Totalul afișărilor de pagină

26 oct. 2015

Cea mai importantă practică spirituală ...

Una dintre cele mai omise practici spirituale este îndrăzneala de a fi complet sincer cu oricine întâlnești. Unii ar putea spune că alții nu pot să facă față onestității lor, însă adevărata sinceritate nu este o strategie sau o armă în niciun fel. Este de fapt bunăvoința de a fi absolut transparent în împărtășirea modului în care orice moment se simte în inima ta. Nu are nimic de-a face cu confruntarea, acuzările sau orice formă de vină. Adevărata onestitate este bunăvoința de a sta complet expus, permițând lumii să facă orice crede, să spună ceea ce vrea, doar ca să știe cine ești – dincolo de orice idei.
Emoții precum frica, vina, rușinea, dubiul, gelozia, furia și resentimentul se nasc ori de câte ori ne-am prezentat vorbind din zona celui mai profund adevăr sau limitând profunzimea sincerității atunci când împărtșim cu ceilalți. Atunci când nu este nimic de reținut sau de ascuns, adevărul este rostit în mod liber – fără implicarea nimănui. Adevărul nu conține nicio formă de judecată. În schimb, el celebrează cât de intim te cunoști pe tine însuți prin cât de dornic ești de a fi deschis și disponibil. Cunoscând acest lucru, cea mai profundă înțelepciune a vieții rămâne aceiași – te vei simți întotdeauna mai bine atunci când ești complet sincer. Este important să ne amintim că nu există un ”cum” în onestitate. Nu există decât dorința blândă care nu face valuri, din inimă de a împărtăși ceea ce este. Orice altceva se rezolvă de la sine prin radiația perfectă a grației eterne.
Orice formă de discomfort îți amintește când nu ești complet onest cu tine însuți sau cu ceilalți. Ori de câte ori ești complet sincer, îți permiți să recunoști cu claritate ce alegeri ai evitat până atunci. Atunci când există acceptarea faptului că ai evitat anumite alegeri, inviți precizia integrității să clarifice acea parte a vieții tale care nu te mai servește. Făcând acest lucru, se poate creea spațiu pentru un nou orizont al posibilităților în viața ta. Dincolo de toate învățăturile, practicile și modalitățile spirituale, sinceritatea este singura cale pentru care ai fost născut. Este singura cale prin care realitate se transformă de la sine – din profunzimile fără margini ale disperării în bucuria supremă a inimii libere.
De aceea, sinceritatea este și cea mai puternică unealtă de vindecare. Onestitatea este absența evitării, oricât de incomfortabilă ar părea situația sau cât de fricî ne este de la a fi respinși ca răspuns la sinceritatea adevărată pe care inima noastră își dorește să o împărtășească.
Inevitabil, viața se transformă atunci când valoarea onestității nu mai este dominată de atașamentul de comoditate sau de frica de respingere. Atunci când onestitatea este privită ca cea mai înaltă valoare și acțiunile noastre sunt pline de bunătate și compasiune în fiecare întâlnire personală, atunci inviți precizia perfecțiunii inerente vieții în toate zonele vieții tale. Prin această atitdine, orice relație sau circumstanță se transformă cu viteza cu care sinceritatea inimii tale conduce jocul. În acest fel se dezvăluie modul natural de a fi al vieții, care nu poate fi cunoscut la cel mai profund nivel până când nu suntem complet onești.
Deasupra și dincolo de orice măsurătoare a realizărilor spirituale, bunăvoința absolută de a fi complet sinceri cu noi înșine și cu ceilalți este ceea ce reflectă claritatea și maturitatea unui suflet treaz. O asemenea onestitate completă și radicală este de asemenea o cale directă prin care se rezolvă un sistem nervos suprastimulat – dizolvând orice barieră sau limită perceptibilă pentru a dezvălui raiul care deja este prezent și iadul care nu a fost niciodată prezent.
Nu este nici pe departe un fel de ironie cosmică cum acționează bunăvoința de a fi onest în mod radical în toate zonele vieții tale ca o invitație directă de a vedea prin țesătura imaginată a identității. Înacest fel poți gusta realitatea supremă al adevăratului Sine etern. Acesta este un Sine indescriptibil care nu este altundeva decât aici, și nimic altceva decât Unu ce se manifestă ca viața din noi toți. Este singurul Adevăr care există. Este singura realitate care ești. Pur și simplu doar așteaptă să ajungi, atunci când este timpul să îi permiți onestității inimii tale împăcate să te ghideze înapoi la o sursă pe care nimeni nu a părăsit-o vreodată.
- sursa: http://www.truedivinenature.com/EssentialSpiritualPractice.htm-

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu