Totalul afișărilor de pagină

15 apr. 2016

De ce iertarea are puterea de a vindeca ranile si te ajuta sa te simti din nou intreg...

Una dintre poverile emotionale cel mai greu de suportat este incapacitatea de a ierta – pe altii si, mai ales, pe noi insine.
Putem ierta chiar si atunci cand nu suntem de acord cu comportamentul unei persoane.

Puterea de vindecare a iertarii

Cand purtam in suflet un resentiment, o suferinta, rusine, vina sau durere din trecut, relatia minte-corp are de suferit. Corpul produce in exces adrenalina si cortizol, care in timp compromit sistemul imunitar si pot contribui la dezvoltarea unei boli cardiovasculare.
In cele din urma iertarea este un dar pe care ni-l oferim noua insine.

A ierta, nu a trece cu vederea

Oamenii sunt reticenti la iertare din convingerea ca a ierta este echivalent cu a trece cu vederea actiunile unei persoane. Insa iertarea nu inseamna ca trebuie sa trecem cu vederea o actiune care a cauzat durere altora. Nu inseamna ca toleram actiunea unui hot care ne-a furat, a unui partener care ne-a inselat sau a unui copil care ne-a spus o minciuna. Putem ierta chiar si atunci cand refuzam sa trecem cu vederea comportamentul unei persoane si nu mai vrem ca acea persoana sa faca parte din viata noastra.
In cele din urma iertarea este un dar pe care ni-l facem noua insine. Ne putem bucura de avantajele iertarii chiar daca persoana pe care o iertam nu este constienta de acest lucru sau nici nu mai traieste.
Sa ne amintim cuvintele pline de inspiratie ale lui Nelson Mandela, care a fost inchis de guvernul Africii de Sud timp de 27 de ani, si cu toate acestea a reusit sa iasa din inchisoare fara sa aibe resentimente fata de cei care l-au inchis. A declarat, “Cand am fost eliberat am stiut ca daca nu las in urma mania, ura si amaraciunea, voi continua sa raman un prizonier.”
Chiar si atunci cand cunosc valoarea iertarii, multi oameni nu sunt siguri ca vor putea ierta si ca vor putea lasa in urma lucrurile care i-au ranit. Dar nu trebuie sa-ti faci griji in acest sens, fii sigur ca poti ierta, este in natura vietii sa te eliberezi de ce este toxic si sa te intorci catre ceea ce te intregeste ca fiinta.
In acelasi timp, iertarea nu se intampla peste noapte. Mai ales atunci cand ranile sunt foarte adanci, iertarea este deseori un proces care se face in trepte. Uneori ai nevoie sa ierti o persoana de mai multe ori pana simti ca poti trece cu adevarat peste reziduurile emotionale ale trecutului.
Insa, pe masura ce inima ta isi regaseste linistea, in suflet se va produce o schimbare. Fiecare act de iertare si eliberare este un act de vindecare al sinelui. Cand practici iertarea in mod regulat, te simti mai usor si-ti dezvolti capacitatea de a iubi, de a fi flexibil si de a arata compasiune.
Sursa utilizata:
http://www.mindbodygreen.com/0-20532/why-forgiveness-has-the-power-to-heal-make-you-whole-again.html - iertarea


Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu