Totalul afișărilor de pagină

1 feb. 2019

Elemente avansate de Psihologie Energetică (EFT)...

În situația în care se întâmplă să aveți o problemă mai complicată şi nu sunteți capabili să-i identificați aspectele specifice, vă sugerez 3 runde de Rețetă de Bază pentru “acest sentiment” sau “această problemă”, o dată pe zi. Asta înseamnă 3 minute pe zi, timp de 30 de zile. Subconştientul vostru are căi de a aduce la suprafață ceea ce este necesar, şi ar trebui să vă simțiți eliberați chiar înainte de terminarea celor 30 de zile. Terapia EFT (Tehnici de Eliberare Emoțională) este un proces foarte flexibil, şi adesea veți face progrese în problema la care lucrați, chiar fără să fiți conştienți de ele.
Fiți cât mai concreți posibil
Cel mai bine este, bineînțeles, să fiți cât mai exacți posibil, ori de câte ori puteți. Astfel puteți ajunge eficient la zero pentru o anumită teamă, durere, amintire, etc., şi o puteți elimina dintre greutățile care vă apasă şi vă îngrădesc. Uneori grupăm într-un tot, mai multe probleme specifice, sub o denumire mai largă. Acesta poate fi un handicap pentru progresul EFT. Spre exemplu, majoritatea oamenilor ar dori să aibă „o imagine despre ei înşişi” mai bună, dar ei nu-şi dau seama că acest termen este o etichetă generală, care serveşte drept denumire cheie pentru numeroase probleme specifice (spre exemplu, amintirile unor abuzuri, ale unor respingeri, şi/sau ale unor spaime de diferite tipuri).
Cineva care a avut de suferit o respingere severă când era copil, este posibil să se simtă inadecvat în multe domenii ale vieții, ceea ce contribuie la o proastă imagine despre sine, provocându-i întreruperi energetice şi, deci, emoții negative când este pus să înfrunte o potențială respingere. Ca urmare, persoana respectivă va simți mereu „că nu e suficient de bună” atunci când îi apar oportunități şi tinde să stea inactivă, acolo unde se găseşte. Când sunt cumulate cu alte emoții negative, problemele de imagine personală devin mai larg generalizate şi persoana se simte stopată în chiar şi mai multe domenii.
Eu folosesc o metaforă pentru a pune imaginea despre sine şi alte denumiri emoționale generale, într-o perspectivă EFT potrivită. Asemuiesc problema generală cu o pădure bolnavă, în care fiecare problemă specifică este un copac suferind. Pădurea, la început, este atât de dens populată cu astfel de copaci, că poate părea imposibil de găsit o cale de ieşire din ea. Pentru unii, poate părea ca o junglă.
Când neutralizăm cu Rețeta de Bază câte un eveniment negativ specific din viața noastră, în realitate tăiem/doborâm efectiv un copac suferind. Continuăm să tăiem aceşti copaci unul câte unul şi, după un timp, pădurea va fi atât de rărită, încât putem ieşi din ea cu destulă uşurință. Fiecare copac doborât reprezintă un alt grad de libertate emoțională atins şi, dacă sunteți perseverenți în aplicarea Rețetei de Bază, veți vedea treptat cum dispar manifestările voastre negative. Vă veți simți mai uşori şi mai calmi atunci când vă veți confrunta cu noi oportunități, şi veți fi ghidați de un proaspăt simțământ de aventură, în locul temerii că nu sunteți suficient de bun.
Un concept de mare ajutor aici este să despicați fiecare problemă în evenimentele specifice care o compun şi să folosiți EFT pentru fiecare astfel de eveniment specific. De exemplu, cine este furios pentru că tatăl a abuzat de el/ea, aplică EFT pentru evenimente specifice, precum “Când tata m-a lovit în bucătărie, pe când aveam 8 ani.“. Acest procedeu este superior folosirii EFT pe o problemă mai globală, în totalitatea ei, precum “Tata a abuzat de mine“.
Probabil, cea mai mare greşeală făcută de începători este aceea că folosesc EFT pe probleme prea generale. Ei pot avea bune rezultate prin perseverență, dar e puțin probabil să-şi dea seama de ele imediat. Ca urmare, ei pot renunța prea repede. Despicați problemele în evenimente specifice şi veți observa imediat rezultatele aplicării EFT la fiecare în parte. Astfel, până la urmă, cauza principală e eliminată cu mult mai multă eficiență.
Efectul Generalizator
Acestea fiind spuse, vreau să vă prezint acum un alt aspect fascinant al EFT. Eu îl numesc Efectul Generalizator, pentru că, după ce vă adresați cu EFT câtorva probleme conectate între ele, procesul începe să se generalizeze la toate problemele de acel fel. Spre exemplu, cineva care are 100 de amintiri traumatice de molestări fizice, de obicei constată că, folosind EFT au dispărut în totalitate, după ce a neutralizat doar 5 sau 10 dintre ele.
Acest efect este teribil de încurajator pentru unele persoane, deoarece au atât de multe traume în viață, încât îşi închipuie că vor trebui să aplice runde nesfârşite de EFT ca să scape de toate. Nu este aşa, cel puțin nu întotdeauna. Cel mai adesea, EFT curăță o întreagă pădure după doborârea a doar câtorva copaci.
 Notă: Articolul se bazează pe Manualul EFT scris de Gary Craig.
 Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu