Totalul afișărilor de pagină

6 apr. 2017

Fiecare om chiar are o dublura in lume?...

Daca cineva v-a spus vreodata ca a vazut dublura voastra, sau daca ati vazut vreodata o dublura a unui prieten sau membru de familie, veti avea o senzatie ciudata care insoteste aceasta revelatie. Este un scenariu care va poate lovi brusc, punand la indoiala realitatea. Se afla impostori printre noi?
In folclorul traditional, o dublura (doppelgänger) este un geaman malefic sau chiar un vestitor de ghinion. “Doppelgänger” este un cuvant in limba germana: “Doppel” = “dublura” si “ganger” = “plimbaret”. Acest doppelgänger este un concept care a fost intalnit de nenumarate ori in diferite povesti si mituri din mai multe culturi din intreaga lume. O carte de la mijlocul secolului al 19-lea, numita “Partea intunecata a naturii”, de Catherine Crowe, care s-a ocupat cu fenomene paranormale, a popularizat cuvantul german si l-a adus la cunostinta maselor.
De obicei, in multe povesti care implica aceste aparitii ale unei dubluri, a unui prieten sau cunostinte, acest lucru echivaleaza cu o boala sau un necaz care se va abate asupra acelei persoane. Observarea propriei dubluri este un semn al mortii.Putem gasi povesti despre dubluri inca din mitologia egipteana antica si din folclorul scandinav. In mod evident, dublurile sunt un fenomen cu care oamenii s-au confruntat si despre care s-a scris mult timp.
Stiinta vede insa altfel lucrurile. Daniele Podini, de la Universitatea George Washington, este expert in recunoasterea faciala, iar el spune ca perceptia noastra a chipurilor este filtrata prin propriile noastre experiente. Acest lucru, la randul sau, creeaza o prejudecata in modul in care noi intelegem chipurile. Noi incercam si citim noi chipuri in asa fel incat sa le intelegem in comparatie cu chipurile deja stocate in memorie.
Podini continua sa explice ca chipul unei persoane este aproape ca un cod pentru creierul nostru, pentru descifrare si interpretare. Fiecare persoana va “sparge” codul intr-un mod diferit: unii oameni privesc de la ochi, la nas si gura, in timp ce altii pot observa gura mai intai.
Marimea, forma si amplasamentul fiecarei caracteristici faciale va avea un impact mare asupra modului in care interpretam urmatoarele caracteristici. Ca atare, este nevoie de doar cateva caracteristici vag similare, pentru a crea o “recunoastere” a chipului unui strain. Acest lucru explica de ce oamenii pot contesta similitudinea dintre doua persoane. Daca i-ati arata unei persoane dublura ei, ea ar putea vedea o persoana cu totul diferita.
Totusi, probabil ca noi cream aceste creaturi ciudate in propriile noastre minti, permitand dublurilor sa intre in lumea noastra, desi speram ca nu ca semne ale mortii, ci ca semne de mistere ale vietii.
-sursa- http://www.almeea.ro/fiecare-om-chiar-are-o-dublura-in-lume/

Iti trimit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu