Totalul afișărilor de pagină

23 iun. 2015

Mituri despre fericire...

IUBIREA este calea spre fericire. Singura cale
Dacă nu te iubești pe tine însuţi, nu ai cum să iubești pe altcineva. Poți în schimb să simți nevoia de a fi iubit; şi dacă descoperi pe altcineva care are la rândul lui nevoie de tine, se creează o relaţie pe care oamenii o numesc „iubire”. În realitate, nu este vorba de iubire. Este doar o formă de posesivitate, de egoism, de control lipsit de respect. Nu vă minţiţi singur: aceasta nu este iubire.
Iubirea pe care o emanaţi este singura cale prin care puteţi fi fericit. Începeţi prin a vă iubi pe sine, necondiţionat. Abandonaţi-vă în faţa acestei iubiri. Nu vă mai opuneţi vieţii. Nu vă mai respingeţi singur.
Renunțați la toată această vinovăție, la toate aceste acuzaţii, acceptaţi-vă aşa cum sunteţi. În acest fel, îi veţi putea accepta mai uşor şi pe ceilalţi aşa cum sunt. Aveţi tot dreptul de a iubi, de a zâmbi, de a fi fericit, de a vă împărtăşi iubirea şi de a nu vă teme să o primiţi.
Acesta este procesul de vindecare. Este alcătuit din trei puncte simple: adevărul, iertarea şi iubirea de sine. Dacă ar respecta aceste trei puncte, întreaga lume ar cunoaște vindecarea şi nu ar mai fi un spital de nebuni.
Aceste trei remedii pentru vindecarea minţii ne-au fost date de Iisus Christos, dar el nu a fost singurul care ne-a învăţat cum ne putem vindeca.
Buddha a făcut acelaşi lucru; Krishna la fel. Toţi marii maeştri au ajuns la aceleași concluzii şi ne-au predat aceleași lecții. În întreaga lume, din Mexic până în Japonia, din Peru până în Egipt sau în Grecia, au existat oameni care s-au vindecat. Ei şi-au dat seama că boala se află în mintea omului şi au aplicat aceste trei remedii: adevărul, iertarea şi iubirea, pentru a se vindeca. Orice om care consideră că starea lui mentală obişnuită este o boală trebuie să știe că există un remediu pentru ea. El nu trebuie să mai sufere inutil.
Dacă este conştient că mintea lui este bolnavă, că trupul lui emoţional este rănit, el a început deja procesul de auto-vindecare.Imaginaţi-vă că toţi oamenii ar începe să fie sinceri cu ei înșiși, să se ierte reciproc şi să iubească pe toată lumea. Dacă toţi oamenii ar iubi în acest fel, egoismul ar dispărea de pe Pământ. Oamenii ar fi deschişi să dăruiască şi să primească, şi nu s-ar mai judeca reciproc. Bârfele ar înceta cu desăvârşire, iar otrava emoţională s-ar dizolva instantaneu.
Visul planetar s-ar schimba complet. Pur si simplu am trăi pe o altă planetă, care nu ne-ar mai aminti prin nimic de Pământul de dinainte. Această lume diferită a fost numită de Iisus „Împărăţia lui Dumnezeu pe pământ”; Buddha i-a spus „Nirvana”, iar Moise „Tărâmul Făgăduinţei”. Este un loc în care putem trăi cu toţii în iubire, pentru că toată lumea s-ar concentra asupra iubirii. Oamenii ar alege în mod conştient un alt mod de viaţă: viaţa în iubire.
Dar oricum i-am spune noului Vis, acesta ar rămâne tot un vis, la fel de real sau de fals ca şi visul iadului. Dar cel puţin puteţi alege visul în care preferaţi să trăiţi. Aveţi acum la dispoziţie uneltele prin care vă puteţi vindeca. Întrebarea este: ce veţi face cu ele?
-sursa- https://totulpentrusuflet.wordpress.com/2012/10/18/iubirea-este-calea-spre-fericire-singura-cale/-

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu