unor sisteme speciale de fotografiere tip Kirlian.

Purificare

Alegerea unui cristal pentru a fi purtat ca aducător de noroc şi sănătate nu este chiar aşa de simplă cum pare la prima vedere. Este foarte important ca, înainte de a-l folosi, acesta să fie purificat, căci cristalul se poate încărca cu vibraţiile mediului cu care este în contact. Deci, în momentul achiziţionării, cristalul poartă cu el în primul rînd amprenta energetică a celor care l-au atins sau l-au purtat. În amprenta cîmpului vital uman se află informaţiile şi energiile afective care sînt transferate cristalului în momentul atingerii. O persoană extrasenzorială poate chiar să dea amănunte despre cei care au atins cristalul înainte. Şi persoana care-l poartă nepurificat va observa în timp că ceva este în neregulă cu ea ca echilibru energetic, sănătate şi în realizarea obiectivelor zilnice pe care parcă ceva le opreşte de la finalizare, dar acest lucru se întîmplă dacă persoanele care au atins anterior cristalul au fost purtătoare de energii negative.
Ca o paranteză, vă relatez o întîmplare. O cunoştinţă avea un inel din aur cu o piatră deosebită, inel pe care îl moştenise de la o bunică. Piatra nu mai era transparentă, ci avea o culoare neagră opacă. I-am simţit încărcătura negativă şi am convins persoana să-i curăţ bijuteria de acele vibraţii dăunătoare. Cînd am aşezat mîinile deasupra pietrei pentru a o curăţa cu ajutorul energiei palmelor, după circa două minute piatra a început să devină transparentă, pînă ce prin strălucire se zărea aurul pe care era montată. Cred că sînt cincisprezece ani de atunci şi îmi amintesc că acel moment în care piatra devenea transparentă parcă nu era real.
Dacă sînt bine alese şi sînt curăţate înainte de a fi purtate, bijuteriile cu cristale imprimă corpului o frecvenţă benefică, ce îi amplifică purtătorului capacităţile fizice, mentale şi spirituale. Nu întîmplător, episcopii poartă pe inelele lor pietre mari de ametist.


Metodă

Cea mai simplă metodă de purificare a unui cristal este introducerea în sare naturală. Aceasta are puterea de a elimina vibraţiile negative cu care s-a încărcat cristalul în timp. După o perioadă de 24 de ore, cristalul poate fi scos din sare, curăţat, iar sarea trebuie aruncată la gunoi. Curăţarea se poate face şi prin introducerea cristalului în apă sărată concentrată. Se spune că perioada de curăţare se poate prelungi la 3, 7, 9 zile (5 nu, căci este considerat instabil), şi nu la 2, 4, 6, 8 zile, căci numerele cu soţ sînt considerate feminine şi pasive. După scoaterea din sare, cristalul va fi spălat sub jet de apă rece cîteva minute şi şters cu o ţesătură nouă, curată, din bumbac. Unele cristale ca ambra, celestina, opalul, piatra lunii, soarelui, pirita, turcoazul se purifică prin scufundarea lor în argilă ventilată pentru a nu se zgîria. După aceea, în locul jetului de apă sînt expuse la vapori de esenţă de ulei de lavandă. Opalul conţine apă, şi pentru a nu-şi pierde proprietăţile se pune 1-3 zile periodic în baie de apă.
După purificare este recomandat ca atingerea cristalului să o facă doar cel care îl poartă. Oricum, piatra se reîncarcă din jur cu vibraţiile malefice existente, din care cauză trebuie curăţată din cînd în cînd, dar încărcarea ei se face spre protejarea persoanei care o poartă.
Apoi urmează activarea şi încărcarea cristalelor. Cea mai simplă soluţie de activare este aceea de a ţine cristalul în mîna stîngă, timp în care acesta începe să vibreze în rezonanţă cu cel care îl poartă. La un moment dat se simt în palmă pulsaţii sau furnicături. Este semn că acesta s-a reactivat. Pentru încărcarea cristalelor se pot folosi şi piramide în care la 1/3 de bază şi la 2/3 de vîrf acestea îşi găsesc echilibrul, dar se recomandă a fi ţinute acolo 33 de zile. Cristalele se pot reîncărca şi unul de la celălalt prin transfer de energie pînă la egalarea puterii. Există metode de încărcare folosind magneţi, cristalele fiind aşezate la polul sud al acestora. Un cîmp magnetic mai puternic va încărca mai mult cristalul. Curăţarea şi încărcarea se pot face şi cu ajutorul energiei palmelor, alături de o concentrare mentală. Lumina este un element care poate încărca cristalele în intervalul de timp dimineaţă-amiază, cînd Soarele este în faza ascendentă, avînd energiile în creştere. Cristalele se pot încărca şi de la lumina Lunii după ora 20:00, cînd este lună plină. La această lumină este recomandat a se încărca azuritul, piatra lunii, ochiul de pisică, opalul, safirul, turmalinele indigo şi roz. Activarea şi încărcarea cristalelor se pot face şi în apa pîrîurilor sau a mării, puse într-un săculeţ de pînză sau plasă cu ochiuri dese. Şi pămîntul este un bun regenerator al energiilor cristalelor. Puse în vase noi de ceramică şi îngropate sau aşezate într-un vas de flori cu pămînt în care stau 1, 3, 7, 9 zile, timp în care pămîntul curăţă piatra de energii negative acumulate şi regenerează energetic structura cristalelor. Scoase din pămînt, cristalele vor fi spălate cu apă rece sau periate cu o pensulă confecţionată din păr natural şi apoi vor fi reîncărcate. Periodic, în funcţie de evenimentele negative din jur, a stresului, cristalele trebuie curăţate, căci altfel ele reprezintă o sursă de dezechilibru.

Beneficii

În terapii, cristalele îşi dovedesc eficacitatea în: relaxare profundă, cunoaştere de sine, creşterea capacităţii de concentrare, creativitate, dezvoltare spirituală, combaterea stresului şi a anxietăţii, realizarea unui echilibru optim între corpurile fizic, energetic şi spiritual, îmbunătăţirea capacităţii de comunicare cu persoanele din jur, adaptarea la schimbări, eliminarea kilogramelor în exces.
Cristaloterapia este un tratament prin care i se dă putere mai mare organismului pentru a se vindeca singur, aşa cum se poate creşte randamentul motorului auto printr-un consum mai mic obţinut prin aşezarea unui cristal de 5 cm pe ţeava de alimentare la 10 cm de carburator sau aşa cum creşte puterea de răcire a unui frigider dacă se pun cristale încărcate de 8-10 cm pe un raft al acestuia.-sursa  Romulus Popescu, parapsiholog-
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu