Totalul afișărilor de pagină

18 ian. 2015

Tehnica Reiki, prezenta la Forumul International de Medicina...

Am fost onorata sa raspund invitatiei de a participa la prima editie a Forumului International de Medicina Alopata si Alternativa din Romania, alaturi de nume de marca ale medicinei romanesti. (vezi http://forumprosanatate.ro). Multumesc pentru acest prilej, Ordinului Practicienilor de Medicina Complementara si Alternativa.
Ma bucur ca am putut sa transmit prin cuvinte, o parte din credintele mele, pe care vi le impartasesc si voua cititorii mei. Iata prezentarea:

KARUNA REIKI– PSIHOTERAPIE ENERGETICA
Psihoterapia energetica este la fel de veche ca si omenirea insasi. Stiinta moderna si abilitatea ei crescanda de a intelege prin cercetari valide, functionarea psihicului uman, confirma ceea ce artele vindecatoare stravechi au transmis timp de mii de ani, si anume ca specia umana poate fi considerata ”un cristal lichid sub tensiune, capabil sa vibreze la frecvente diferite”.
Karuna Reiki este o metoda vindecare alternativa. In limba sanscrita “Karuna” inseamna vindecare prin compasiune, “Rei” intelepciunea lui Dumnezeu iar “Ki” energia fortei vitale. “Dar ce este  compasiunea? Inseamna sa poti darui oamenilor demnitatea si sa-i faci pe toti constienti de faptul ca ceea ce s-a petrecut cu tine se poate petrece si cu ei;  nimeni nu este un caz fara speranta, iar iluminarea nu este ceva care se merita, ci este chiar natura ta. Dar aceste cuvinte trebuie sa se faca auzite de la o persoana iluminata ,doar atunci pot induce incredere. Daca vin de la un invatat neiluminat, vorbele nu pot da nastere increderii. Cuvantul rostit incepe sa respire, incepe sa aiba propria inima care bate. El prinde viata si merge direct spre inima ta si nu este doar o gimnastica intelectuala. “(Osho)
Orice sistem reiki se imbina perfect cu medicina clasica alopata, scopul fiind recuperarea pacientului, alinarea durerii fizice sau emotionale.
Karuna Reiki urmeaza o directie specifica psihoterapiei, bazata pe integrarea constiintei. Promoveaza valorile personale si fundamentale ale vietii si  transforma perceptia fata de sine si fata de ceilalti.  Pacientul este incurajat, sa construiasca un nivel mai ridicat de claritate personala, ceea ce ii aduce echilibrul mental si emotional .
Traumele psihologice sunt frecventze cu faza blocata, codificate energetic in corp. Terapia energetica poate fi considerata o vindecare sau o usurare a vibratiilor energetice la nivel subatomic. Omul se defineste prin modul sau de a actiona, prin miscarile sale, prin expresia vietii sale interioare.  Un spirit sanatos nu poate exista decat intr-un corp sanatos, fara carente si toxine prea mari si reciproc un corp nu poate exista decat intr-un spirit sanatos fara a bloca armonia si coerenta ansamblului.
Energia reiki este folosita atât pentru a evalua cat și pentru a trata probleme și blocaje în domeniul energetic al unei persoane. Când ne aflam in imposibilitatea de a elibera efectele unei experiențe traumatizante, fluxul de energie din organism este epuizat, congestionat, blocat sau perturbat în moduri care produc un dezechilibru energetic. Acesta afecteaza în cele din urmă calitatea gândirii umane, sistemele de credinta, sentimentele, starea de spirit, comportamentul și sănătatea fizică.
Zonele care sunt dezechilibrate energetic au tendința de a exprima informații psihologice și emoționale. Acest lucru se datorează faptului că fiecare camp energetic al organismului are o funcție specifica psihologica, emoționala dar si biologica. De exemplu, “pierderea unei personae dragi”, este adesea exprimata ca un dezechilibrul atât în plexul solar cat si in chakra inimii, în timp ce gândurile negative afectează chakra coroanei si al treilea ochi.
Imediat ce modele psihologice și emoționale au aparut acestea sunt lucrate si in plan energic, iar dialogul dintre terapeut si pacient are o semnificație deosebita. Propria realitate creeaza un mare balans. Cand se întâmplă lucruri pozitive, apare stima de sine, iar când se intampla lucruri negative, apar resentimentele, iar furia si teama încep să preia controlul.  În acest fel, oamenii de multe ori încearcă să raționalizeze idea, că trebuie să existe unele excepții de la conceptul de creatie a propriei realitati, dar mulți renunța la putere și rămân blocati în iluzie. Este posibil să-și asume responsabilitatea personală pentru experiențele nedorite, astfel încât sa isi ia inapoi puterea de a crea viața, într-un mod mai sănătos și mai împlinitor. Responsabilitatea personală pentru toată experiența începe să fie inteleasa atunci când fiecare fiinta descopera cine este.
Latura cea mai profundă a identității umane este numita mintea inconstienta. Cele mai multe procese psihologice au loc în cadrul inconștientului, care au un efect puternic asupra vieților noastre. Mintea inconstienta are o puternică influență asupra deciziilor, comunicarea cu ceilalți și mai ales limbajul corpului. Singura modalitate de a preveni semnificativ experiențele nedorite este de a cunoaste acest aspect al mintii si de a-l ajuta sa se vindece. Cunoașterea mintii inconstiente vine odata cu simpla privire asupra starii vieții. Experiențele nedorite sunt de fapt o reflectare a acesteia.  Lucrarea este uneori dificil de acceptat la început, dar devine posibila, cand se opresc sentimentele negative catre exterior si se intoarce atenția catre considerarea starii interioare.
Odată începuta aceasta lucrare, descoperirea devine un intreg proces de vindecare interioară. Existenta aspectului negativ al mintii, numita si umbra este datorat ignorantei fata de propria persoana.  Odata ce  umbra începe să fie acceptată, începe procesul de vindecare, incep sa apara soluții in a  rezolva problemele si situatiile de conflict.  Compasiunea si blandetea față de partile care vin in constiinta, vor aduce pacea si linistea interioara, impacarea personala, puterea de a gasi divinul in noi prin rugaciune, prin starea de prezentza.
Pe măsură ce folosim aceasta tehnică, părțile ascunse ale personalitatii vor deveni aliate pe care le putem dirija constient pentru a ne atinge obiectivele și de a crea o viață mai sănătoasă, mai satisfacatoare. Acest lucru se datorează faptului că mintea inconstienta sau umbra, devine un corespondent radiant si disponibil odata cu vindecarea.
Pacienta A, in varsta de 45 de ani, de profesie inginer, a suferit numeroase traume atat in copilarie cat si in viata de adult, fapt ce a determinat-o sa se refugieze in munca si sa somatizeze din ce in ce mai des dezechilibrul psihic si emotional prin dureri fizice acute la nivelul spatelui, dureri de dinti, insomnie si lipsa poftei de mancare. In urma sedintelor de terapie, pacienta a constientizat rana de abandon aparuta in copilarie, principala cauza a suferintei ei. Abandonul a atras o serie de alte abandonuri, iar in final pacienta era transformata intr-o victima permanenta a propriei vieti, defapt a propriilor alegeri si intelegeri.
Karuna Reiki m-a ajutat sa ghidez intuitiv pacienta catre trezirea starii de constiinta, catre propriile valori, catre fundamentul propriei vieti si starea de iubire de sine. Partea cea mai dificiala fiind iertarea agresorilor si transformarea perceptiei fata de trauma. Atat prin dialog cat si prin terapia energetica, am reusit sa eliberez, traumele pacientei timp de aproximativ 12 sedinte.
Alta pacienta, agresata in copilarie, incapabila sa manifeste afectiunea si iubirea fata de sine si fata de altii, dupa aproximativ 10 sedinte a inceput sa isi construiasca aspiratii, sa devina constienta de corpul ei, sa se valorizeze din ce in ce mai mult si sa permita celor din jur sa o iubeasca. Ceea ce pentru mine a insemnat un pas important in vindecare.
Aceste experiente mi-au aratat ca rolul de terapeut este depasit uneori de o forta mai presus decat noi iar dorinta de vindecare a pacientului este primordiala alaturi de regasirea starii de iubire si compasiune pe care se poate construi totul.
“In cercetari independente efectuate in anii 80, Dr. Robert Becker şi Dr. John Zimmermann au incercat sa descifreze fenomenele care au loc in timpul terapiilor Reiki. Ei au gasit ca nu doar undele cerebrale ale terapeutului dar şi cele ale pacientului devin sincronizate in ritmul alfa, caracteristic relaxarii profunde şi meditaţiei, ci şi pulsurile cardiace ajung la unison cu frecvenţa de oscilaţie a campului magnetic terestru, cunoscuta sub numele de Rezonanţa Schumann.
In aceste momente, campul biomagnetic al mainilor terapeutului Reiki este de aproximativ 1000 de ori mai intens decat in stare normala, insa nu din cauze interne. Conform explicaţiei Dr. Becker, “undele cerebrale” nu raman confinate la nivelul creierului ci calatoresc prin corp prin sistemul perineural, prin tecile de ţesut conjunctiv care inconjoara nervul.
In timpul tratamentului, aceste unde sunt la inceput impulsuri relativ slabe la nivelul talamusului din creierul practicantului Reiki, calatoresc cu energie sporita prin sistemul peri-neural iar in final ajung la nivelul mainilor. Acest efect este indus in persoana tratata, iar Becker sugereaza ca prin acest mecanism este declanşata şi controlata refacerea structurilor lezate şi reechilibrarea organismului pacientului.”
Acesta este un alt aspect “miraculos” ale practicii Reiki, şi anume, atat terapeutul cat şi pacientul beneficiaza de tratament şi echilibrare, ceea ce face ca metoda sa fie foarte eficace.
Asadar putem numi aceasta tehnica energetica o cale de trezire a constiintei sau o energie de vindecare speciala. O putem aplica in toate domeniile medicinei pentru a declansa procesul vindecarii si pentru a readuce viata in fiecare fiinta.
-sursa- Karyn Maria Lombrea-

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu