Totalul afișărilor de pagină

10 feb. 2019

Sufletele noastre sunt inchise in trupuri materiale, din cauza pacatelor savarsite intr-o lume anterioara?...

Origen (185-254) este cunoscut ca unul dintre cei mai originali ganditori si scriitori crestini, posesor al unor cunostinte cu adevarat enciclopedice, teolog, hermeneut al textelor sacre crestine.
Specifica lui Origen este invatatura despre apocatastaza sau restaurarea universala a tuturor lucrurilor la starea lor originara pur spirituala. Origen nu concepe un loc de pedeapsa vesnica si sustine ca pacatosii vor fi mantuiti, inclusiv demonii si Satana vor fi purificati prin Logos. Dupa aceasta ultima purificare prin foc, va avea loc cea de a doua venire a lui Hristos si invierea tuturor oamenilor in trupuri spirituale, nu materiale, iar Dumnezeu va fi totul in toate.
Aceasta restaurare finala nu va reprezenta sfarsitul lumii, ci trecerea la o noua faza de existenta. De aceasta doctrina se leaga invatatura despre preexistenta sufletelor propusa de Origen. Dupa el, aceasta lume a fost precedata de o alta.
Sufletele umane preexistente sunt acele suflete care au pacatuit si s-au indepartat de Dumnezeu, fiind acum inchise in trupuri materiale. Diversitatea oamenilor pe pamant depinde de gravitatea pacatelor savarsite in lumea precedenta, la fel si diversele daruri pe care acestia le poseda.
-sursa- https://www.almeea.ro/
Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu