Totalul afișărilor de pagină

10 sept. 2021

Lumile superioare și inferioare ...


 

Într-adevăr, Împărăția cerurilor este în interiorul omului mult mai complet decât își dă seama; și întrucât cerul este în propria sa natură, la fel și pământul și iadul sunt și în constituția lui, căci lumile superioare se circumscriu și includ inferiorul, iar pământul și iadul sunt incluse în natura cerului. După cum ar spune Pitagora; „Lumile superioare și inferioare sunt incluse în zona sferei supreme.” Deci toate regaturile naturii pământești, mineralele, plantele, animalele și propriul său spirit uman sunt incluse în corpul său fizic, iar el însuși este spiritul păzitor desemnat al regatului mineral și este responsabil de ierarhii creativi pentru destinul pietrelor și metalelor.
Lumea infernală este, de asemenea, parte din el însuși, deoarece în natura sa se află Lucifer, Fiara Babilonului, Mamonul, Beelzebub și toate celelalte Furii infernale. La baza coloanei vertebrale arde un foc infernal, iar Sabatul Vrăjitoarei descris atât de sclipitor de Eliphas Levi poate fi urmărit până la sursa sa în centrele emoționale inferioare ale corpului uman.
Astfel, omul este cerul, pământul și iadul într-una, iar mântuirea lui este o problemă mult mai personală decât își dă seama. Dându-și seama că corpul uman este o masă de centre psihice și că în timpul vieții forma este încrucișată cu curenți interminabili de energie, că, prin toată forma, sunt izbucniri ale forței electrice și ale puterii magnetice, omul poate fi văzut de cei care știu să vadă ca un sistem solar de stele și planete, soare și lună, cu comete în orbite neregulate care circulă prin ele. Cum Calea Lactee se presupune a fi un embrion cosmic gigant, tot așa omul este el însuși o galaxie de stele, fiecare dintre ele într-o zi va fi o constelație în sine.-J. Ajamu
-Traducerea : Valentina Ionescu
 
Pentru initieri si terapii, va rog sa-mi scrieti pe adresa de email  gabi.gabriela58@yahoo.com

 
Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu