Totalul afișărilor de pagină

27 mar. 2017

Cele 10 Personalităţi PSIHOTOXICE care ne îngreunează călătoria prin viaţă...

Aceste personalităţi toxice ascunse în propria persoană sunt toxice pentru relaţiile noastre, pentru visele noastre, pentru fericirea noastră, pentru amplul ansamblu de evenimente şi trăiri numit viaţă!
Prima personalitate toxică – NEGATIVISTUL
Nu putem niciodată să dăm greş în viaţă sau în dragoste, ci doar să obţinem nişte rezultate a căror interpretare stă doar în mâinile noastre. Gândirea pozitivă este abilitatea de a ne simţi negativi, însă de a ne păstra speranţa pentru a merge mai departe. Putem oricând să privim situaţiile prin care trecem în viaţă cu o minte deschisă şi o gândire pozitivă. În loc să ne spunem “Ce a fost în capul meu”, putem să ne întrebăm “Ce am avut de învăţat?”
A doua personalitate toxică – OBSESIVUL
Cel mai greu lucru în viaţă este să învăţăm să ne desprindem de trecut, de o pierdere emoţională sau de zona noastră de confort. Schimbarea nu este niciodată uşoară însă, de cele mai multe ori, alegerea benefică pentru noi este să ne eliberăm emoţional de situaţiile/ oamenii/ lucrurile care la un moment dat în viaţă au însemnat totul pentru noi. Numai aşa vom trece peste durerea provocată de rănile trecutului.
A treia personalitate toxică – COMPETITORUL INVIDIOS
Nu trebuie să fim invidioşi pe ceilalţi. Nu trebuie să ne comparăm propria călătorie prin viaţă cu a celorlalţi. Suntem în competitie cu o singură persoană, iar aceea suntem noi înşine. Dacă dorim să ne măsurăm progresul nostru în viaţă, să ne comparăm cu persoana ce eram ieri, acum o săptămâna, anul trecut…
A patra personalitate toxică – MASCA
Indiferent de vârstă, sex, rasă ori naţionalitate, sub aspectul nostru exterior, cu toţii suntem fiinţe bune şi frumoase. Fiecare dintre noi este o creaţie unică ce străluceşte şi are propriul destin, propriul drum de parcurs în viaţă. Să nu ne schimbăm, să ne celebrăm personalitatea, să fim cine suntem cu adevărat în interiorul nostru şi ceilalţi ne vor aprecia la adevărata valoare!
A cincea personalitate toxică – JUDECĂTORUL SUPERFICIAL
Să nu judecăm o persoana după aparenţe! De multe ori, ceea ce vedem, este doar ceea ce ea alege să ne arate în funcţie de un anumit context sau de starea sa interioara (durere, mâhnire). Din păcate, când altcineva încearcă să ne rănească, o face doar pentru că el/ea se simte rănit/a, iar atunci are nevoie de ajutor, nu de ura noastră..
A şasea personalitate toxică – CORPUL OCUPAT
Există momente când este benefic pentru propria persoană să stăm singuri, să ne gândim la soluţii pentru drumul nostru în viaţă şi să ne relaxăm în intimitatea căminului. Atunci când ne simţim bine cu noi înşine în singurătate, devenim conştienţi de propria personalitate, de calităţile noastre, dar şi de punctele slabe.
A şaptea personalitate toxică – PERFECŢIONISTUL
Ca şi fiinţe umane, suntem într-o căutare constantă a perfecţiunii. O urmărim atunci când ne căutăm casa perfectă, partenerul perfect, viaţa perfectă. Bineînţeles, problema este că nu vom fi niciodată mulţumiţi deoarece viaţa este o călătorie continuă, ea reprezintă evoluţie şi schimbare. Ce astăzi ni se pare perfect, mâine nu va mai fi perfect. Totuşi, cu răbdare şi o minte deschisă, prietenul imperfect se va transforma în umărul nostru de sprijin, locul de muncă va deveni cariera, iar persoana iubită, la fel de imperfectă ca toţi ceilalţi prezenţi în viaţa noastră, va deveni companionul nostru mereu pregătit să ne susţină emoţional. Nu avem nevoie de perfecţiune, pentru că prin ea viaţa ar deveni monotonă.
A opta personalitate toxică – INFIDELUL
Infidelitatea este o alegere, nu o greşeală şi cu atât mai puţin o scuză. Să nu facem lucruri imorale doar pentru că situaţiile ne permit. Să nu înşelăm pe nimeni pentru nimic. Să fim sinceri cu noi înşine şi cu ceilalţi, să facem întotdeauna ceea ce este corect. Integritatea este esenţa succesului în viaţă şi relaţii.
A noua personalitate toxică – VICTIMA
Să încetăm să mai oferim oportunităţi în viaţa persoanelor care ne fac să ne simţim inferiori şi ne dezamăgesc imediat în momentul în care contextul le este convenabil. Trebuie să alungăm din viaţa noastră oamenii nepotriviţi, să luăm atitudine pentru noi înşine şi să ne construim viaţa la care am visat.
A zecea personalitate toxică – CEL CE AMÂNĂ
Important în viaţă nu este să vedem întreaga imagine de ansamblu, ci măcar o parte din ea. Iar atunci să avem curajul să facem primul pas spre stilul de viaţă pe care ni-l dorim. Apoi, în timp, cu fiecare pas ne vom apropia tot mai mult de visul nostru şi vom vedea din ce în ce mai clar tabloul complet pictat de propria noastră persoană


-sursa-CELE 7 REGULI DE VIAȚĂ ALE LUI PARACELSUS
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu