Totalul afișărilor de pagină

17 feb. 2016

Teme-te de Dumnezeu...

In toate limbajele exista fraza de genul "teme-te de Dumnezeu", persoana religioasa are frica de Dumnezeu. Este un nonsens! un om cu adevarat religios nu se teme niciodata de Dumnezeu, dimpotriva il iubeste. Rugaciunile nu apar datorita fricii, ci iubirii si gratitudinii.
Rugaciunea sa este o multumire, nu o cerere. El cauta consolare si siguranta, deoarece stie ca existenta ofera cea mai mare protectie posibila - stie ca aici este acasa. De ce sa ceara lucruri pe care deja le are???"
"Nu, nu exista un Dumnezeu care sa pedepseasca si sa recompenseze - este o idee copilareasca. Dar exista o lege, asa cum este legea gravitatiei. Daca nu pasesti atent, daca esti prea beat, cu siguranta vei cadea intr-un sant. Nu Dumnezeu spune: acum cazi!"
Legea gravitatiei este cea care actioneaza asupra ta. Daca esti atent si constient,ea nu te va face sa suferi. Karma e o lege: legea actiunii si reactiunii.
In tot ce faci exista o pedeapsa si o recompensa.Cand esti furios ,de exemplu, nu inseamna ca vei plati pentru furie in viatza viitoare. Cand esti furios, in timp ce esti furios suferi,nu e nevoie de o alta viata pentru a fi pedepsit. Furia este o otrava. Poate afecta pe altcineva,poate nu,,,-depinde de el. Dar in tine cu siguranta va da nastere unui foc arzator.
Am auzit ca, in timp ce trecea printr-un sat Buddha a fost scuipat de cineva direct in fata. Dupa ce s-a sters Buddha l-a intrebat:"mai ai ceva de spus sau asta e tot?"
Ananda, discipolul sau, s-a infuriat - este natural. Buddha nu i-a facut nimic acelui om, dar el a venit si i-a scuipat maestrul fara sa spuna nimic altceva. Atunci Ananda i-a spus: "Bhagwan, te rog da-mi voie sa-l invat pe acest om cum sa se poarte.Trebuie pedepsit!"
Buddha i-a spus "Ananda ,ai devenit sannyasin, dar vad ca mereu uiti acest lucru. Sarmanul om a suferit deja destul. Priveste-i chipul, uita-te in ochii lui-sunt rosii!!. Si crezi ca inainte sa ma scuipe, canta si dansa de bucurie? Se vede clar ca intreaga noapte nu a dormit, ci doar s-a agitat si s-a framantat, s-a aflat intr-o stare totala de nebunie. Actiunea sa de acum este rezultatul acelei nebunii. Ai mila de el. De ce sa il pedepsesti? Nu a trecut deja prin destule?Si in plus ce rau mi-a facut? Ananda, tu te pedepsesti singur pentru raul altuia? Nu s-a pedepsit destul prin prostia sa?......... ..
Atunci Buddha i-a spus: "du-te acasa si odihneste-te. Vad ca esti obosit - de ce te chinuiesti singur? Uita tot ce ai facut. Nu te mai gandi la faptul ca m-ai scuipat. Actiunea ta nu mi-a facut nici un rau, doar a murdarit putin trupul. Iar acest corp este format din tarana. Mai devreme sau mai tarziu va muri si va putrezi si va redeveni tarana si oamenii il vor calca in picioare, il vor scuipa. Nu mi-ai facut nici un rau , mergi acasa si linisteste-te. "
Barbatul a plecat fara sa mai spuna nimic. Intreaga zi a stat in casa si a plans, fara sa inteleaga ce se petrece cu el. In cele din urma, spre seara,a revenit la Buddha a cazut la picioarele tale si i-a cerut de iertare.
Buddha i-a spus, "nu am pentru ce sa te iert, deoarece nu m-am simtit ranit.Cum te-as putea ierta? Ce rau mi-ai facut? Dar intr-un fel este bine - acum esti mai calm si mai linistit. Sunt bucuros pentru tine. Insa imi pare rau, nu te pot ierta, pentru ca nu am fost nervos pe tine. Mergi in pace si tine minte aceasta stare in care te afli acum.Tine minte!!!!!! INDEPARTEAZA-TE DE RELE. MEREU SI MEREU, STAI DEOPARTE DE RELE ,INAINTE CA DUREREA SA VINE ASUPRA TA." 
-
sursa: http://esoterism.ro/ro

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu