Totalul afișărilor de pagină

15 mai 2016

ZECE metode prin care poti sa-ti ajuti creierul sa creeze noi retele neuronale...

Cand ai inteles modul in care sunt create noile retele neuronale ale creierului tau,  poti avea o cunostinta vasta in ceea ce priveste modalitatea prin care iti poti schimba sau cum poti renunta la anumite obiceiuri. Aceste retele neuronale sunt autostrazile creierului tau prin care comunica intre ele celulele nervoase. Atunci cand circuli pe o carare de mai multe ori, aceasta se largeste si devine din ce in ce mai vizibila.
Probabil alegi sa consumi un anumit tip de mancare sau sa frecventezi un anumit local, iar aceste obiceiuri formeaza anumite retele neuronale in creierul tau. Ceea ce este si mai interesant, creierul tau se afla intr-o continua schimbare si dispui de capacitatea de a crea noi obiceiuri prin crearea de noi retele neuronale. Aceasta stiinta este denumita neuroplasticitatea creierului.Fie ca lucrezi cu ceilalti sau cu tine insuti, poti aplica aceasta intelegere pentru a-ti stimula succesul in viata.Iata cateva modalitati prin care iti poti forma noi retele neuronale:

1. Identifica obiceiul pe care doresti sa-l transformi si stabileste-ti intentia

Pentru a schimba ceva in viata ta, intentia este primordiala. De asemenea, intesitatea cu care doresti sa faci acest lucru este de o importanta majora. In cazul in care aceata intentie puternica exista, atunci schimbarea este pe cale sa se produca.

2. Observa-ti vechiul obicei sau modul in care vechiul canal neuronal iti afecteaza viata

Observa-ti sentimentele, gandurile si modul in care organismul tau raspunde in fata obiceiului si constientizeaza rezultatele pe care acesta le produce in viata ta. Nu uita sa fii martorul, nu uita sa fii constient.

3. Muta-ti atentia

Acest aspect este foarte important. Pentru a crea o noua retea neuronala, este necesar sa-ti muti atentia de la vechiul obicei. Astfel, de cele mai multe ori, vechiul obicei dispare de la sine. Nu acorda atentie prajiturilor si gogosilor. Muta-ti atentia catre fructe si legume delicioase.

4. Foloseste-ti imaginatia

Poti sa stimulezi construirea unor noi canale neuronale nu doar prin puterea atentiei si a intentiei, dar si prin puterea imaginatiei. Imagineaza-ti noile comportamente sau obiceiuri pe care vrei sa le adopti iar si iar. Continua sa le repeti in mintea ta, astfel incat aceasta sa poata sa creeze noi canale neuronale. Concentreaza-ti atentia si educa-ti mintea.

5. Intrerupe-ti gandurile si tiparele de gandire atunci cand apar

Spune “Nu!” atunci cand un gand sau un vechi impus apare in constiinta ta si spune “Nu trebuie sa mai fac asta…”. Apoi porneste cu mintea catre noua retea neuronala pe care doresti sa o construiesti si continua sa te indrepti in directia corecta.

6. Foloseste tehnica aversiunii

Obisnuiam sa mananc foarte multe dulciuri si prajituri, dar am reusit sa elimin acest obicei din viata mea intr-un final. De fiecare data cand ma indrept spre serviciu sunt nevoit sa trec pe langa cofataria mea preferata. M-am folosit de aceasta tehnica pentru a renunta la acest obicei apetisant spunandu-mi “Nu sunt sanatoase, oricat de bine arata”, “Ce o sa mi se intample peste 10 ani?”, “O sa ma simt groaznic dupa ce o sa mananc.”, “Cofetarii le fac atat de dulci doar pentru a atrage clientii.”.

7. Creaza-ti un plan specific si alege altceva

Atunci cand esti concentrat asupra detaliilor specifice, mintii tale ii este mult mai usor sa construiasca noile retele neuronale. Concentreaza-te asupra noilor decizii. Este necesar sa decizi daca vrei sa mananci bomboane si prajituri sau sa fii in forma si sa radiezi de sanatate.

8. Transforma obstacolele

Priveste toate lucrurile care stau in calea ta catre o viata mai buna. Priveste stresul din viata ta si gaseste o rezolvare. Muta-ti mintea intr-un loc al posibilitatilor. Manipuleaza-ti gandurile si emotiile cu scopul de a crea noi retele neuronale in mintea ta. Acestea se formeaza mult mai rapid atunci cand emotiile sunt in concordanta cu gandurile tale.

9. Conecteaza-te cu Divinitatea pentru inspiratie si sprijin

Asculta-ti intuitia interioara si accepta ca forta Divina se afla in fiecare dintre noi. Foarte multi dintre noi nu vrem sa acceptam puterea de care dispunem deoarece aceasta putere implica un si mai mare grad de responsabilitate. Meditatia este un instrument cu ajutorul caruia poti accelera procesul de formare a noilor retele neuronale.

10. Trasformarea

Trasformarea este intotdeauna posibila, iar noile retele neuronale pot fi create oricand esti dispus sa faci acest lucru. Atunci cand mintea ta se afla intr-un loc al increderii si al potentialului, vechiul incepe treptat sa se dizolve.
-SURSA-e-dimineata.ro

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu