Totalul afișărilor de pagină

7 mai 2016

Ce este spiritualitate?

Spiritualitatea si religia nu sunt, in mod necesar, unul si acelasi lucru. Religia este forma exterioara; spiritualitatea este continutul interior. Religia este coaja; spiritualitatea este samanta. Religia este un set de credinte; spiritualitatea este un continuum al experientelor. Poti sa fii adept al spiritualitatii - si sa nu frecventezi o biserica sau un templu. Poti sa-ti gasesti spiritualitatea impartasind-o cu ceilalti in intimitate, in comuniune cu natura, punandu-te in slujba altora.

Experienta spirituala este pur si simplu ceea ce-ti relaxeaza mintea si-ti inalta inima. A medita, a te plimba prin padure sau pe malul unui ocean, a tine in brate un copil mic, sau a privi in ochii unei fiinte iubite - toate acestea sunt experiente spirituale. Atunci cand in inima ta este iubire si acceptare, natura ta spirituala se manifesta si poti vedea natura spirituala a celorlalti oameni.

A fi o persoana spiritualizata, inseamna a te vedea pe tine insuti si pe ceilalti fara sa judeci - a vedea nu numai cu ochii, ci si cu inima. A fi o persoana spiritualizata, inseamna a accepta si a aprecia "ceea ce este" - in loc de a cauta "ceea ce nu este".

O persoana spiritualizata vede frumusetea peste tot, chiar si in suferinta. O persoana spiritualizata nu se concentreaza asupra a ceea ce pare urat, crud sau manipulator. Ea vede ca aceste comportamente provin dintr-o lipsa de iubire. Ea daruieste iubire, ori de cate ori i se cere - chiar daca i se cere intr-un mod plin de teama sau agresiv.

O persoana spiritualizata stie ca iubirea este raspunsul la fiecare problema perceputa. Daca viata nu se desfasoara asa cum vrem noi, ne-am deconectat de la iubire si de la acceptare. Pentru a ne reconecta, nu trebuie decat sa renuntam la asteptari si sa acceptam, cu recunostinta, tot ceea ce se iveste in vietile noastre.

Spiritualitatea inseamna constienta ca viata este in regula, exact asa cum este.O persoana spiritualizata este plina de pace, deschisa, utila, incurajatoare. Ea traieste in momentul prezent, plina de recunostinta si acceptare.Toti oamenii sunt spiritualizati, dar nu toti isi fac timp pentru a-si explora spiritualitatea.

-sursa-

Paul Ferrini

Miracolul Iubirii

 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu