Totalul afișărilor de pagină

18 feb. 2016

Reincarcarea energetica prin Reiki...

Exista notiuni pe care le folosim verbal aproape zilnic - cum ar fi viata, sanatate, boala - dar pe care nu avem cum sa le percepem prin intermediul celor cinci simturi. La fel e si bioenergia, fluidul nevazut ce curge prin Univers si prin noi insine, cunoscut de milenii, dar inca abordat cu scepticism. Tehnica orientala de tratament numita Reiki tocmai pe acest element se bazeaza.
Omul zilelor noastre poate ajunge usor, din pacate, la un deficit de bioenergie; de pilda in urma unei suprasolicitari. Intr-un astfel de caz, organismul va fi nevoit sa recurga la rezervele de energie Ki aflate in sediul depozitului central din zona abdomenului, fapt care va duce la o scadere valorica a energiei vitale, fiind posibila chiar atingerea pragului de jos al acesteia. In consecinta vor aparea mai multe tipuri de simptome, precum: ghem in stomac, balonari fara motiv aparent, blocaj respirator la nivelul cutiei toracice, dureri si arsuri in epigastru („capul pieptului”), nod in gât, senzatie de sufocare.
Prin canalele bioenergetice, aflate la nivelul depozitelor locale ce apartin organelor periferice „mai putin vitale”, se preia automat energia Ki necesara mentinerii functiilor vitale. In situatii de acest gen, rezervoarele locale ale respectivelor organe periferice pot ajunge la limita minima a resurselor admise. In consecinta, vor aparea in zona organului afectat semne care indica lipsa de energie Ki, si anume: amorteala, mâncarime, cârcei, pulsatii ale unor muschi, racirea zonei, dureri surde sau ascutite. Cum procedam, daca am primit asemenea semnale deloc optimiste?
Mai intâi, se recomanda intreruperea oricarei activitati. Apoi, recurgem la tratamentul corectiv. Acesta consta in aplicarea uneia dintre mâini (palma) cu centrul pe epigastru, scopul fiind de a reface depozitul energetic central. Cealalta palma se va aseza pe locul de unde s-a emis semnalul de alarma, astfel incât mâna va filtra o cantitate de energie preluata din Univers.
Dupa o perioada de timp, in zona de alarma (care se afla acoperita cu palma) va aparea o senzatie de caldura ce va creste pâna la o anumita valoare maxima. Vom tine in continuare palma pe locul respectiv, pâna când senzatia de caldura va scadea in intensitate, iar semnalul initial va disparea. In felul acesta, vom sti ca ne-am refacut rezerva de bioenergie si ca „supapa” s-a inchis. Prin urmare, ne putem relua activitatea intrerupta.
Ceea ce mai trebuie stiut neaparat este faptul ca, intr-o astfel de situatie, nu e cazul sa ne alarmam, deoarece aceasta reactie duce la cresterea consumului de energie Ki si la efectul contrar celui dorit: amplificarea semnalelor de alarma. Numai dupa un anumit timp de la declansarea acestora apar asa-numitele modificari morfoplurifunctionale. Prin urmare, vom incepe tratamentul corectiv cu calm, imediat ce am constatat instalarea simptomelor enumerate mai sus.
Un lucru deosebit de important: daca ne controlam in mod regulat starea bioenergetica si daca practicam autoenergizarea rapida, in situatiile in care suntem suprasolicitati fizic si intelectual, putem evita un astfel de dezechilibru energetic. Totusi, daca inevitabilul s-a produs si deci am avut deja de-a face cu el, dupa ce l-am inlaturat prin tratamentul corectiv vom continua, cel putin timp de o saptamâna, un tratament de autoenergizare zilnica, având o durata dubla. Adica, nu doar de 30 de minute, asa cum se obisnuieste, ci de 60 de minute. Dupa acest interval, considerând ca tehnica Reiki ne-a devenit realmente apropiata, putem incepe tratamentul preventiv obisnuit.
-sursa- http://www.revistamagazin.ro/-publicat de ADRIAN-NICOLAE POPESCU-


Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu