Totalul afișărilor de pagină

5 mar. 2017

Construirea Antakaranei...

Construirea Antakaranei sau a podului de curcubeu este un subiect pur și simplu fascinant. Știința despre Antakarana va fi într-o bună zi predată în orice școală și în orice clasă din lume. Este o adevărată știintă a minții; ea utilizează substanța mentală pentru construirea podului dintre personalitate și suflet și, pe măsură ce omul evoluează, între suflet și triada spirituală și monadă.
Triada spirituală este vehiculul prin care lucrează monada, așa cum sufletul lucrează prin personalitatea de pe Pământ. Monada lucrează prin întreitul vehicul care este format din voința spirituală, intuiție și mentalul superior.
Antakarana este firul, iar mai târziu cordonul, despre care se vorbește adesea, pe care discipolul îl creează prin meditație, înțelegere, practici spirituale și muncă spirituală specifică, focalizată. Discipolul primește ajutor de la suflet și mai târziu de la monadă în acest proces, dar prima jumătate din această muncă trebuie făcută de către discipol.
Monada are deja un fir sau un cordon de energie care merge de la ea până la discipolul de pe Pământ. Acest cordon de energie este denumit sutratma, firul vieții sau cordonul de argint. Sufletul are un fir sau un cordon care merge de la el până la glanda pineală a discipolului, care este numit cordonul conștiinței. Cunoașterea utilizează cordonul conștiinței. Energia înțelepciunii utilizează Antakarana, atunci când aceasta este construită. În vremurile Lemuriei, sutratma – sau cordonul de argint – era principalul cordon aflat în funcțiune. În vremurile Atlantidei, cordonul conștiintei a devenit mai activ. În actuala epocă ariană, scopul nostru este să construim acum Antakarana, podul de curcubeu, și să-l activăm total. Antakarana este ca un filament spiritual de Lumină, care este construit în felul în care un păianjen își construiește pânza. Acest fir este tors de către discipol, viață după viață, și doar ceea ce are o vibrație spirituală îl poate energiza. Cordonul conștiinței conține calitățile mentale provenite de la suflet. Antakarana este construită numai din calități spirituale/mentale ale sufletului.
Sutratma și cordonul conștiinței au fost construite încă de la sosirea omului în lumea materială. Antakarana s-a dezvoltat foarte încet, deoarece o persoană trebuie să intre pe calea probațiunii pentru ca munca aceasta să poată să înceapă. Sutratma și cordonul conștiinței acționează de sus în jos. Antakarana acționează de jos în sus. În stadiile finale ale construirii acestui cordon, la inițiere și la ascensiune, aceste trei cordoane fuzionează, se integrează și se amestecă, exact asa cum personalitatea, sufletul și, mai târziu, monada, fuzionează. Prin crearea Antakaranei devine posibil întreg acest proces.Prima etapă se ocupă de integrarea personalității și a celor patru corpuri.                 A doua etapă este, apoi, construirea podului de la personalitatea integrată și cele patru corpuri, la suflet.                                                                                                                                A treia etapă este construirea podului de la suflet la triada spirituală și apoi la monada însăși. Construirea Antakaranei face ca discipolul să devină receptiv în conștiinta creierului său la îndrumarea intuiției si la impresiile venite din planurile spirituale mai înalte și de la mintea Divină. Ea permite la început sufletului și apoi monadei să-l utilizeze pe discipol și, mai târziu, să-l inițieze pentru munca sa în serviciu, de pe Pământ.
Acest proces ajunge să se încheie complet la cea de-a patra inițiere, când corpul sufletului sau corpul cauzal, care este depozitarul tuturor virtuților și al karmei pozitive, este ars. Apoi, focul monadei se revarsă prin Antakarana către suflet, care a fost mediatorul între personalitate și monadă, iar sufletul se întoarce în monadă. Sufletul – sau sinele superior – nu mai este necesar și s-a topit din nou în monadă, astfel încât nu mai rămân decât personalitatea infuzată de suflet și monada, care acum este ghidul.
Inițiatul a construit acum Antakarana până la triada spirituală și monadă. Dar, cu toate că a fost construită o puternică antakarana până la triada spirituală si monadă, nu s-a produs încă o fuziune completă a monadei/triadei spirituale cu personalitatea infuzată de suflet. Abia la cea de-a cincea inițiere, aceste două aspecte fuzionează în conștiință. La cea de-a șasea inițiere, ele fuzionează nu numai în conștiință, ci complet, în cele patru corpuri – fizic, emoțional, mental și spiritual – și întreaga personalitate infuzată de monadă și aceste corpuri se transformă în Lumină. Inițiatul a devenit un Maestru Înălțat, la această a șasea inițiere. Antakarana pe care a construit-o discipolul între personalitate, suflet și triada spirituală/monadă este aceea care a permis să se realizeze tot acest proces. Tot în această fază, sutratmacordonul conștiinței – si antakarana au fuzionat, exact așa cum au fuzionat monada, sufletul și personalitatea. Aceasta are ca rezultat imortalitatea formei fizice. Așa cum Dumnezeu, Christos și Sfântul Duh sunt trei minți care funcționează ca una singură, și noi suntem trei minți, monada, sufletul și personalitatea – care funcționează ca una. Microcosmosul este ca și Macrocosmosul. Spiritul și materia – tatăl și mama – au fuzionat.
Antakarana a fost podul de Lumină sau calea luminată pe care discipolul a trecut către lumile mai înalte. Cu ajutorul acestui pod și al acestei căi luminate, el atins eliberarea și ascensiunea. Această integrare l-a mai ajutat să ajungă la conștiința Shambala, la conștiinta Ierarhică și la conștiinta umană. Conștiinta Shambala este legată de monadă și de aspectul voinței. Conștiinta Ierarhică este legată de suflet și de aspectul iubirii.Conștiinta umană este legată de personalitate și de aspectul inteligenței. Maestrul, prin realizarea acestei integrări, a contribuit și la construirea Antakaranei Planetare. Aceasta este Antakarana pentru întreg Pământul și pentru omenire ca întreg. Fiecare extensie de suflet de pe Pământ construiește un fir din antakarana planetară, ceea ce ușurează tot acest proces pentru cei care urmează
Etapele contruirii
În stadiile incipiente ale construcției Antakaranei, există trei fire mai subțiri, create de la sine, care apar primele și care formează antakarana. Primul dintre acestea este un fir de la corpul fizic la corpul eteric. Acest fir merge de la inimă la splină. Al doilea fir este de la corpul eteric la corpul astral. Acest fir trece de la plexul solar la inimă și apoi la corpul astral. Al treilea fir este de la corpul astral la corpul mental. Acest fir merge de la chakra celui de-al treilea ochi la chakra capului și, de acolo, la corpul mental. Aceste trei fire mai subțiri ajută extensia de suflet să integreze sistemul celor patru corpuri.
Al doilea stadiu este acela al construirii Antakaranei de la personalitatea de pe Pământ, la suflet. Acest proces mai poate fi descris ca fiind construcția unui pod între mentalul inferior, suflet și mentalul superior. Cu alte cuvinte, ar putea fi numit formarea legăturii între creier/minte/suflet. Acest pod este construit prin utilizarea de “substanță mentală”. Stadiul construirii podului de la suflet la triada spirituală și monadă utilizează “substanța Luminii”. Acest pod de la personalitate la suflet creează o iluminare completă a sufletului personalității de pe Pământ.
În acest stadiu, discipolul începe să se vadă pe sine ca fiind un suflet. În stadiile ulterioare, inițiatul se vede ca fiind spirit, sau monada însăși. Acest pod va permite personalității să se elibereze de orice simț al separării și de teama de moarte. Scopul și obiectivul construirii acestei Antakarana este utilizarea sa pentru realizarea de sine și pentru a servi omenirea. La vremea celei de-a treia inițieri, acest pod de la personalitate la suflet este complet. Prima mare unire a fost realizată. Aceasta se poate realiza doar atunci când discipolul și-a dezvoltat o minte puternică și nu mai este învins în mod constant de corpul fizic și de cel emoțional/corpurile dorinței.
Acest pod se construiește învățând să avem o atitudine spirituală în viață, în locul unei atitudini egoiste, și, de asemenea, învățând să ne păstrăm constant mintea în Lumină. Aceasta înseamnă să ne păstrăm conștiința acordată la suflet și la felul în care acesta ar dori ca noi să gândim, să simțim și să acționăm. Sinele inferior, ego-ul, dorințele carnale, alți oameni și mediul înconjurător vor încerca să ne abată de la această stare de conștiință. Prin faptul că învățăm să ne controlăm puterea și să rămânem stăpâni pe noi înșine, în serviciul sufletului, Antakarana este foarte mult ajutată să se stabilizeze. Trebuie subliniat din nou faptul că sufletul nu dă prea multă atenție personalității până când personalitatea nu dă atenție sufletului.O extensie de suflet poate trece prin foarte, foarte multe încarnări fără ca sufletul să se implice câtuși de puțin în viața extensiei de suflet încarnate. Importanța construirii Antakaranei poate fi înțeleasă clar după ce ne dăm seama de acest lucru. Întregul proces implică o activitate mentală intensă. El presupune, de asemenea, folosirea imaginației și vizualizarea.
Cel mai mare pericol pentru discipolii care sunt începători pe cale este indolența sau lenevia. Antakarana este creată într-o perioadă foarte lungă, pas cu pas. Aceia dintre discipoli care la început se grăbesc și apoi își pierd entuziasmul și cad în apatie, nu vor atinge scopul urmărit. Singura dorință adevărată este dorința de eliberare și realizare a Sinelui Divin, astfel încât să putem fi de mai mare folos omenirii. Este, de asemenea, extrem de important pentru discipol să poată discerne între cele trei fire ale conștiintei (sutratma, firul constiintei si antakarana). Sutratma, care mai e denumită și firul vieții, este ancorată în inimă și utilizează fluxul sanguin ca agent de distribuție. Prin sânge, energia vitală este dusă în toate părțile corpului. Firul vieții sau cordonul vital este cel care ne ține în viață. Cordonul conștiintei este capacitatea de cunoaștere a sufletului și este ancorat în glanda pineală din creier. El controlează mecanismul de reacție pe care noi îl numim creier și activează în tot corpul starea de conștiență, prin intermediul sistemului nervos.
Aceste două cordoane de energie sunt recunoscute de către discipol ca fiind cunoașterea și viața. În stadiile incipiente, discipolul devine conștient de aceste trei fire, al vieții, al cunoașterii și al creativității (antakarana) și utilizează aceste energii în mod conștient pe planul mental inferior. Când s-a încheiat construirea Antakaranei de la personalitate la suflet, discipolul este pregătit pentru a se realiza o fuziune și o construcție și mai mare, între suflet și triada spirituală și monadă.
Discipolul începe să aibă contact monadic, la cea de-a treia inițiere. Acesta este stadiul de evoluție al unei extensii de suflet în care monada și triada spirituală (vointa spirituală, intuiția, mentalul superior) încep să devină foarte interesate de discipolul aspirant. Munca de construcție și întărire a Antakaranei merge mult mai repede decât înainte, în stadiile incipiente de evoluție. Acest nou pod, între personalitatea infuzată de suflet și triada spirituală, face posibil un influx de energie a voinței. Deși cea mai mare parte din munca inițială pentru construcția Antakaranei este făcută de către discipol, sau personalitatea de pe Pământ, în mod cert sufletul și monada ajută în acest proces, exact așa cum monada, la crearea celor douăsprezece suflete ale sale, a proiectat în jos o rază, sau un deget de foc, la crearea sufletului.Într-o manieră similară, sufletul a proiectat o rază de energie, sau un deget de foc, pentru a crea cele douăsprezece personalități sau extensii ale sufletului, pentru încarnare. Într-un mod foarte asemănător, dar în sens invers, personalitatea, construind Antakarana către suflet și monadă, proiectează o rază de energie sau un deget de foc sau un pod pentru drumul de înapoiere către suflet și monadă. Această acțiune realizată de către discipol pe Pământ atrage la un moment dat un răspuns de la suflet și de la monadă, în functie de nivelul la care acesta lucrează pentru construcția podului de curcubeu. Djwhal Khul, în cartea Raze și Inițieri (Rays and Initiations) de Alice Bailey, a arătat că Antakarana se construiește în șase etape.
CELE ȘASE ETAPE ALE CONSTRUIRII ANTAKARANEI
Cele șase etape sunt intenția, vizualizarea, proiecția, invocarea și evocarea, stabilizarea și resurecția.
1. Intenția
Primul pas implică înțelegerea sarcinii care trebuie dusă la îndeplinire, decizia și determinarea de a o duce la bun sfârșit și o orientare corectă pentru realizarea obiectivului. Această primă etapă implică, de asemenea, să ne adunăm forțele și energiile la cel mai înalt nivel de concentrare mentală/spirituală pe care îl putem atinge și să ne menținem acolo. Aceasta ne amintește de “menținerea stabilă a minții în Lumină”.
2. Vizualizarea
A doua etapă presupune utilizarea imaginației și vizualizarea aptitudinilor necesare pentru a construi cordonul și podul de Lumină. La finele acestei postări sunt incluse meditațiile de vizualizare date de Djwhal Khul în acest scop.
3. Proiectia
A treia etapă implică utilizarea voinței – sau a puterii voinței – și folosirea unui cuvânt de forță, pentru a fi trimis pe această linie sau pod din substanța Luminii. Această acțiune, de a trimite prin cordonul vizualizat un cuvânt de forță, folosind puterea voinței, cu cea mai înaltă intenție posibilă, extinde firele de Lumină – care sunt asemenea unor fire de păianjen – către triada spirituală și monadă.
4. Invocarea si evocarea
Această invocație, făcută de către discipol, a atras acum un răspuns evocativ din partea triadei spirituale și a monadei, sau a spiritului. Tatăl (monada), lucrând prin firul creat de către discipol, iese în întâmpinarea fiului (extensia de suflet). Monada, sau Tatăl din ceruri, trimite o proiecție din însăși substanța Luminii, care se întâlnește cu proiecția pe care discipolul a creat-o pe Pământ. Proiecția de jos și proiecția de sus se întâlnesc și Antakarana este construită. Tensiunea creată de discipol atrage atenția monadei și a triadei spirituale. Prin practică, acest cordon reciproc sau pod de energie devine din ce în ce mai puternic. Este o flacără de Lumină. Între cele trei regate – cel al personalității, cel al sufletului și cel al monadei – nu mai există un sentiment al separării, ci ele funcționează pe toate planurile ca o singură ființă, prin intermediul acestei căi de Lumină.
5. Stabilizarea
La început, antakarana este foarte subțire și e ca un fir. Prin practică, meditație și o viață spirituală adecvată, la toate nivelurile ființei, se va forma un cordon care nu mai poate fi rupt.
6. Resurecția
Acest ultim pas este legat de întărirea cordonului Antakaranei, ceea ce duce la o și mai mare fuziune, amestecare și integrare a triplicității, care, la cea de-a patra inițiere, devine dualitate. La a cincea și, în final, la cea de-a șasea inițiere, această dualitate devine Unime, sau unificarea completă a personalității infuzate de suflet cu monada, care a lucrat prin triada spirituală. Aceste două stări de conștiintă fuzionează total la a cincea inițiere și se amestecă total cu sistemul celor patru corpuri la a șasea inițiere, care este ascensiunea sau resurecția. Cele patru corpuri (fizic, astral, mental, spiritual) și personalitatea sunt fuzionate în Lumină și devin nemuritoare.
CUVINTELE DE FORȚĂ
Cuvintele de forță de care suntem atrași depind de pregătirea spirituală din viețile trecute, de tipul de rază a sufletului și a monadei noastre precum și de preferințele individuale, intuiție, sentimente, programul de lucru al vieții cuiva, astrologie și numerologie, ca să menționăm doar câțiva factori.
Există treisprezece cuvinte sau expresii de forță specifice pe care aș dori să vi le recomand chiar acum și care sunt câteva dintre cele mai puternice pe care le-am găsit.
 Aceste treisprezece expresii sau cuvinte de fortă sunt:
1. Mantra sufletului sau a monadei
2. Elohim
3. Aum
4. Om mani padme hum
5. Eu Sunt, Eu Sunt Cel ce Sunt
6. Eu sunt Dumnezeu
7. Eu iubesc
8. Adonai (Domnul)
9. So Ham (Eu sunt Dumnezeu)
10. El Shaddai (Dumnezeu Atotputernicul)
11. YHWH
12. Ram
13. Yod Hay Vod Hay (Tată Divin)
Aceste treisprezece mantre sau oricare dintre celelalte cuvinte de forță pe care deja le utilizați vor avea, de asemenea, efect. Ideea acestei meditații este aceea de a se vizualiza un cordon de Lumină care merge de la personalitate, trecând prin suflet, până la monadă. Puteti vizualiza realmente acest cordon ca având o circumferință cât aceea a capului vostru sau mai mică, la început, dacă așa doriți.
Discipolul trebuie să se acordeze la această Antakarana, să o vizualizeze cu ochii minții si, cu deplină intenție și putere de voință, să repete cu voce tare cuvântul de forță, de trei până la șapte ori, timp de până la cincisprezece minute, ca pe un tip de meditație cu mantră. După incantarea acestei mantre, puteți sta în liniste, într-o stare de receptivitate, și să simtiți răspunsul venit de la suflet sau de la monadă, în funcție de stadiul de lucru în care vă aflați. Aceasta este o meditație foarte simplă; totuși, este extrem de puternică. Este esențial să vă mentineți constant conștiința în Lumină pe perioada respectivă. Se poate face pe o perioadă foarte scurtă, de mai multe ori pe zi, având totodată rolul unui proces de centrare. Această practică, împreună cu alte practici spirituale, va construi cu siguranță Antakarana.
MANTRA SUFLETULUI SAU MANTRA MONADICĂ
Mantra sufletului sau mantra monadică a fost dată lumii de către Djwhal Khul, în scrierile lui Alice Bailey. Pot să spun cu mâna pe inimă că este cea mai puternică mantră pe care am găsit-o vreodată. Vă recomand să vă începeți și să vă încheiați ziua cu ea. Recomand să nu se facă nici un fel de muncă spirituală fără să se spună mai întâi această mantră. Această mantră activează sufletul și steaua sufletului pentru realizarea muncii spirituale.
Cuvintele Mantrei sufletului sunt următoarele:
Eu sunt Sufletul,
Eu sunt Lumina Divină,
Eu sunt Iubire,
Eu sunt Vointă,
Eu sunt Planul Stabilit.
Aceia dintre discipoli care se află la a patra inițiere sau sunt și mai avansați, pot să schimbe, dacă vor, primul rând cu “Eu sunt Monada”, în loc de “Eu sunt Sufletul”, restul mantrei rămânând neschimbat. Aceasta este ceea ce am numit mantra monadică. Recomand cu insistență să încercați această mantră la construirea Antakaranei și, de asemenea, la orice altă lucrare de natură spirituală. N-am întâlnit niciodată pe nimeni care să nu fi simțit efectele utilizării ei. Singurul rând din această mantră pe care oamenii nu-l înțeleg, uneori, este ultimul, care se referă la planul sufletului pentru actuala încarnare. Această mantră este piatra de temelie pentru toate tehnicile oculte, conform spuselor lui Djwhal Khul. Chiar dacă lucrați cu altă mantră, este bine să începeți o meditație prin a spune de trei ori mantra sufletului sau pe cea monadică și abia apoi să meditati cu cealaltă mantră.
Această mantră este ca un instrument de activare, care semnalează sufletului și monadei să intre în acțiune, ca să-și îndeplinească partea lor de program, ca răspuns la invocație.
CORDONUL DE ÎMPĂMÂNTARE
Djwhal Khul m-a îndrumat să-i sfătuiesc pe oameni să construiască Antakarana nu doar în sus, până la suflet și monadă, ci și în jos, prin coloana chakrelor, până la baza coloanei vertebrale și apoi în jos, în Pământ. În unele cercuri metafizice, acesta a fost denumit cordonul de împământare. El poate fi vizualizat ca mergând drept în jos, prin picioare, către centrul Pământului, sau, dacă stati asezati, poate fi vizualizat ca trecând chiar prin scaun, în Pământ. Trebuie să fie vizualizat ca fiind larg, exact ca Antakarana care merge în sus prin canalul central, cel puțin cât circumferința capului.
ANTAKARANA DUPĂ ASCENSIUNE
Este important să înțelegem că Antakarana nu se oprește de fapt, pur și simplu, la monadă. În realitate, ea continuă să meargă în sus, până la Dumnezeu Tatăl. Antakarana poate fi trimisă până la Dumnezeu chiar și înainte de ascensiune. Cel care meditează va primi un răspuns de la Dumnezeu, iar El vă va întâmpina cu degetul Lui de foc și/sau cu cordonul făcut din substanța Luminii. Astfel încât chiar și Maeștrii Înălțați continuă să-și construiască Antakarana, în timp ce evoluează către planurile cosmice ale existenței.
STEAUA SUFLETULUI
La apoximativ șase inci deasupra capului se află o stea eterică de Lumină, care plutește deasupra capului fiecărui om de pe Pământ. Strălucirea acestei stele depinde foarte mult de gradul de evoluție al extensiei de suflet de pe Pământ. Steaua sufletului nu este sufletul, ci mai degrabă un instrument prin care sufletul își îndeplinește lucrarea. Steaua sufletului este o extensie a sufletului. Această stea a sufletului este cea care se activează atunci când facem mantra sufletului. Înțelegerea stelei sufletului este foarte importantă pentru a înțelege cum să facem celelalte meditații date de Djwhal Khul. Când spunem mantra sufletului, steaua sufletului se aprinde ca o stea strălucitoare, luminoasă, și este gata să înceapă să lucreze, dacă această muncă este în serviciul sufletului.
După ce se spune mantra sufletului, steaua sufletului se va supune gândului și vizualizării creative și va fi realmente aptă să se miște, să se mărească, să se contracte sau să emită fascicule de energie în direcția personalității, sau a extensiei de suflet. Înțelegerea, ajutorul și utilizarea stelei sufletului vor deveni pur și simplu neprețuite pentru construirea Antakaranei și în toate celelalte domenii ale vieții.
CANALUL CENTRAL
Canalul central este un termen referitor la coloana de energie care se află între baza coloanei vertebrale și vârful capului. Este denumită uneori coloana chakrelor, sau sushumna. Face parte din sutratma, cordonul de argint sau firul vieții, care sunt, toate, denumiri diferite pentru același cordon.
Una dintre practicile foarte importante ale căii spirituale este lărgirea canalului central și debarasarea lui de toate reziduurile psihice. În mod ideal, canalul central poate fi lărgit până devine o coloană de Lumină care să aibă dimensiunea circumferinței capului. La majoritatea oamenilor, canalul central este un tub foarte strâmt , ca o țeavă de la baie care nu mai poate funcționa eficient. Următoarele trei meditații, date de Djwhal Khul, sunt anume pentru a lărgi și a curăța canalul central și pentru a construi Antakarana. Prin Antakarana și prin canalul central pot să curgă energiile sufletului și ale spiritului. O Antakarana și un canal central larg, curățate și bine construite ne dau posibilitatea să ne umplem de Lumina spiritului, imediat ce o cerem. Prin urmare, importanța acestei lucrări nu poate fi îndeajuns subliniată. Puțină muncă focalizată va aduce niște rezultate fantastice. Ceea ce este, de asemenea, foarte interesant de remarcat după ce facem mantra sufletului sau mantra monadică este faptul că sufletul și monada fac jumătate din lucrare.
MAREA INVOCATIE
Fie ca din punctul de Lumină din cugetul lui Dumnezeu
Să se reverse Lumina în mintea oamenilor.
Fie ca Lumina să se reverse pe Pământ.
Fie ca din punctul de Iubire din inima lui Dumnezeu
Să se reverse Iubirea în inimile oamenilor.
Fie să se întoarcă Christos pe Pământ.
Fie ca din centrul unde Voința lui Dumnezeu e cunoscută
Scopul să îndrume voința mică a oamenilor –
Scopul pe care Maeștrii îl cunosc și îl servesc.
Fie ca din centrul pe care-l numim specia umană
Planul Iubirii și al Luminii să se împlinească
Și să închidă ușa locului unde sălăsluiește răul.
Fie ca Lumina și Iubirea și Puterea să reinstaureze planul
pe Pământ. – sursa Manualul Ascensiunii
 Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu