Totalul afișărilor de pagină

30 sept. 2014

DESPRE REIKI...


Doresc sa va prezint numai cateva aspecte speciale despre Reiki, despre care, sunt convins, nu ati primit nici o informatie la cursurile de initiere in Reiki, fie Usui Reiki, Gendai Reiki Ho sau Te a Te Reiki.
Articolul de fata se adreseaza in primul rand practicantilor/terapeutilor Reiki cu grade 2, 3 si 4, dar poate fi citit si de alti practicanti de arte/sisteme de vindecare energetice.
            Va readuc aminte, un mod de prezentare al modului in care Reiki se transmite unei persoane careia ii faceti tratament: sa presupunem ca tratati o persoana care are o banala durere de cap, iar voi ca terapeuti va plasati mainile pe spatele pacientului; dar fiind la inceputurile Reiki, Maestru Reiki va linisteste spunandu-va ca nu trebuie sa va faceti probleme, caci Reiki este(si chiar este intr-adevar!) mai destept decat noi si se va indrepta catre locul unde pacientul are durere la cap, indiferent de unde aveti plasate palmele pe pacient. Desigur, este indicat ca palmele sa fie plasate pe locul dureros pentru ca tratamentului Dvs sa iba cel mai mare succes/randament in vindecare.
            Dar nu este o problema. In principiu, ca mainile terapeutului Reiki sunt plasate in alt loc, caci Reiki in curgerea sa se comporta similar cu modul de curgere al apei de ploaie pe un drum! Cum adica? Pai intr-adevar asa este caci la o ploaie apa de ploaie se va acumule in toate gropile drumului, iar in cazul Reiki, analog, Reiki se va indrepta catre toate locurile unde exista deficit energetic, indiferent de unde sunt plasate mainil;e terapeutului. Asa este, caci Reiki se indreapta catre toate locurile din corpul pacientului unde exista deficit de energie universala/Lumina.
            Toate bune si frumoase pana aici.
Pentru bolile care sunt generate de un deficit de energie rezolvarea prin tratament cu Reiki este admirabila si cuceritoate, ca tehnica si rezultate, pentru pacient.
            Dar in cazul practic al diferitelor boli asupra carora li se pot aplica tratamentele Reiki, functie de boala in cauza, aceste boli sunt cauzate nu numai de deficit de energie, de Reiki, ci si de exces de energie Reiki(va rog sa imi suportati repetarea, caci o fac pentru o intelegere cat mai buna a ceea ce prezint aici).
Ca sa va dau cateva exemple concrete de boli la care se intalneste exces de Reiki, enumar numai cateva: diabetul zaharat(exces energetic al pancreasului), ficat marit(exces enegetic al ficatului), Hipertensiunea arteriala(escese energetice la mai multe organe), si se mai pot da multe alte exemple.
Deci, in aceste cazuri tratamentul Reiki prin punerea palmelor pe zona bonava va face rau pacientului, caci va mari excesul de energie, deci va accentua gravitatea bolii.
Ce este de facut?
Aceasta situatie nu este explicitata clar in nici o carte sau manual de Reiki, eu personal, considerand acest lucrul ca o lacuna a sistemului.
Exista explicitate, in cartea scrisa Frank Arjava Petter, declarata ca fiind scrisa impreuna cu Mikao Usui Sensei, datorita preluarii de catre Frank Arjava Petter a pozitiilor de tratratament originale utilizate de Mikao Usui(care sunt prezentate si in alte carti scrise impreuna cu Tadao Yamaguchi de Frank Arjava Petter, desigur cu coautor Mikao Usui): Le Manuel Original de Reiki du Dr Mikao Usui, Editions NIANDO, Hendaye, France, 2000, tehnici de plasare a mainilor pentru tratamentul unei boli, prin punerea palmelor pe mai multe organe, tocmai in scopul neexplicitat, cred eu, de extragere a energiei Reiki din zonele cu exces de energie si transferarea acesteia in alte zone.
Situatia, adica problema excesului de energie nu este tratata distinct(si eu cred ca ar trebui explicitata si date metode de tratament!) in nici un sistem Reiki din cele pomenite mai sus, si dupa cate stiu eu nici in alte sisteme Reiki nu se mentioneaza aceasta situatie.
In plus, nici prin tehnica Byosen, de scanare, prin aparitia Hibiki, cu greu se poate face distinctia intre deficitul si excesul de energie Reiki pe o zona scanata.
            Practic, este mult mai util ca practicantul Reiki sa fie si practicant al radiesteziei, acesta putand diagnostica, de la bun inceput daca boala/suferinta este generata de un deficit sau un exces de energie/Reiki.
Tocmai de aceea mi-am propus, ca in a doua jumatate a anului 2014, sa predau un nou curs de tehnici de vindecare cu Reiki, cu explicitarea modului de tratament practic pentru cat mai multe boli, desigur, atat pentru suferinte generate de deficit de energie cat si pentru suferinte cauzate de exces de energie.
sursa -Viorel Eugen Cretu-
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Un comentariu:

  1. Intradevar foarte interesant,un aspect ce nul-am intalnit in nici o postare de acest gen. <3 <3 <3
    NAMASTE

    RăspundețiȘtergere