Totalul afișărilor de pagină

16 mar. 2017

Tratament Depresie – Dieta mentala pentru depresie...


Tratament depresie - Dieta Mentala pentu 7 saptamani

Se pare ca ori unde ai merge, si ori unde te uiti sunt oameni, websiteuri, reclame si reviste care vorbesc despre diete. Daca intri intr-un magazin alimentar si stai la coada poti observa ca mai toate revistele din magazin vorbesc despre diete de slabit. Titlurile suna cam asa:
  • "Cum sa pierzi kilograme rapid"
  • "Scapa de grasimea de pe burta"
  • "Abdomen plat in 4 saptamani" 
  • etc.

Tratament Depresie

Cea mai buna dieta pe care poti sa o urmezi este o dieta mentala ! Nu prea ati auzit de o astfel de dieta?  Ei Bine! Aceasta este singura dieta care functioneaza la oricine pentru orice scop si totusi multi nu stiu de ea sau nu vor sa o urmeze.
Aceasta dieta este atat de profunda incat nu numai ca te ajuta pe tine dar influenteaza si lumea din jurul tau.
Modul in care corpul omenesc functioneaza se bazeaza pe nutritia pe care i-o oferim. La fel si cu mintea noastra ea se hraneste cu gandurile si subiectele pe care noi i le prezentam in viata de zi cu zi.
Totul in viata noastra este conditionat de gandirea si deciziile pe care le luam in fiecare zi.
Modul in care ai gandit pana acum te-a adus in locul in care esti chiar acum.Acum ca realizezi acest lucru! Esti pregatit sa ti o dieta mentala?

  • Destinul vietii tale este in mainile tale.
  • Tu alegi daca vrei sa fi bogat sau sarac.
  • Tu alegi daca vrei sa fi trist sau fericit.
  • Tu alegi daca munca  pe care o faci este distractiva sau monotona.
  • Viitorul tau este conditionat de gandurile si sentimentele pe care le alegi in fiecare zi.
Sincer, atunci cand intelegi ca prin schimbarea gandurilor toate conditiile se schimba de asemeni, si doar atunci veti obtine o viata fericita. De aceea eu il numesc schimbarea sistemului mental prin care noi vedem lucrurile. Aceasta este cheie unei vieti prospere . Pentru a schimba lucrurile care nu te fac fericit tot ce trebuie sa faci este sa schimbi modul de a gandi.
Dieta despre care va spun este o dieta a gandurilor si a imaginilor. O dieta care iti va schimba mediul  inconjurator doar prin schimbarea gandurilor ce le permiti sa intre in mintea ta. Cu totii stim ca nu poti fi fericit, sanatos si prosper daca esti prost dispus mai mereu. Daca ai aceasta dispozite, ea poate sa te aduca in stari de depresie, asa ca tot ce trebuie sa faci este sa tii o dieta mentala.
Ai fost vreo data intr-o stare de fericire si apare cineva cu o fata de posomorat ca si cum ar fi sfarsitul lumii? Ei, pot sa va spun ca aceste persoane nu tin o dieta mentala si gandurile  ii controleaza pe ei, ceea ce duce  in mod direct si la dispozitia in care ne aflam in acel moment.Daca doresti ca viata ta sa fie prospera si fericita, atunci iti recomand aceasta dieta mentala. Pentru un numar de 7 zile consecutive vei fi de acord sa iti selectezi gandurile cu grija. Stim cu totii  ca este foarte greu sa iti controlezi primul gand care iti vine in minte, dar il poti pe al doilea. Vei observa ca la inceput iti va parea dificil chiar poate imposibil dar cu cat exersezi  si insisti mai mult, vei vedea ca devine din ce in ce mai usor .Acest experiment ar putea fi interesant pentru intreaga familie.
Acuma deja stii ca multi oameni inclusiv tu lucreaza la ideea de a fi pozitivi din cand in cand. La fel cand cineva tine o dieta de slabit, pierde kilograme dar nu dupa mult timp pune kilogramele pierdute inapoi pentru ca nu a tinut dieta corect.  Aceasta dieta mentala are acelasi efect ca aceea de slabit daca nu este tinuta corect. Poti sa incerci sa fi pozitiv din cand in cand ceea ce nu te ajuta prea mult, sau poti sa iei o decizie sa faci asta in fiecare zi fara doar si poate, si atunci vei incepe sa vezi rezultate.
Poti sa urmezi aceasta dieta pentru tot restul vietii tale fara a avea efecte adverse. Daca vei urma aceasta dieta mentala, gandirea ta va avea o baza solida dupa prima saptamana, in a saptea saptamana deja veti transforma totul in obicei ceea ce va fi usor sa o practici in continuare.
Iata cum aceasta dieta incepe. In prima saptamana urmareste gandurile pe care le ai. Atunci cand te trezesti de dimineata te vei gandi la acea zi ca cea mai frumoasa zi, si indiferent de ce se intampla in acea zi , ca te certi cu sotul/sotia, ca te certi cu prieteni, ca nu ai bani, ca nu ai destul, ca nu pot sa faci asta ....etc. nu lasa aceste ganduri sa predomine in mintea ta. Incearca sa scapi cat mai repede de ele. Aceasta este o disciplina care va fi greu de inpus,  daca seara te simti obosit dupa ce ai incercat sa iti impui aceasta regula pe parcursul zilei in minte, inseamna ca dieta functioneaza si viata ti se va schimba. Vei observa cu siguranta ca conditiile se vor schimba doar prin controlarea gandurilor si a sentimentelor ce le ai pe parcursul zilei.Ca ori ce alta dieta de mancare , mintea iti va juca feste in timpul acestei cure mentale. Atunci cand poftesti la anumite alimente cand vrei sa slabesti, la fel va fi si cu aceasta dieta. Vei  dori sa barfesti pe cineva sau sa te plangi de ceva sau multe altele, dar trebuie sa lupti si sa nu lasi aceste ganduri distructive sa iti acopere mintea. Cateodata va fi obositor sa lupti impotriva  acestor ganduri la fel cum cineva lupta sa nu ia o bucatica din prajitura sau mancarea respectiva cand vrea sa slabeasca.
Daca azi gandurile negative au fost mai puternice si au reusit sa te doboare, nu te opri , a doua zi o iei de la inceput pana vei reusi sa ai numai ganduri pozitive pe parcursul zilei. Nu te descuraja daca nu functioneaza la inceput, ca ori ce  alta dieta iti trebuie timp sa te obisnuiesti, fi bland cu tine si nu te da batut. "Invingatorii  sunt invingatori si cei invinsi sunt invinsi".
Obiectivul acestei diete este sa ai 7 zile consecutive fara a avea ganduri negative. S-ar putea sa dureze toate 49 de zile pana cand vei ajunge sa ai 7 zile consecutive fara a barfii pe cineva sau a te plange de ceva sau a face rau intr-un fel sau altul.

Sa fie clar cu ceea ce vreau sa iti spun cu privire la ganduri negative:

Ganduri negative sunt atunci cand te gandesti la nereusite(esecuri), dezamagiri, critici, gelozii, judecarea celorlalti intr-un mod negativ. Ganduri care te induc intr-o stare de frica precum ca ti se va intampla ceva rau, sau te vei imbolnavi etc. Mai exact orice gand care nu este pozitiv sau constructiv.
Aceasta dieta are scopul de a nu fi  dominat de ganduri negative. Inca odata iti zic ca nu putem controla primul gand care ne vine in minte cand ne trezim dar putem sa il controlam pe al doilea. Nu neglija acest lucru si fi sigur ca al doilea gand pe care il ai si urmatoarele dupa sunt pozitive si constructive. Unele ganduri  negative vor veni din: televiziune, internet, ziare sau chiar prieteni, incearca sa le ignori si nu aborda acele subiecte. In timpul dietei nu trebuie sa te sperii de ganduri sau situatii negative, incearca sa le recunosti si sa te ocupi de ele fara a le tine prea mult in memoria ta. Cand cineva incearca sa iti introduca ganduri negative sau sa ti le prezinte nu ii spune sa taca din gura ,lasal sa vorbeasca si incearca sa nu te gandesti la acele lucruri, pur si simplu lasale sa treaca.Tine minte depinde de tine daca lasi pe cineva sa iti afecteze judecata ta. Desigur iti va fi mult mai usor sa te tii de aceasta dieta daca poti sa eviti persoanele care sti ca au puterea de a te influenta negativ, sunt acele persoane care te calca pe nervi care te deranjeasa psihic cat fizic. Daca nu poti sa eviti aceste persoane din diferite motive cum ar fi frati,rude,prieteni,incearca sa te disciplinezi ascultand si ignorand mesajele negative care acestia ti  le transmit. Inca un singur lucra vreau sa iti spun, totul in acest univers este facut din energie . Cand incepi sa agiti energia din viata ta, in special cea pozitiva s-ar putea sa atragi si energie negativa.La fel cand tii o cura de slabire si parca toata lumea iti ofera dulciuri,sucuri si mancaruri care ingrasa. Asa este universul, iti testeaza capacitatea de a i te impotrivi. Fi tare si rezista chiar daca lucrurile  nu iau calea pe care o doresti, universul va ceda si iti va oferi ceea ce ii ceri precum zice in biblie

Cere si ti se va da -Cauta si vei gasi- Bate si ti se va deschide.

Incearca sa fi optimist si nu spune nimanui ca tii aceasta dieta. Dupa ce vei reusi sa obti 7 zile consecutive fara ganduri negative doar atunci poti sa le spui si celorlalti povestea ta. 7 zile consecutive cu ganduri pozitive fara a avea nici un gand negativ in mintea ta. Daca ai reusit sa o tii 6 zile si in a saptea ai avut un gand negativ va trebui sa incepi din nou. Scopul acestei diete de 7 saptamani este sa obtii 7 zile consecutive de ganduri pozitive, daca ai esuat dai timp o zi sau doua si incepe de la inceput.
-sursa- http://intoroglass.ro/tratament-depresie-dieta-mentala/

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu