Totalul afișărilor de pagină

28 ian. 2015

Spiritele Focului...Plăţile

Nu urî pe nimeni! Un îndemn creștinesc și nu numai. Ura este o stare care determină schimbări energetice și se ajunge la manifestarea lor ca/prin boală. Asta știe multă lume și fiecare încearcă să respecte îndemnul creștinesc. Dar: Nu urî nici pe cel mai mare dușman, pentru că....puterea lui se va trage din ura ta!!! Ura ta îl va hrăni și, vei rămâne legat de el până te va consuma, folosindu-se de energia ta, uneori în scopuri nu tocmai creștine. Și...,,karma” ta e gata, vei plăti chiar și pentru omoruri care vor fi făcute prin puterea urii tale, folosită de ...alții.!

 Evident nu știi că în afară de a nu-ți ,,place” cineva, de ați da cu părerea asupra aspectelor din viața personală a altcuiva (chiar dacă adaogi: ,,... da, nu e treaba mea!”) până la a urî profund, sunt persoane care ,,provoacă” asemenea manifestări. Iar tu, te lași prins în jocul lor. Sunt care provoacă ură, teamă, frică în alții. Sunt asemenea oameni puternici care au învățat să se ,,joace” așa. Nu ucid – sufletește și trupește- pe alții împlicându-se, ci învățând să se detașeze, să observe, să  te manipuleze până în punctul în care vor ei să te aducă, fără ca măcar tu să bănui, apoi se folosesc de energia pe care tocmai le-o dai gratis.. Această ,,acumulare” o direcționează unde ,,trebuie” fără ca tu habar să ai, ei neparticipând emoțional sau ,,sufletește” deloc. 

Ura este o energie care ție oricum nu îți folosește, altuia da. Așa că  nu da prilejul înfăptuirii cine știe căror ,,fapte” chiar dacă tu nu ești participant direct. Ca apărare cosmică, nu se ia asta în considerare.

Iar ei, NU vor plăti. Știu, sunt rari asemenea oameni, dar.... SUNT!!! Pentru că ... noi, ceilalți trebuie să învățăm să vedem și aspectele subtile ale îndemnurilor. Pentru că.... tot nu ne-am dezbarat de a ,,spune” câte ceva...de a vedea paiul din ochiul celuilalt. Foarte bine aș putea acum nici io să nu scriu ...observațiile acestea. Luați-le ca atare. Simple observații și dacă vă ajută la ceva, voi primi gândurile bune. Altora, vă asigur că nu le voi răspunde, adică, nu voi ridica mănușa nimănui.
M-au marcat poveștile. Pe câteva le-am redat – cât/cum m-am priceput.Nu de dragul de a scrie. Pentru că descopeream Viața din ele, din subtilitatea celor citite cândva, iar acum ...le descifram în jurul meu.

Suntem aici  pentru a ÎNVĂȚA cu ADEVĂRAT să fim FERICIȚI. Și, fiecare ne alegem PROBELE: FOC, AER, PĂMÂNT, VÂNT, ETER, APĂ... care înseamnă spaime, frici, ură, mânii... Gama e foarte, foarte  diversă. Avem de unde alege. Și...CINEVA trebuie să le provoace, nu?! E o altă fațetă a monedei prezentată mai sus. Și...e cât se poate de reală. 

Este nevoie și de acei ,,cineva”. Unii sunt ca ajutor, dar... alții au invățat să profite de faptul că acest ,,ajutor” e cu ,,îngăduință de sus” sau mai simplu, e programat chiar de noi, chiar dacă...  am uitat. Sunt și/și. În ambele cazuri însă, dacă depășim proba, noi avem de câștigat. Ceea ce mi se pare că e frumos, pentru că așa ajutăm mult mai mult... 

Deocamdată însă învățăm să acceptăm asta. Va trebui să ,,gândim” singuri, să NE gândim singuri, noi pe noi înșine. Să vedem cum suntem.  A învăța e teorie, a gândi e deja practică. Nu avem încă această deprindere. Mai observăm unele/altele, din când în când, dar repezeala cu care ,,clarificăm” nu e întotdeauna cea mai bună soluție.
,,IMPLICAREA EMOȚIONALĂ” - cât ne costă dar și ce minunată poate fi!!!  Hrănim– iadurile sau cerurile ...PROPRII !
Plățile

,,NU CREDEŢI CĂ TOŢI "MAEŞTRII"SPIRITUALI EXAGERAŢI CÂND PRETINDEŢI CEVA OMULUI,PE NIŞTE DREPTURI PE CARE LE A'ŢI PRIMIT ŞI CARE NU SUNT ALE DOMNIILOR VOASTRE?..... OARE CÂŢI BANI A FĂCUT ISUS HRISTOS PRIN FAPTELE SALE???(judecând după mentalitatea "MAEŞTRILOR SPIRITUALI")poate greșesc,îmi cer scuze,dar așa văd io lucrurile că un maestru ajută omul la nevoie indiferent de religie, și nu pretinde nimic..”

Voi răspunde întrebării/interpelării, adresate atât de direct. Nu este singura persoană nemulțumită care aruncă biblic cu piatra.

1     E vorba de maeștrii spirituali ai timpurilor moderne care nu sunt parte din nici o structură ocultă. Care nu au primit pe degeaba nimic. Au plătit și , mai ales au muncit.
Țin seminarii despre Cunoaștere și predau câteva sisteme energetice ReiKi, radiestezie, radionică... La fel ca mulți alții. Aceste sisteme nu se substituie nici o religie. Și nici nu gândesc la așa ceva. Cele scrise pe blogurile mele, până acum sunt explicite în acest sens.
Toate sistemele spirituale se învață METODIC, școlărește și mai ales se PRACTICĂ. Și mă supăr dacă nu se vine cu caiet și pix ( știu mulți cum e). Dacă a înțeles cineva  că este primit de la ierarhiile cerești direct, nu are decât să aștepte să primească și el. Fiecăruia i se dă după credință și după nevoință (știu că ultima parte se uită, se trece cu vederea).
Și ca să fie un răspuns direct la mesajul primit: apostolii au lăsat totul și L-au urmat. Nu s-au văicărit de prețul plătit-pentru că și asta a fost tot o plată dar pe care nici nu s-au gândit să o pună în cumpănă. Iar Iisus și-a părăsit casa, părinții – acea perioadă despre care nu se știe. Sigur, nu a făcut un voiaj de plăcere.
Iar dacă vrei un botez, o nuntă, o liturghie…plătești sau nu?! Sau aceea nu e plată?! Sau…nu se pune?!
Iar este confuzia dintre credință și spiritualitate. Voită de data asta. Stai și tu nopțile și buchisește, învață. Practică și nu cere drepturi de la alții. Și mai ales nu îi considera datornicii tăi. Și dacă vrei să știi, să afli de la persoana respectivă, poți să ai atâta nevoință încât să te duci ȘI până la ea. Chiar dacă ai și măestria. Dacă simți că mai ai de învățat, nu este nici o jenă. Cunosc oameni care au spus: vreau din nou să învăț de la gradul unu și au ales alt maestru. Trecuse ceva timp  de la inițiere sau …așa au hotărât.

Cei care alegem o cale, nu am primit nimic pe gratis. Este un schimb energetic de care e bine aici, pe pământ să ținem cont și să nu confundăm realitățile după bunul plac. Și, pentru că am crezut în asta, recunosc că am primit ajutorul necesar. Chiar de a ajunge la un curs. Dar sunt nuanțe pe care doar sufletul nostru ni le poate spune. Nu este ca o scuză permanentă. Ne mai și ,,inșelăm”.  Pe care atunci când mi s-a cerut explicit, l-am acordat la rândul meu.

Cunoașterea fiecăruia este personală. Puterile energetice nu sunt numai ale mele, de acord - prin întrupare toți le avem. Cât ne nevoim fiecare – e alegerea proprie. Energetic - prin diferite manifestări, vom primi. chiar prin PROPRIA energie. fie că e informație, fie că e materială.
Vrei să primești de la Iisus?! Du-te la mănăstire. Și nu glumesc acum. Alegeți Calea directă prin renunțarea pe care te crezi îndreptățit să o ceri altuia, ca să fie așa a ta. Pentru că acel altul poate a renunțat la multe din cele ce tu nu poți face și a ajuns la ceea ce tu crezi că îți va da, el ca om, pe nimica toată. 

Nu există obligativitate față de oricare persoană –atucini când intrăm pe acest ,,teren” Nu dați mărgăritare….
Iar când faci o plată, de orice natură ar fi ea: bani, o floare, o bomboană, o lumânare, o liturghie , e un echilibru energetic. Atât. Altminteri se creează legături despre care nu e cazul să scriu acum. dar puteți să le sesizați singuri.
Așa că, dragi corespondenți de acest gen, aveți încredere în maestrul vostru. Dacă nu, duceți-vă spre altul, dar …nu din fotoliu. La urma urmei , și banii provin din energia muncii proprii.

Iar cei care mă cunosc, știu că tot ceea ce am scris aici e real. Chiar dacă, unii ar vrea să nu fie, le e greu să -și asume responsabilitatea asupra a ceea ce ei doar pot să hotărască.
Credința nu ți-o dă nimeni  - cu bani, sau fără. O ai sau nu, o dobândești singur !

 Spiritualitatea presupune cunoaștere intelectuală și enorm de multă practică. ENORM! CÂȚI ani a petrecut Iisus ca să ajungă să fie demn de Sf Botez?! Dar fiecăruia și apoi să îți urmezi și tu Calea???

ReiKi este o Școală, o etapă în dezvoltarea percepțiilor personale ale umanului din fiecare. Și asta se face cu trudă, cu efort. Citind, practicând, informându-te. Așa ajungi să percepi , să înțelegi, să ai o deschidere umană mai atotcuprinzătoare, să descoperi chiar  mai multe- asta e altceva.Dar dacă vrei să primești și tu , sau ai primit inițierea odată, gata, toți ceilalți îți sunt datori și încă și răspunzători de a te informa când vrei tu sau ai chef de conversație asupra trebilor spirituale, atunci ceva e în neregulă.
Răspund elevilor mei. Dar în scris mereu nu am timp fizic. Iar ceea ce este  scris poate fi interpretat. Nu vorbesc de rea credință-intenție.

Dacă faci inițierea cu un maestru Reiki de ce e cu supărare că te trimit să întrebi nelămuririle tot pe el?! Ce drept are cineva asupra vieții mele, timpului meu?! și dacă deja ai făcut un efort și ai ajuns la un maestru de ce să fie alții datori pentru asta?! Da, un răspuns simplu pot să mai scriu, dar dacă tu nici nu au citit ceea ce am scris deja și îmi ceri explicații… e o mare lipsă pe undeva. De ce să determin eu pe cineva să greșească?!

           Am mai scris pe blogul meu despre plata cursurilor. Faptul că las la latitudinea fiecăruia să le facă în funcţie de multe:

-         De ECHILIBRUL balanţei. Se poate plăti şi prin fapte bune, pomenindu-mă și pe mine.
Aici e o mare neînţelegere umană. Aud atât de mulţi oameni: ,,Vaaai! Cât bine am făcut şi ....nimeni nu îmi spune ...NIMIC; nu am nici o recunoaştere de la nimeni, atunci când mi-e greu, când aş avea şi eu nevoie”. Sunt mai multe aspecte: CINE te-a rugat să împrăştii binele?! Te-ai oferit singur/ă?! I-ai luat lecţia greutăţii pe care el ar fi învăţat să o ridice şi atunci ar fi devenit mai puternic. Nelăsându-l, i-ai devenit TU dator. Şi nu numai lui, ci universului întreg. Nu sunt cuvinte mari, poate doar un pic înspăimântătoare, dar adevărate.
-         Solicitând o plată , chiar şi simbolică, îl ajuţi pe celălalt dar şi pe tine. Altminteri VEI PLĂTI TU! Atunci când vei avea nevoie nu vei avea de unde să iei pentru că nu ai făcut o faptă bună, ci ai făcut emoţional ceva. Adică: MILA! Mila înseamnă să îl lași –cu bună știință- pe celălalt să profite de tine. Și o va face, și te va considera în continuare ...dator lui. Dacă tu tot ai, imparte frate cu toți, că ție ți s-a dat pe degeaba! Avem asemenea relații umane. Să recunoaștem deschis că le avem. Să nu le confundăm cu perceptele creștine, cum fac unii uz de ele. Gata. Citatul biblic ca să te determine să te simți aiurea. Tu ești de vină că îl lași să profite.

 În inconştientul propriu marea majoritate nu ştim ce se petrece. Daaar...dacă tu îi erai datoare şi ţi-ai achitat o datorie...veche?! Ai echilibrat balanţa şi nu mai ai nimic de aşteptat sau primit. Cel puţin, nu de la acea persoană. Nu e în  conformitate cu adevărul tău, cu ceea ce crezi tu acum, nevăzând altele. Nu asta e iubire sau înţelepciune.

-         Dai şi vezi că oamenii tot aşteaptă....pe degeaba. Tu eşti autorul aşteptărilor lor. Ceea ce tu nu preţuieşti, de ce să preţuiască alţii?! Acesta este un alt aspect al ,,faptelor bune”.
Precum se vede, nu este vorba numai de o posibilitate ci de enorm de multe aspecte, care depind de clipe, de persoane, de ...multe.

 De multe ori mă gândesc cu recunoştiinţă că am văzut acel anunţ: ,,O liturghie costă 20 lei!” Am ...bufnit supărată! Acum... înţeleg că era ,,o plată” pe care nu era timpul să o fac, de asta nici nu aveam disponibilitatea de a da atâţia bani. Şi.... nici nu aş fi încercat, ca din acea clipă, iar şi iar, să înţeleg Darul imens care mi se făcea şi pentru care Mulţumesc acum cu recunoştiinţă. Nu era timpul, nu înţelegeam mare lucru, şi nici nu aş fi conştientizat nimic. Nu zic să nu dăm liturghii . Doamne fereşte! Dimpotrivă. Dar să fim atenţi şi să nu judecăm  după normativele umane, asta cred că se poate. Şi nu o să mă duc acum să dau liturghii pentru că ....aflai că aşa scap. Plătind preţul pe care mi se cere. Nu! Ar fi degeaba, acum, conştientizând pentru ce am ajuns atunci acolo. M-aş minţi singură şi ....de plata REALĂ tot nu voi scăpa. Folosul sfintelor liturghii au Taina lor şi este enorm de mare.  Plăţi prin bani, plăţi prin fapte bune.Plăţi prin faptul că  ni se întorc faptele pe care noi le-am considerat ca fiind bune, dar ... Sau dimpotrivă, pentru că noi suntem datori. Sau noi am am provocat îndatorarea şi nu vom avem de unde primi. Ni se ia uneori, până la ultima picătură de sânge, până la a plăti cu boală sau necazuri, despărţiri sau alte cele. Noi nu respectăm Legile Universului
Şi, stând de vorbă cu mulţi, sunt în stare să mi le spună pe derost, să mi le explice ore în şir. Dar dacă întreb de ce nu le aplică se uită ciudat la mine, de parcă sunt venită direct din cosmos. Unii acceptă cu jumătate de măsură , alţii se supără. Îi iubesc aşa cum sunt.
Cei care intrau în Temple, sau în mânăsiri, făceau o plată: renunţau la tot!Total. Definitiv, o singură dată. Renunţau  la avere, familie. La tot! Acum, nu ni se cere asta. Nu e necesar, chiar dacă unii o fac, pentru că acesta consideră că este Calea lor.

Altele sunt timpurile. Plăţile sunt făcute altminteri. Nu odată şi gata, te dedici după aceea învăţăturii, Căii proprii. Plăţile ţi se cer zi de zi, prin alte modalităţi pe care nu avem putinţa de a le observa imediat, pentru că am luat de bună : ,,Dacă tot are Harul acesta, el mi-e dator mie, că aşa este ....creştineşte” . Adică, omul  tot greşeşte, altul , care a dat poate ani buni din viaţă, care a renunţat la multe, care, a plătit el însuşi, în multe şi poate, chinuitoare moduri, el e dator, să mă tot ajute. Adică, angajăm femeie de serviciu. Nu e chiar aşa! Nu vom învăţa mare lucru. Ceva din noi nu se va împotrivi.  Uneori, refuzând să ajuţi pe cineva e cel mai mare bine pe care îl poţi face. Şi ţie şi lui!
- De situaţia (momentană), financiară. Aici e un fapt real ( nu întâmplător dar fiecare va încerca să vadă şi să accepte de ce este aşa).

-         De valoarea informaţiilor pe care simte fiecare că le-a primit. Să nu se înţeleagă că informaţiile mele sunt mai valoroase sau că le consider unice. E vorba de.....conştientizarea proprie. Şi, evident de aplicare. 

Unii consideră valoros ceea ce are un preţ mare. Altminteri nu vor lua în considerare nimic, sau aproape nimic din ceea ce primesc, dorindu-şi însă din suflet. Conştientizarea lor este prin valoarea materială pe care o dau, ei având acest mod de apreciere.
Nu e bine, nu e rău. Este aşa şi gata!  
Firea umană este complexă iar îndrumările şi căile din înalturi sunt complexe, nu după părerea noastră, părtinitoare, şi nu mă apuc de a judeca pe nimeni, ci doar de a înţelege. Aici nu poţi aplica reţete, aceeaşi reţetă tuturor. Nu e posibil şi pot apare mari erori care se vor cere plătite.
Mi s-a spus – și așa este, că așa îndepărtez oamenii. Nu pentru că ei au bani – ci pentru că trebuie să înțeleg că deocamdată acesta este sistemul lor de evaluare. Asta nu înseamnă că nu au nevoie - dar îi ,,determin” să perceapă că eu insumi nu  consider valoroase informațiile, cunoașterea. Că nu am încredere în mine.  Că eu desconsider. Și le dau dreptate și lor.


Insă: VREAU SĂ PRODUC ACEST DECLIC, ACEASTĂ ASUMARE PERSONALĂ. Este unul din cele mai dificile lucruri. Te atrage un seminar, un curs?! Gândește-te cât îți poți permite. Pregătește un plic- chiar și cu Mulțumiri.

 Acesta va fi DARUL TĂU- PENTRU TINE ÎNSĂȚI. Te evaluiezi așa pe tine. Simți și apreciezi ceea ce tu ai primit și știi că îți va folosi. 
Nu pot face asta în locul nimănui.


Și mai este ceva: am auzit –și mi s-a intâmplat și mie, persoane care au spus că doresc să facă un curs, să participe la seminarii , dar nu aveau bani. Insă - i-au primit. Dorința lor a fost atât de puternică încât au ,,atras” acei bani. Multe sunt de învățat și de aici. Au căpătat incredere în puterea lor de manifestare-cum se spune acum. Aici e conștientizarea Satelitului Doamne. 
-sursa-http://dor-danaela.blogspot.ro/-
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu