Totalul afișărilor de pagină

18 apr. 2015

CUVINTELE POT CAUZA DURERI PSIHICE ...

Dacă vorbeşti despre durerile tale ar putea să le agravezi, susţin cercetătorii. Departe de a fi liniştitoare, cuvintele şi consilierea ar putea creşte intensitatea durerii fizice, potrivit unui studiu. 
Avertismente ca "asta ar putea să doară puţin" sau "ai putea să simţi o durere mică" în loc să ajute mai mult încurcă şi să provoace disconfort, conform telegraph.co.uk.Tortură sau chinuitor sunt cuvinte care stimulează centrii de durere din creier chiar şi atunci când nu simţi de fapt durerea. 
Vorbind cu doctorul despre durerea ta ar putea să-ţi facă mai rău, cred cercetătorii de la Universitatea Jena din Germania pentru că stimulează o parte a creierului denumită "matricea durerii"."Este posibil ca acea conversaţie să intensifice activitatea matricei durerii şi să rezulte o durere mai mare", spune cercetătorul Maria Richter.Oamenii de ştiinţă conduşi de psihologul Thomas Weiss au analizat cum reacţionează atât adulţii cât şi copiii la asfel de stimuli.
Răspunsul ar putea coincide cu un instinct de supravieţuire prin care oamenii învaţă să evite durerea în viitor. 
"După o astfel de experienţă este destul să-ţi imaginezi acul de la următorul vaccin şi deja memoria activează durerea. Chiar şi stimulii verbali generează reacţii în creier".Profesorul a descoperit zonele exacte ale creierului care se activează imediat ce auzim cuvintele tortură sau chin. Cercetătorii au investigat şi dacă oribil sau dezgustător au acelaşi efect.
Faptul că pacienţii sunt puşi să descrie durerea cronică pe care o simt ar putea s-o agraveze, susţin oamenii de ştiinţă. 
Cei care au fost testaţi au fost puşi să-şi imagineze situaţii care corespund cuvintelor şi în cea de-a doua etapă indivizii trebuia să citească cuvintele. "În ambele cazuri s-a demonstrat că aceste cuvinte activează matricea durerii", spune Richter. "Studiul arată că înseşi cuvintele sunt capabile să activeze matricea durerii. De asemenea rezultatele sugerează că stimulii verbali au o însemnătate mai mare decât credeam până acum".
sursa- http://exploratorulconstiintei.blogspot.ro/-

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Un comentariu:

  1. Buna seara.
    Un subiect in care pot sa intervin si eu in cunostinta de cauza...un subiect pe care il testez zilnic.
    Pot sa afirm ca durerea este perceputa mai intens sau nu in functie de cat de pregatit este subiectul. Daca cineva este avertizat ca o sa sinta o durere de o anumita intensitatea si de o anumita natura raspunsul este aproape in totalitate ca durerea nu este atat de mare pe cat li s-a explicat (valabil si pentru copii si 5 ani cat si pentru adulti). Daca durerea este anuntata dar nu este explicata, intensitatea ei este perceputa mult mai mare decat este in realitate. Am ajuns la concluzia ca durerea psihica este cu atat mai mica cu cat intensitatea si natura ei sunt mai bine si mai intens exprimate verbal.Iar fiecare individ, indiferent de varsta, o accepta mai bine cand o poate intelege.
    Pace si iubire neconditionata!

    RăspundețiȘtergere