Totalul afișărilor de pagină

14 sept. 2021

Relatia cu un om evoluat spiritual...


 
A intra in relatie cu un om evoluat spiritual este teoretic extrem de usoara, pentru ca acesti oameni sunt asa cum ii denumesc batranii "painea lui Dumnezeu"... intelepti, buni, intelegatori, maleabili, iubitori si iertatori, constienti de valoarea lor dar in acelasi timp lipsiti de infatuare. El nu are nevoie de nimic si de nimeni pentru a fi fericit, fericirea pe care el o aduce in viata celorlalti fiind sursa principala a propriei sale fericiri, asa cum spunea si Sf. Francisc: "Noi primim prin ceea ce oferim!".
Spun teoretic, pentru ca practic in majoritatea cazurilor doar cei evoluati spiritual se recunosc si se aprecieaza reciproc, doar ei isi dau seama de valoarea celuilalt. Ceilalti oameni nu au ajuns inca la nivelul de intelegere necesar pentru a vedea adevarata valoare a unor asemenea persoane, fiind asemenea celor care gasesc un diamant si il arunca datorita faptului ca nu stiu ce este acela un diamant, continuand sa umble in schimb asa cum spunea Osho: "cu mainile pline de pietre". Daca ar putea cunoaste in schimb valoarea diamantului, nu l-ar mai arunca niciodata!
Omul evoluat spiritual insa nu va tine cont de acest amanunt si deseori isi va exercita menirea de deschizator de drumuri, de nascator de intrebari fundamentale de viata in sufletul celor mai putin evoluati spiritual, iar pe principiul "omul sfinteste locul", in acelasi fel in care o picatura de apa sfintita poate sfinti un butoi intreg de apa, in mod miraculos el va avea puterea sa invete ceea ce inseamna iubirea adevarata pe toti cei care vor avea curiozitatea, intelepciunea sau chiar curajul de a-l primi in viata lor. Acestia din urma vor fi cu adevarat binecuvantati si acela va fi momentul in care vor accepta sa-si schimbe viata, destinul sau modul de gandire cu o nebanuita usurinta, facand in acest fel primii pasi pe drumul lor catre evolutia spirituala, devenind si ei la randul lor in final evoluati spiritual si deschizatori de drumuri pentru alti semeni de-ai lor aflati in cautarea luminii, caci "Atunci cand ucenicul este pregatit, maestrul va aparea." spune un proverb budist..
Asemenea vampirilor care nu pot intra in casa nimanui fara sa fie invitati , omul evoluat spiritual nu va intra nici el niciodata cu forta in viata voastra... chiar daca spre deosebire de vampir el are doar intentii bune! El stie insa ca in viata nici macar bine nu poti si nu ai dreptul sa faci cu forta.
Veti da dovada de intelepciune asadar atunci cand veti invita in viata voastra omul evoluat spiritual atunci cand il veti intalni, constientizand ca sunt multe case in drumul sau si nu se stie daca veti mai avea si o a doua sansa!"
(Ernest Hadrian Böhm)
 
Pentru initieri si terapii, va rog sa-mi scrieti pe adresa de email  gabi.gabriela58@yahoo.com

 Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu