Totalul afișărilor de pagină

13 sept. 2014

Despre gradele Reiki...

Pregătirea în ReiKi are trei părţi distincte:
1.   Iniţierile şi Acordajele, fără de care această tehnică nu funcţionează. Acordajele sunt proceduri energetice, şi nu numai, prin care Maestrul "acordează" studentul la Energia Universală ReiKi pentru ca acesta să o poată accesa şi să o transmită mai departe, spre propriul corp (fizic şi energetic) sau spre alte persoane, animale, plante, obiecte etc.
2.   Partea teoretică care se predă în cadrul cursurilor sau se poate asimila prin studiu individual.
3.   Activitatea ulterioară pe care o va desfăşura iniţiatul, la început putând fi consultat Maestrul pentru a găsi metodele de tratament.
Dintre cele 3 părţi, cele esenţiale şi cele mai importante sunt părţile 1 şi 3. După acordaje evoluţia iniţiantului este individuală, Maestrul putând doar să îl îndrume şi să-l sfătuiască.
Ca orice evoluţie spirituală autentică, ea este întodeauna individuală.
La gradul I, după Iniţiere şi însuşirea cunoştintelor de bază teoretice, urmează o perioadă (tradiţională) de purificare şi autovindecare de 21 de zile. După această perioadă urmează perioada de stagiu propriu-zis în care iniţiatul lucrează exerciţii practice cu Energia ReiKi (tratamente, autotratamente, exerciţii de relaxare etc.). Perioada de stagiu durează de la caz la caz, între 2 şi 12 luni. Şi cei care au calităţi şi trec direct la grade superioare trebuie să treacă acea perioadă de 21 de zile de autotrament.
În cele mai multe cunoaşteri spirituale sau esoterice, din cele mai vechi timpuri, nivelele erau 3, începând cu ucenicul şi terminând cu cel de Maestru, plus ultimul nivel, de Maestru Profesor (Master Teacher, Venerabil Maestru etc.) cel care avea dreptul să oficieze Ritualurile de Iniţiere, atins doar de cei ce aveau să demonstreze atingerea nivelului spiritual necesar Oficierilor Iniţiatice.
În vest, ca şi la noi, se cunosc în mod tradiţional patru nivele ReiKi şi anume:
Gradul 1 - în care se primesc 4 acordaje (Iniţieri) distincte, se focalizează pe învăţarea noţiunilor de istorie a sistemului ReiKi, noţiuni de auto-vindecare şi purificare, aplicarea principiilor ReiKi în viaţa de zi cu zi, auto-echilibrarea, armonizarea cu cei din jur, cu natura şi cu universul, învăţarea poziţiilor de mâini pentru autotratment şi pentru tratamentul altor persoane, efectuarea unor exerciţii energetice, dezvoltarea abilităţilor şi sensibilităţii la energie, pregătirea pentru trecerea la următorul nivel.
Gradul 2 - în care se primesc 1 sau 2 acordaje (Iniţieri), este concentrat pe învăţarea a trei simboluri sacre, tehnici şi modalităţi de activare şi utilizare a acestora, pe tratamentul mental-emoţional şi distal, dezvoltarea canalului energetic, utilizarea celor 3 simboluri sacre în tehnicile învăţate la nivelul I, învăţarea unor tehnici noi specifice nivelului 2, învăţarea unor noi exerciţii energetice, dezvoltarea abilităţilor şi sensibilităţii energetice, modalităţi de evoluţie spirituală, pregătirea pentru trecerea la un nivel superior.
Gradul 3 (3a) - în care se primeşte un acordaj complex (o Iniţiere complexă), nivelul de Maestru Practicant - este axat pe învăţarea simbolului de Maestru, a învăţăturilor specifice Maestrului, a tehnicilor avansate de evoluţie spirituală, utilizarea avansată a energiei, noi metode şi tehnici de tratamente.
Gradul 4 (3b) - în care se primeşte un acordaj complex (o Iniţiere complexă), Nivelul de Maestru Profesor (Teacher) - este axat pe primirea învăţăturilor Sacre şi Secrete (Învăţăturile Misterioase, Misterele Divine) şi învăţarea procedurilor de Acordaje sau a de Iniţiere.-sursa Daniel-Dumitru Darie.-
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Un comentariu: